EFMD Equis Accredited

De Desautels Faculteit Management van McGill, wereldwijd gerenommeerd voor baanbrekend onderzoek, biedt een Ph.D. Programma in Management waar uitstekende studenten fundamenteel onderzoek uitvoeren aan de grenzen van managementkennis en -praktijk.

Met de medewerking van faculteits- en industrieleiders, bereidt het programma studenten voor op autonome onderzoekers, waarvan het onderwijs, publicaties en adviesactiviteiten bijdragen aan toonaangevende universiteiten en organisaties over de hele wereld.

De Desautels Ph.D. programma neemt deel aan een gezamenlijk doctoraatsprogramma dat de vier toonaangevende universiteiten van Montreal verenigt (HEC-Montreal, Concordia, UQAM en McGill). Als gevolg hiervan krijgen studenten toegang tot het rijke doctoraatsaanbod van andere universiteiten en worden naar verwachting ook hoogleraren van andere universiteiten opgenomen in hun commissies.

Specialisatiegebieden

Voordat u de Ph.D. in Management Program aan Desautels moeten studenten een specialisatiegebied kiezen uit een van de volgende of uit een combinatie daarvan:

 • Accounting
 • Financiën
 • Informatie Systemen
 • afzet
 • Operations Management
 • Organisatorisch gedrag
 • Strategie en organisatie

Accounting

De Ph.D. specialisatie in Accounting richt zich op kwesties die verband houden met het gebruik van boekhoudkundige informatie door verschillende gebruikers (dwz beleggers, financiële analisten), het effect van regelgeving en van wijzigingen in boekhoudpraktijken en theorie. Deze omvatten financiële rapportage en openbaarmaking, management accounting en controlesystemen en auditing.

Financiën

De Ph.D. specialisatie in Finance bereidt studenten voor op onderzoeksgerichte academische carrières. Terwijl studenten van alle achtergronden gestimuleerd worden om een ​​aanvraag in te dienen, heeft de typische student een bachelordiploma of een masterdiploma in economie, financiën, wiskunde, statistiek, informatica, techniek of natuurkunde.

Informatie Systemen

De doelstellingen van de Ph.D. specialisatie in informatiesystemen (IS) zijn het bevorderen van theoretisch en toegepast onderzoek over onderwerpen die verband houden met de praktijk van informatiesystemen met een gecombineerde focus op wetenschappelijke striktheid en relevantie.

afzet

De Ph.D. Specialisatie in Marketing houdt zich bezig met het gedrag van consumenten, concurrenten en tussenpersonen, en de uitkomsten van hun beslissingen als ze betrekking hebben op de prestaties van bedrijven en merken. Een interdisciplinair veld, marketing vertrouwt aanzienlijk op gebieden zoals psychologie, economie, statistiek en sociologie om theorie en methodologie te ontwikkelen.

Operations Management

De Ph.D. specialisatie in Operations Management wordt meestal gekenmerkt door een mix van theoretisch en toegepast onderzoek. Naast het Management Science Research Center van McGill, zijn de gebiedsleden aangesloten bij twee belangrijke inter-universitaire onderzoekscentra, GÉRAD en CIRRELT.

Organisatorisch gedrag

Het fundamentele doel van de Ph.D. specialisatie in organisatiegedrag is om onderzoekers van wereldklasse op dit gebied te trainen. De term 'organisatiegedrag' verwijst naar een verzameling theorie en onderzoek die zich richt op individuele en collectieve attitudes, cognities en gedragingen in organisaties.

Strategie en organisatie

De Ph.D. specialisatie in Strategie en Organisatie is ontworpen om studenten op te leiden in de theorie en methoden van strategie en organisatie. Desautels staat bekend om zijn procesbenadering van strategie - een focus op de dynamiek waardoor strategieën ontstaan ​​en worden gerealiseerd in organisaties, en de specifieke concepten en methodologieën voor het bestuderen van de dynamiek van strategische verandering.

Programmastructuur

Fase I: voorbereiding (3 tot 12 maanden)

Voordat u het programma start, heeft u uw specialiteit geselecteerd uit de volgende gebieden of een combinatie hiervan:

 • Accounting
 • Financiën
 • Informatie Systemen
 • Operations Management
 • afzet
 • Organisatorisch gedrag
 • Strategie en organisatie
 • NSERC MAKEN
 • Enviro-optie

De vereiste vakken in fase I zijn onder meer:

 • Graduate niveau cursussen (zoals vereist): Bepaald op het moment van registratie, zal de cursusvereisten afhangen van de academische achtergrond van de student en / of het gewenste specialisatiegebied.
 • Management Research Statistics (MGSC 706): Onderwerpen omvatten eenvoudige, meervoudige, polynomiale en stapsgewijze regressie; matrixbenadering van regressie; eenrichtingsanalyse van variantie, tweewegsanalyse van variantie met en zonder replicatie; analyse van covariantie; meervoudige vergelijkingsprocedures; niet-parametrische statistische methoden; problemen met één en meerdere voorbeelden; testen van willekeurigheid; en oefeningen met behulp van statistische computerprogramma's.

Fase II - Specialisatie (18 tot 24 maanden)

Wanneer u Fase II van het programma ingaat, vormt u een Fase II Adviescommissie van drie of meer leden. Ten minste één professor moet een van de andere universiteiten vertegenwoordigen die aan het gezamenlijke programma deelnemen. Deze commissie zal toezicht houden op al uw Fase II-werkzaamheden. Zijn rol is drievoudig:

 • Goedkeuren van specialisatie en ondersteuning veldcursus selectie
 • Toezicht houden op het onderzoekspapier
 • Om uw uitgebreid examen te beheren en u een overeengekomen lijst met teksten en artikelen ter voorbereiding op het examen te bezorgen.

Fase II wordt geïnitieerd door uw indiening van het Fase II-formulier, waarin commissieleden en vereisten worden vermeld met voorlopige einddatums. Deze fase bestaat uit:

 • Seminarie over onderzoeksmethodologie (of een gelijkwaardige cursus): een inleiding tot de basisprincipes van de onderzoeksmethodologie (wetenschappelijke methode, onderzoeksmethoden die worden gebruikt in management, multiple-methodeaanpak), onderzoeksvaliditeit, onderzoeksmeting en kwalitatieve onderzoekstechnieken.
 • Seminar in Pedagogiek (of een gelijkwaardige cursus): Dit seminar presenteert de belangrijkste methoden, hulpmiddelen en ondersteuningsactiviteiten die worden gebruikt in het lesgeven van management (ie lesmethode, cases, lesgeven door oefening, etc.) en biedt de mogelijkheid om te oefenen en te verbeteren hun didactische vaardigheden, en om na te denken over universitair onderwijs en de plaats van het onderwijs in een academische carrière.
 • Een minimum van vier cursussen in het vakgebied van de student
 • Een minimum van twee cursussen in het ondersteuningsveld van de student
 • Een onderzoekspaper
 • Voorbereiding en afronding van een uitgebreid examen

Fase III - Dissertatie (12 tot 24 maanden)

Alle Fase III-werkzaamheden staan ​​onder toezicht van uw Phase III-proefschrift. Deze commissie kan dezelfde zijn als uw fase II adviescommissie of kan worden samengesteld, opnieuw met vertegenwoordiging van ten minste één andere deelnemende universiteit.

Deze derde fase begint met het indienen van een Fase III-formulier, dat een lijst met commissieleden en een beschrijving van één pagina van uw onderzoeksonderwerp bevat. Vervolgens presenteert u publiekelijk uw proefschriftvoorstel, dat formeel moet worden goedgekeurd door uw thesiscommissie. Zodra het onderzoek en de geschreven dissertatie zijn afgerond, verdedig je publiekelijk je scriptie als de laatste stap van de Ph.D.

Admissions

De McGill Ph.D. in Management is erop gericht om mensen aan te trekken met een sterke academische achtergrond, persoonlijk initiatief en het potentieel om uitstekende onderzoekers te worden.

Aanvragers worden beoordeeld op basis van hun verleden academische record, evaluaties door voormalige professoren of supervisors, prestaties op standaard graduate examens, relevante werkervaring en de fit tussen hun belangen en focus en doelstellingen van de faculteit.

De McGill Doctoraatscommissie beoordeelt alle voltooide aanvragen en doet de definitieve toelating aanbevelingen aan de Joint Doctoral Committee en aan de Faculteit Graduate Studies and Research voor definitieve goedkeuring.

Kandidaten hebben doorgaans een masterniveau, met een sterke academische reputatie van een erkende universiteit.

De Ph.D. in Management is alleen een voltijds programma. Houd er rekening mee dat ons doctoraalprogramma geen aanvragen voor Special / Exchange / Visiting controleert.

Opleiding te volgen in:
Engels
Laatst bijgewerkt op November 14, 2018
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
3 - 5 jaar
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet

sep 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum