PhD in strategisch human resource management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het doel van deze kwalificatie is om de geavanceerde competentie van een student te ontwikkelen bij het ontwerpen en ontwikkelen van organisatorische interventies en procedures. De kwalificatie zal het voor studenten mogelijk maken om een leidende rol te vervullen en een kritische en wetenschappelijke benadering van prestaties en verandering aan te nemen. Dit is een gestructureerd onderzoeksprogramma met op onderzoek gebaseerde opdrachten en de toepassing van onderzoek in de praktijk, als basis voor de voltooiing van het proefschrift.

Toegangsregels

Een passend masterdiploma dat van toepassing is voor toegang tot een Ph.D. mate. De student moet een honoursmodule van onderzoeksmethodologie (NQF LEVEL 8 of 9) hebben voltooid die als onderdeel van een diploma is gevolgd. Studenten zijn verplicht om een module over onderzoeksmethodologie bij te wonen en door te geven, zoals aangeboden door de afdeling. Beperkingen van studentenaantallen kunnen een selectieproces vereisen dat bestaat uit selectiegesprekken, psychometrische tests en een onderzoeksvoorsteloefening.

Fulltime Curriculum / Parttime Curriculum

De kwalificatie moet worden behaald over een periode van minimaal twee jaar en een maximumperiode van vier jaar voor voltijdstudenten, en een minimumperiode van twee jaar en een maximumperiode van vijf jaar voor deeltijdstudenten, over een goedgekeurd onderwerp . Ook het Academisch Reglement voor doctorale kwalificaties is van toepassing.

Onderzoekstijd: 100%

* Een vereiste voor het toekennen van deze kwalificatie is dat studenten, met het indienen van hun traditionele scriptie, een artikel indienen voor mogelijke publicatie.

CUsai / Pixabay

Aan de University of Johannesburg “The Future. Opnieuw bedacht. ' is niet zomaar een pakkende zin

De instelling neemt het voortouw in heel Afrika in het 4e Industriële Revolutie Denken, de toekomst opnieuw vormgevend voor alle disciplines 4IR is de volgende golf van industrialisatie die we moeten begrijpen en vormgeven om de toekomst van dit land - en het Afrikaanse continent - op te bouwen zo rijkelijk verdiend. 4IR gaat niet alleen over robotica en automatisering; het gaat over de vooruitgang van de samenleving om mensen in hun kracht te zetten en generaties te verheffen.

Terwijl de wereld vooruitgaat naar de 4e industriële revolutie, doet UJ dat ook met "Education 4IR" - het 4IR-denken en -technologie in het curriculum brengen in verschillende cursussen en met behulp van innovatieve blended learning-technologieën. Dit betekent dat afgestudeerden van UJ beter voorbereid zijn op de toekomst van het bedrijfsleven en de industrie, aangezien AI en 4IR een grotere rol spelen in onze manier van leven en werken.

Aan de University of Johannesburg is het onze plicht om de toekomstige leiders van ons land trots en moedig te omhelzen en te navigeren door de onvoorstelbare complexiteit van 4IR, zodat ze ten volle kunnen profiteren en een betere morgen kunnen leveren. Toekomstige leiders zoals jij! Hier leiden we een moedig gesprek; het ontwerp van een nieuwe morgen duwen en vormgeven. Hier ondernemen we actie en bouwen we aan de nieuwe wereld.

Contact

Meneer Nathaniel Mudzunga
Tel: 011559 2522
E-mail: nathanielm@uj.ac.za

Ms. Charlene Eloff
Tel: 011559 2033
E-mail: celoff@uj.ac.za

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder