Top PhD programma's

PhD is de afkorting voor Doctor of Philosophy , en wordt meestal toegekend na het voltooien van uitgebreid onderzoek in een specifiek vakgebied. Dit onderzoek moet een belangrijke bijdrage leveren aan de huidige kennis, en moet worden aangevuld met een proefschrift of scriptie. Vaak moet het proefschrift of scriptie worden verdedigd ten overstaan ​​van een panel van deskundigen binnen het vakgebied en pas na succesvolle verdediging wordt de titel van doctoraat toegekend. Een PhD duurt meestal minimaal 4 jaar om te voltooien, maar soms langer, afhankelijk van de student, de universiteit, en het programma. <0 /> <0 /> Er zijn veel universiteiten en programma's die top PhD-programma's internationaal aanbieden. Studenten die hun opleiding voort willen zetten, hebben veel mogelijkheden voor top PhD programma's, waaronder doctoraalprogramma's binnen de gezondheidszorg, psychologie, techniek, onderwijskunde, biologische wetenschappen en biomedische wetenschappen. Er zijn top PhD programma's in elk land, zodat studenten die een PhD overwegen een aantal landen hebben om uit te kiezen.

Neem een kijkje bij enkele van de beste PhD programma's hieronder - misschien vind je het top PhD programma dat je zoekt!

Nieuw toegevoegde PhD's en DBA's

Sunway University

Doctor Of Philosophy In Biology

Januari 30, 2018
Dit onderzoekgestuurde programma heeft tot doel je huidige onderzoeksvaardigheden verder te ontwikkelen in een van een aantal belangrijke gebieden van de biologie.

Kaunas University of Technology

PhD In Chemical Engineering (Technologische Wetenschappen)

Februari 10, 2018
Chemical engineering Ph.D. studies zijn een traditionele, op onderzoek gebaseerde, meestal vierjarige, doctoraatsopleiding, die voorziet in:

China University of Petroleum

PhD In De Geologie

Februari 11, 2018
De geologie is een kennissysteem dat de materiële composities, de interne structuur en uiterlijke kenmerken van de aarde bestudeert, de onderlinge interacties tussen de aardlagen en de geschiedenis van de evolutie van de aarde.

Universiteiten in Nederlanden

Locatie wijzigen

Wat is een PhD precies?

PhD is de afkorting voor "doctor of philosophy," een zin die begrijpelijkerwijs voor verwarring zorgt. Net als bij "arts," heeft dit gebruik van de "philosophy" meestal niets te maken met een studie in het vakgebied filosofie. De fundamentele betekenis van "doctor of philosophy" is dat je de hoogst mogelijke graad binnen jouw academische vakgebied hebt behaald. Dit soort hoogste graden worden binnen elk vakgebied "terminal degrees" genoemd. Sommige banen vereisen zo'n graad: dit onderscheidt een doctoraat van een master opleiding, die meestal een intermediate graad wordt genoemd, en minder gezag heeft.

Een graad met het woord "doctor" in de titel wordt ook wel "doctoraat" genoemd. Je weet wellicht dat universiteiten vaak "eredoctoraten" uitreiken - dit betekent dat de ontvanger daarvan geen doctoraal programma heeft afgerond, maar dat hij of zij iets heeft bereikt (zoals het uitvinden van iets dat gunstig is voor de samenleving) dat het verdient om geëerd te worden. Het tegenovergestelde van een eredoctoraat is een "earned doctorate". Deze frase zie je wel eens in vacatures; het doel ervan is om aan te geven dat je niet kunt solliciteren als je slechts een eredoctoraat hebt.

Er zijn vele doctoraten en een PhD is er daar één van. Technisch gesproken moet de afkorting met interpunctie worden geschreven: Ph.D. met de "h" in kleine letters. Veel landen hebben echter andere termen en conventies en daarbij veranderen die conventies ook vaak. Vandaag de dag is het ook gebruikelijk om de titel zonder interpunctie tegen te komen: PHD.

De PhD is één van de oudste doctoraten en draagt het gewicht van traditie, historie en universeel respect met zich mee. PhD zijn traditioneel gesproken academische graden en niet professionele certificaten (geen toegepast- of beroepsonderwijs). Dit onderscheid is echter aan het veranderen en vervagen. Vandaag de dag kun je ook een PhD krijgen in toegepaste wetenschappen zoals Management, Sociaal Werk en Computer Science. Je kunt ook een PhD krijgen in kunstgerelateerde vakken, zoals Creatief Schrijven, die voorheen de MFA als hoogst haalbare graad hanteerden.

De voordelen van een PhD zijn onder andere prestige, het recht om als expert en autoriteit gezien te worden, en de mogelijkheid om te solliciteren naar high-level banen. Een PhD is het bewijs van geavanceerde onderzoeksvaardigheden en de kwalificatie om te doceren op universitair niveau. In dit tijdperk van informatie en technologie, met een globaler wordende economie is de vraag naar meer onderwijs en specialisering hoger dan voorheen.

Een PhD afronden kan enorm bevredigend zijn als je een serieuze intellectueel bent die gepassioneerd van leren houdt. Hoe dan ook, als je een PhD overweegt voor persoonlijke voldoening is het belangrijk om goed over dit besluit na te denken. Het toetreden tot een PhD programma is moeilijk en vraagt om serieuze toewijding. De toelating is streng en kan van je vereisen dat je al een Ma diploma hebt. Doctorale programma's beginnen vaak met studievakken die de theorie en methodologie behandelen. Vervolgens leg je kwalificatie examens af en wellicht ook een mondeling examen. Sommige programma's vragen om veldwerk of klinische ervaring onder toezicht, vaak van enkele honderden uren. Het eindproject heet een thesis of dissertatie, een publiceerbaar project op professioneel niveau binnen jouw vakgebied. Dit project begint vaak met een formeel voorstel, neemt jaren in beslag en eindigt met een mondelinge verdediging voor een commissie.

PhD programma's nemen doorgaans drie jaar in beslag om af te ronden, en soms wel negen jaar. Er is vaak een maximale termijn van 8-10 jaar. De reden dat ze vaak zo lang duren is niet zozeer de moeilijkheid van het werk, als wel veranderingen in het leven. Promovendi zitten meestal in een levensfase waarin ze gaan trouwen, kinderen krijgen en ingrijpende persoonlijke gebeurtenissen ondergaan. Daarnaast is het in sommige landen het geval dat je slechts een kleine vergoeding krijgt voor je PhD, waardoor je bij moet verdienen, wat weer zorgt voor vertraging van je studeerwerkzaamheden.

De financiering van doctorale programma's verschilt enorm per discipline en land. De ideale situatie is om toe te treden tot een programma dat "volledig gefinancierd" is, wat betekent dat de universiteit afziet van collegegeld en dat je woontoelage en/of gegarandeerde werkgelegenheid ontvangt, vaak als docent of research assistent. Er zijn veel beurzen of "fellowships" beschikbaar; een beurs is monetair, terwijl een fellowship vaak impliceert dat je een baan hebt, zoals een stage, wat een uitstekende basis voor de rest van je carrière.

Vandaag de dag kun je ook online een PhD afronden. Een online doctoraal programma heeft een aantal duidelijke voordelen: je kunt volgens je eigen schema vakken volgen, in combinatie met je werk en gezin, zonder dat je hoeft te verhuizen naar een campus ver weg of gebonden bent aan een studieschema. Online programma's zijn vaak goedkoper voor een universiteit om aan te bieden, omdat ze niet hoeven te betalen voor onderhoud aan het gebouw, fysieke faciliteiten enzovoorts; deze besparingen worden doorgevoerd naar de student door middel van lagere studiekosten.

Online studies worden steeds populairder en meer gerespecteerd. Sommige werkgevers denken nog steeds dat een online PhD onderdoet voor een traditionele variant, maar anderen begrijpen dat de veelzijdigheid van het internet onderdeel is van ons dagelijks leven. Online doctorale programma's zijn niet minder rigoureus dan traditionele PhD's (of daar moet je zelf in ieder geval ook voor zorgen) en impliceren wezenlijke interactie met docenten en studiegenoten.

Goede doctorale programma's hebben vaak een carrièrecentrum waar ze je kunnen helpen met het vinden van een baan en waar ze je uitstekend kunnen begeleiden tijdens je studententijd. Een ander signaal van een goed programma is het gemak waarmee je een docent kunt vinden die als jouw mentor kan fungeren.

Een PhD geeft je vooruitgang in je carrière, vaak een flink salarisvoordeel en prestige. Je zult grondig je carrièreperspectieven moeten onderzoeken voordat je je aan een PhD programma verbindt: sommige vakgebieden, zoals de geesteswetenschappen, worden overspoeld met PhD's, waardoor het bijna onmogelijk is om een baan te vinden, zeker als je een baan zoekt als professor. Andere vakgebieden worden steeds meer uitgebreid. Logischerwijs, als een vakgebied groeit wat betreft de behoefte aan onderzoek en als deze verbonden is aan sterke politieke besluitvorming, zal een PhD binnen dit vakgebied een aanwinst zijn. PhD's in economie, financiën, marketing en ontwikkelingsstudies, om er maar een paar te noemen, zijn solide bases voor toekomstige banen en salarisperspectieven.