PhD in Archeologie en Kunstgeschiedenis

Ph.D. programma in Archeologie en Kunstgeschiedenis heeft twee verschillende onderwerp concentraties:

  • oudheidkunde
  • kunstgeschiedenis


De Ph.D. programma in de archeologie biedt de mogelijkheid voor gevorderde studie in de archeologie van Turkije (het oude Anatolië) en de omliggende regio's. Studenten moeten geïnteresseerd zijn in specialisaties dat de expertise van de faculteit, waaronder het Neolithicum, bronstijd, ijzertijd, Romeinse of Byzantijnse periode weerspiegelen. Studenten worden aangemoedigd om deel te nemen aan de faculteit op het terrein onderzoek op Alalakh, Barcin Höyük, Gordion, Küçükyalı en Sagalassos onder anderen. Veldstudies hetzij op een opgraving of een stage nodig. Het programma benadrukt archeologische theorie en methodologie en de studenten krijgen instructie in keramische analyse, metallurgie en instrumentele analyse. Partnerships met andere afdelingen aan de universiteit ter beschikking gespecialiseerde instrumentatie voor analyse. Instructie wordt aangeboden in scanning elektronen microscopie (SEM), petrografie, micro-bodemanalyse, sporenelement analyse, metallurgie (polariserende lichtmicroscopie), GIS-toepassingen en organische residu-analyse. Het programma benadrukt ook het belang van het cultureel erfgoed management en publieke archeologie onderwijs door musea.

De Ph.D. programma in de geschiedenis van kunst combineert de studie van de culturele, formele en theoretische aspecten van de beeldcultuur met academische en praktische opleiding in het museum studies en erfgoed site management. Promovendi in het programma wordt verwacht dat zij een academische specialisatie ontwikkelen in een bepaald onderwerp of tijdperk van de kunstgeschiedenis waarin sprake is van de faculteit deskundigheid (Romeinse, Byzantijnse, Seljuk of Ottomaanse). Daarnaast worden de studenten verwacht dat zij een solide theoretische achtergrond te verwerven, samen met de praktische vaardigheden die nodig zijn door musea en het erfgoed management industrie. In aanvulling op de bovenste verdieping en graduate cursussen in de archeologie en de geschiedenis van de kunst afdeling, promovendi in de geschiedenis van de kunst zijn ook in aanmerking voor een verscheidenheid van cross-genoemde cursussen in het departement Geschiedenis en media en Beeldende Kunsten afdeling nemen . De afdeling onderhoudt een nauwe band met veel van de Koç Foundation culturele instellingen in heel Turkije, met name de Koç University Research Center for Anatolische Beschavingen gelegen in het centrum van Istanbul. Veldstudies zijn een integraal onderdeel van de Ph.D. programma in de geschiedenis van de kunst en alle promovendi wordt verwacht dat zij deelnemen aan een stage bij een museum, cultureel erfgoed organisatie of een archeologische site.


Taal Requirement

Ph.D. studenten moeten begrijpend lezen van twee vreemde talen aan te tonen. De talen kunnen zowel oude of moderne, en moet relevant voor gebied van onderzoek van de student en in overleg met de adviseur gekozen zijn. De taal kan niet Engels. Studenten moeten de eis voor het einde van het 3e jaar hebben afgerond. De studenten kunnen aantonen begrijpend lezen in een van de volgende manieren:

1. Met een examen waarvoor ze naar een tekst selectie te vertalen naar het Engels,

2. Studenten die 2 semesters hebben genomen van een geavanceerde cursus die wordt onderwezen aan Koç University (ex. Griekse III en IV, Latijns-III en IV), kunnen worden vrijgesteld van de taal examen in overleg met de adviseur en op basis van de beoordeling van de desbetreffende taal instructeur. Deze regel geldt niet voor geavanceerde taallessen bij andere instellingen - in deze gevallen de student nodig heeft om een ​​schriftelijke vertaling examen.


Formaat en Timing

Taalexamens zal worden gegeven tijdens de eerste maand van elk semester. De taal examen bestaat uit een twee uur durende examen, waarbij studenten een tekstpassage van 500-600 woorden zal vertalen met de hulp van een gedrukt woordenboek. De tekst moet worden vertaald in het Engels. Een Arha professor een tekstfragment dat representatief is voor de uitdrukkingen waaruit de student te verwachten gebruiken voor hun onderzoek selecteren.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 14 andere vakken van Koc University - Istanbul Turkey »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
3 - 4 jaar
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet

sep 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum