26 PhD Opleidingen in Materiaalwetenschappen in Europa for 2024

PhD Opleidingen in Materiaalwetenschappen in Europa for 2024Filter
    • Camerino, Italië

    Full time

    3 jaar

    Op de campus

    Engels, Italiaans

    Gebied: Natuurkunde, Aard- en Materiaalwetenschappen

    • Aglantzia, Cyprus

    Full time

    8 semesters

    Op de campus

    Engels

    Het doel van de Ph.D. programma is om jonge wetenschappers op te leiden met up-to-date kennis en technieken op het snelgroeiende (en van bijzonder belang voor de samenleving) gebied van geavanceerde materialen en nanotechnologie. De studenten zijn gespecialiseerd in een van de onderzoeksgebieden van het programma met als doel de juiste voorwaarden te scheppen voor een succesvolle professionele carrière in de publieke of private sector, in de industrie of in onderzoeksorganisaties.

    • Ostrava, Tsjechië

    Full time, Deeltijd

    4 jaar

    Op de campus

    Engels

    • Veszprém, Hongarije

    8 semesters

    Op de campus

    • Saint Petersburg, Rusland

    Full time

    3 jaar

    Op de campus

    Engels, Russisch

    De Ph.D. in Materials Technology is gericht op de principes van de technologieën voor materiaalverwerking. Het bevat de volgende specialiteiten: materiaalkunde en warmtebehandeling; Poeder-Metallurgie; Metaal plastische vervorming.

    • Liberec, Tsjechië

    Full time

    4 jaar

    Op de campus

    Engels

    • Parma, Italië

    Full time

    3 jaar

    Blended

    Italiaans

    De Ph.D. School of Science and Technology of Materials (STM) heeft als doel MS-afgestudeerden in materiaalkunde, natuurkunde, scheikunde en engineering de vaardigheden te bieden die nodig zijn om hooggekwalificeerd wetenschappelijk en professioneel onderzoek uit te voeren op het gebied van materiaalkunde aan universiteiten en openbare of particuliere agentschappen

    • Madrid, Spanje
    • Alcorcón, Spanje
    • + 3 more

    Full time, Deeltijd

    3 jaar

    Op de campus

    Spaans

    Het doctoraatsprogramma in industriële technologieën stelt een doctoraatsopleiding voor die bijdraagt aan het bevorderen van de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van onderzoek en innovatie op het gebied van industriële engineering, productietechniek, chemische technologie, chemische wetenschappen en technologie, milieutechniek, milieuwetenschappen, engineering en energietechnologieën, Materiaalkunde en Technologie, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Biomedische Technologie en Elektrotechniek.

    • Kaunas, Litouwen

    Full time

    4 jaar

    Op de campus

    Engels

    Volgens de classificatie van wetenschappelijke gebieden omvat het begrip materiaaltechniek alle werken op het gebied van materiaalwetenschap en materiaaltechnologieën. Het is een vrij groot geheel van wetenschappelijke problemen, met verschillende aspecten van het onderzoek van materialen die gericht zijn op het verbeteren van de huidige eigenschappen van materialen, het maken van nieuwe materialen en het verkrijgen van informatie over eigenschappen van materialen die nog niet zijn onderzocht (de kwesties van materiaalwetenschap) , evenals werken van technologische aard die gericht zijn op het creëren van efficiëntere methoden voor de productie van materialen (het is een object van technologie). Materialengineering kan dus worden begrepen als het gebied met twee onvermijdelijk gerelateerde componenten: fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en praktische engineering.

    • Aveiro, Portugal

    3 jaar

    Op de campus

    Engels

    • Cardiff, Verenigd Koninkrijk

    Full time, Deeltijd

    Op de campus

    Engels

    Condensed Matter and Photonics (CMP) brengt wetenschappers met complementaire vaardigheden samen om kennis en middelen te delen, een focus en richting te geven aan de toekomst van ons natuurkundig onderzoek en training te bieden aan de volgende generatie.

    • Santiago de Compostela, Spanje
    • Lugo, Spanje

    Full time

    3 jaar

    Op de campus

    Spaans, Galicisch

    De wetenschap en optische technologie van lasers, fotonica en visie is een kennisgebied met als doel de studie van de generatie, transmissie, detectie, controle en manipulatie van licht. Deze studie is gericht op de ontwikkeling van technologieën met toepassingen van groot belang in meerdere en ongelijksoortige sociaaleconomische en gezondheidsgebieden, gaande van telecommunicatie, levens- en gezondheidswetenschappen, het milieu, industriële metrologie, vrije tijd ... tot wetenschappelijk-technische grenzen zoals nano-optica, kwantumverwerking en communicatie, optische metamaterialen, enz.

    • Žilina, Slowakije

    Op de campus

    Engels

    CEITEC PhD School is een innovatief, interdisciplinair, snelgroeiend en internationaal georiënteerd programma op basis van een strategisch partnerschap van toonaangevende universiteiten en onderzoeksinstituten in de regio die deel uitmaken van het CEITEC-onderzoekscentrum. Dankzij hun samenwerking biedt de CEITEC PhD School toegang tot state-of-the-art infrastructuur en training in een interdisciplinaire wetenschappelijke gemeenschap.

    • Pilsen, Tsjechië

    Full time

    4 jaar

    Blended

    Engels

    Afgestudeerden van de vervolgmasteropleiding kunnen worden toegelaten om te studeren aan een doctoraatsprogramma op het gebied van materialen, technologie, kwaliteit of metrologie. Deze studie is het derde, hoogste niveau van universitaire studie, is in voltijd- of gecombineerde vorm en de standaard studieperiode is 4 jaar. Afgestudeerden van doctoraatsopleidingen krijgen de academische titel Doctor, afgekort tot Ph.D. achter hun naam.

    • Barcarena, Portugal

    Full time

    3 jaar

    Op de campus

    Portugees, Engels

    De 3e cyclus in Structural Materials Engineering heeft tot doel, door middel van een wetenschappelijke en praktische onderzoeksbenadering, solide, geavanceerde en bijgewerkte training te bieden om hooggekwalificeerde onderzoekers in het veld te creëren, in staat om problemen op te lossen met betrekking tot praktische toepassingen van engineering in de industrie of om een onderzoekscarrière op dit wetenschappelijke gebied na te streven.