PhD-programma

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Haal een doctoraat in bedrijf en economie

Word de kennisproducent van morgen en morgen

Heb je:

 • Een interesse in zaken en economie voorbij het gewone?
 • Een masterdiploma en een passie voor het creëren van kennis?
 • Een verlangen om te werken met zaken die belangrijk zijn voor jezelf en de maatschappij?
 • Een wens om uw inzetbaarheid in de wereldeconomie van morgen en daarna te waarborgen?

Hanken tekent arbeidscontracten met alle nieuwe promovendi. De arbeidscontracten zijn voor 12 maanden met een optie van nog eens 12 maanden, mits er goede studievoortgang is geweest.

Programmastructuur

Het PhD-programma van Hanken komt overeen met vier jaar voltijds onderzoek, waarbij u een proefschrift (180 punten) en 60 ECTS-punten voor cursussen maakt.

Het PhD-programma van Hanken komt overeen met vier jaar voltijds onderzoek , waarbij u een proefschrift (180 ECTS) en 60 ECTS-studiepunten voor cursussen maakt . De cursussen worden normaal voltooid tijdens de eerste 12-18 maanden van de studie. Ze bestaan uit 44 studiepunten in de major en aanverwante onderwerpen , en 16 studiepunten in algemene methodologie, wetenschapsfilosofie of soortgelijke cursussen met een methodologisch karakter .

Tegen het einde van je studie krijg je de gelegenheid om les te geven en andere competenties te verwerven die belangrijk zijn voor een succesvolle postdoctorale carrière.

De jaarlijkse registratie is een belangrijk proces waarin u verslag uitbrengt over uw prestaties, plannen maakt voor het komende jaar en uw onderzoeksplan bijwerkt in samenwerking met uw promotor.

Hanken ondersteunt uw doctoraatsstudies via vele verschillende processen, variërend van supervisie en studiebeheer tot prestatiebewaking en hulp bij de financiering van uw studies. Hanken biedt je ook ondersteuning bij het aanvragen van financiering voor postdoctoraal onderzoek.

Als Hanken promovendus ben je ook lid van de Hanken alumnigemeenschap, met alle voordelen van toegang tot belangrijke netwerken en interessante evenementen.

cursussen

Als promovendus bij Hanken heb je toegang tot een breed scala aan cursussen, conferenties en workshops in Finland en daarbuiten. Tijdens je studie heb je goede mogelijkheden om de kennisontwikkeling binnen je onderzoeksgebied te volgen en bij te dragen. Onder voorbehoud van goedkeuring door uw promotor, kunt u de eigen doctoraatscursussen van Hanken nemen, evenals cursussen aangeboden door andere universiteiten en doctoraatsprogramma's in Finland en in het buitenland , zoals KATAJA en FDPE in Finland of EIASM in Europa.

De cursussen die je volgt, hoeven niet rechtstreeks gericht te zijn op het onderwerp van je proefschrift. Ze kunnen heel goed een breder onderwerp bestrijken binnen je gekozen major, of betrekking hebben op een specifiek aspect van je onderzoeksgebied.

Bepaalde belangrijke onderwerpen binnen het PhD-programma van Hanken hebben cursussen of cursuspakketten opgesteld die verplicht zijn voor alle studenten binnen die major, ongeacht het onderwerp van hun proefschrift. Het doel is dan om ervoor te zorgen dat alle studenten binnen de major een degelijk basisbegrip hebben van de discipline.

Majors en Supervisors

Doctoraal onderwijs bij Hanken

Hanken biedt doctoraatsopleiding aan in de volgende majors:

 • Boekhouding (Helsinki en Vaasa)
 • Handelsrecht (Helsinki en Vaasa)
 • Economie (alleen Helsinki)
 • Ondernemerschap, management en organisatie (Helsinki en Vaasa)
 • Financiën, met mogelijke specialisatie in de statistiek (Helsinki en Vaasa)
 • Management en organisatie (alleen Helsinki)
 • Marketing (Helsinki en Vaasa)
 • Supply Chain Management en maatschappelijke verantwoordelijkheid (alleen Helsinki)

Degree Supervisie

Binnen elk vak zijn er Degree Supervisors voor doctorale studies die studenten zullen informeren over hoe de studies worden opgezet en georganiseerd.

De nieuw toegelaten studenten moeten contact opnemen met hun Degree Supervisors om hun studies te bespreken. De graadbegeleider helpt studenten bij het vinden van de vakken die in hun opleiding moeten worden opgenomen. De graadbegeleider zal ook de studieplannen van studenten jaarlijks bijwerken en hij / zij zal een scriptiebegeleider voorstellen zodra het thema van de scriptie is vastgesteld. Studenten die een cursus willen volgen aan een andere universiteit of binnen een graduate school moeten hun graadbegeleider raadplegen om ervoor te zorgen dat de cursus in de graad kan worden opgenomen. Hij / zij moet de cursus goedkeuren voordat deze wordt geregistreerd. Als de tijd daar is, zal de graadbegeleider de openbare dissertatie-verdediging van de student beheren en optreden als de Custos (voorzitter) van de verdediging.

Promovendus Vooruitzichten

Een doctoraat van een geaccrediteerde, onderzoeksintensieve en internationaal erkende bedrijfsschool is een aantrekkelijke aanwinst voor de internationale arbeidsmarkt.

 • Hoogwaardige promotiebegeleiding zorgt voor een goed begin van de postdoctorale carrière. Bij Hanken is supervisie persoonlijk en individueel afgestemd in de beste Scandinavische traditie. Al onze promotoren zijn ervaren, internationaal actieve wetenschappers die toonaangevend zijn op hun onderzoeksgebied.
 • Tweederde van de alumni van Hanken gaan voor een academische loopbaan. De arbeidsmarkt voor academici van bedrijfsscholen is volledig internationaal en biedt spannende kansen om overal ter wereld te werken.
 • Een derde van onze PhD-alumni kiest ervoor om in de industrie of de derde sector te werken. Hun succes op een breed scala van gebieden laat zien dat het doctoraat ook buiten de academische wereld een harde valuta is. Het ontwikkelt vaardigheden die je helpen om op veel verschillende manieren vooruitgang te boeken.

Hoe aanvragen?

Er zijn twee aanvraagrondes per jaar voor het PhD-programma van Hanken .

De applicatierondes zijn altijd zichtbaar op onze startpagina.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At Hanken you as a student are met as an individual. All students receive personal guidance and professors are easily approachable. Every year some 350 students enrol and in total we have some 2300 st ... Lees meer

At Hanken you as a student are met as an individual. All students receive personal guidance and professors are easily approachable. Every year some 350 students enrol and in total we have some 2300 students on our campuses in Helsinki and Vaasa. The size of the School makes close interaction between students and personnel on all levels possible. The atmosphere at the School is international, reflected by our numerous international partners and the exchange programme the School runs in addition to the high share of international students enrolled. Lees Minder
Helsinki , Vaasa + 1 Meer Minder