PhD in wiskunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Einstein Institute of Mathematics aan de Hebreeuwse Universiteit verwelkomt aanvragen van excellente internationale studenten voor de Ph.D. programma. Het programma is bedoeld om de top van toekomstige wiskundigen op te leiden en biedt een uniek aantrekkelijke omgeving om te leren en te werken, met wekelijkse seminars, frequente speciale lezingenreeksen over actuele onderwerpen in de wiskunde en wetenschappelijke uitwisseling met bezoekende onderzoekers uit Israël en de rest van de wereld. evenals state-of-the-art thematische jaren en workshops georganiseerd door het nabijgelegen Israel Institute of Advanced Studies.

144960_pexels-photo-1467564.jpeg

Programmastructuur

De programmavereisten zijn hetzelfde als voor Israëlische studenten, waaronder:

 • Cursussen met een totaal van 12 studiepunten in de loop van de opleiding (elk studiepunt is ongeveer 1 uur per week voor een semesteropleiding). Gevorderde cursussen worden in het Engels aangeboden.
 • Onderzoeksscriptie (in te dienen tegen het einde van de opleiding).

Bovendien zullen de onderzoeken bepaalde procedures volgen die door de onderzoeksautoriteit zijn gespecificeerd. Concreet wordt een wetenschappelijke commissie aangesteld om de voortgang van de student te volgen, bestaande uit de adviseur en twee externe experts. De student dient binnen de eerste 18 maanden van de studie een onderzoeksvoorstel in en legt dit voor aan de commissie. Later in de opleiding legt de student een voortgangsrapportage voor aan de commissie en tot slot wordt de uitkomst van het onderzoek gepresenteerd in een afdelingsseminarie. Nadat de scriptie is ingediend, wordt deze beoordeeld door de adviseur en twee externe experts.

Admissions

Aanvragen kunnen op elk moment worden ingediend, maar het wordt aanbevolen om aanvragen die in het herfstsemester starten uiterlijk op 31 januari van het voorgaande academiejaar in te dienen. Later ingediende aanvragen zullen van geval tot geval worden bekeken.

Aanvragen moeten per e-mail worden verzonden. Zorg ervoor dat de onderwerpregel de vorm heeft van "Sollicitatiebrief voor achternaam, voornaam". De e-mail moet het volgende bevatten:

 • CV.
 • Officiële transcripties van je masterdiploma.
 • Verklaring van onderzoeksbelangen (max. 2 pagina's). Dit zou geen onderzoeksvoorstel moeten zijn, maar meer een opgave van de belangen van de student en de stand van zijn / haar kennis daarvan.
 • Namen van drie potentiële adviseurs van onze afdeling om de kandidaat te helpen evalueren (dit voorstel is niet bindend en indien aanvaard, mag de student samenwerken met andere faculteitsleden). De student dient in zijn onderzoeksinteresses te benadrukken hoe het voorgestelde onderzoek zich verhoudt tot de voorgestelde potentiële adviseurs.

Bovendien moet uw aanvraag het volgende bevatten:

 • Twee of meer aanbevelingsbrieven. De schrijvers van de brieven moeten ze rechtstreeks naar de bovenstaande mail sturen (ze mogen niet door de aanvrager worden verzonden!), Met als onderwerp "Aanbevelingsbrief voor achternaam, voornaam". We moedigen u aan om een brief te vragen aan iemand die eerder contact heeft gehad met onze afdeling.

Financiële steun

Studenten die tot het programma zijn toegelaten, ontvangen:

 • Beurs (met een supplement voor gezinnen).
 • Volledige ondersteuning bij het lesgeven.
 • Ondersteuning voor huisvestingskosten.
 • Lokale ziektekostenverzekering.
 • Ondersteuning voor reizen van / naar Israël.

Onder voorbehoud van naleving van de academische vereisten, wordt de ondersteuning verleend voor een periode van drie jaar. Er is een mogelijkheid om de ondersteuning voor het vierde jaar te verlengen volgens academische criteria.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

The Hebrew University of Jerusalem is consistently ranked as the top university in Israel and among the top 100, worldwide. In addition, The University was ranked the top Israeli university and 201-20 ... Lees meer

The Hebrew University of Jerusalem is consistently ranked as the top university in Israel and among the top 100, worldwide. In addition, The University was ranked the top Israeli university and 201-205 best out of the top 800 institutions in the 2016-17 Times Higher Education World University Rankings, published by the British magazine Times Higher Education. HUJI was the only Israeli university to place in the world’s top 200 universities in the rankings. Lees Minder