Lees de Officiële Beschrijving

Olie en gasveld ontwikkelingskunde (082002)

Programma-introductie

Olie- en gasveldontwikkeling Engineering is een discipline die de fundamentele eigenschappen van olie- en gasreservoirs en de wet van olie- en gasstroom in poreuze media wil begrijpen, het effectieve verplaatsingssysteem moet bouwen om het olie- en gasveld op de juiste manier te ontwikkelen en de olie te extraheren en gas economisch naar het grondoppervlak. Olie- en gasveldontwikkeling Engineering is de belangrijkste component in de stroomopwaartse van de petroleumindustrie.

Deze discipline werd in 1953 opgericht op basis van de vorige afdeling van aardolie-engineering aan de Tsinghua University, een van de vroegste belangrijke disciplines van aardolie in China en is het enige onderwerp dat de belangrijkste bouwdisciplinaire lijst in Project 211 binnengaat. bevoegd om het masterdiploma in 1961 en doctoraat in 1986 te verlenen. In 1991 werd het postdoctorale mobiele onderzoeksstation voor olie- en aardgastechnologie opgericht. In 2001 werd het bekroond met de nationale sleuteldisciplines. Na de bouw ondersteund door het negende vijfjarenplan, het tiende vijfjarenplan en Project 211, werd deze discipline aanzienlijk verbeterd met de opmerkelijke prestaties. Het bouwplan van het innovatieve platform van superieure discipline werd gelanceerd in 2006. Dit programma is de basis geworden van de belangrijke theoretische innovatie, wetenschappelijk onderzoek en hoogstaande personeelstraining in de olie

Met de ontwikkeling in de afgelopen zestig jaar, met name met de ondersteuning van de belangrijkste discipline-constructie in Project 211, ontwikkelt deze discipline een academische groep met een hoog opleidingsniveau en academisch onderzoeksniveau, die in aanmerking komt om de belangrijkste projecten van nationaal niveau aan te nemen. Er zijn 61 faculteitsleden, waaronder 16 hoogleraren, 22 universitair hoofddocenten. Vijftien docenten zijn gekwalificeerd om te begeleiden Ph.D. studenten en zevenenveertig van hen komen in aanmerking om academische en professionele masterstudenten te begeleiden. Deze discipline heeft het belangrijkste laboratorium voor onderzoek naar ontwikkeling van gas en onderzoekscentrum voor utilisatie, ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, de China University of Petroleum (Peking), onderverdeling van het Nationale energiesleutellaboratorium van mijn- en methaanmijnbouwtechnologie voor steenkool en kolenlagen, het belangrijkste laboratorium voor vorming en ontwikkeling van aardgas ondersteund door China National Petroleum Corporation, de belangrijkste laboratoria voor reservoirstimulering, petrofysica en stroming in poreus medium van provinciaal en ministerieel niveau, het bijkantoor van het nationale centrum voor onderzoek en ontwikkeling van tight olie en gas. Daarnaast heeft het twee experimentele platforms op universitair niveau voor de ontwikkeling van olie en gas en verbeterd oliewinning.

Doelen

Als doctoraatsstudent in deze discipline, zal men een rigoureus praktische wetenschappelijke houding en academische stijl, positieve wetenschappelijke ethiek, geletterdheid en een gezond lichaam hebben, de fundamentele theorie van de ontwikkeling van aardolietechnologie breed beheersen en de specifieke kennis diep bestuderen, de kenmerken van de discipline, ken de nieuwste voortgang van deze discipline, houd rekening met de bestaande problemen in de huidige theorie en technologie en maak innovatieve prestaties. Je zult ook de mogelijkheid hebben om mondeling met anderen te communiceren in het Engels en letterlijk, bekwaam te zijn in het lezen en schrijven van academische papers en technische rapporten in het Engels en presentaties te maken op de internationale conferentie in het Engels.

Onderzoeksgebieden

1. Theorie en toepassing van olie- en gasstroom in poreus medium

2. Olie- en gasveldontwikkeltheorie en systeemtechniek

3. Theorie en technologie van olieproductie-engineering

4. Verbeterde olieherstel en olieproductiechemie

Programma Lengte

Drie jaar.

leerplan

Credits: totaal aantal credits≥16, maximum≤30.

Openbare basiscursussen
 • Chinese taal
 • Inleiding tot China
Major basiscursussen
 • Meerfasestromingstheorie
 • Olie
Grote verplichte cursussen
 • Theorie en technologie van Production Engineering
 • Wetenschap en technologie van verbeterd herstel van olie en gas
Vereiste procedure
 • Literatuuroverzicht en proefschriftvoorstel
 • Wetenschap
Keuzevakken
 • Kunstmatig neuraal netwerk
 • Fuzzy Mathematics
 • Moderne wiskundemethode

Opmerking: Studenten kunnen keuzevakken kiezen in andere programma's op basis van supervisoradvies.

Proefschrift

Volg de relevante regelgeving van China University of Petroleum Beiting.

Opleiding te volgen in:
Engels
Chinese

Zie 5 andere vakken van China University of Petroleum »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
Sept. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
36,000 CNY
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum