1

Astrodeeltjesfysica is een van de meest vooraanstaande belangen van SISSA en is uitgekozen als een van de gebieden die SISSA verder zal versterken in de nabije toekomst. Het is een jong en interdisciplinaire veld, aan de grens tussen de astrofysica, kosmologie en deeltjesfysica, het aanpakken van een aantal van de meest dringende en fundamentele vragen in Science vandaag, zoals het begrijpen van de aard van de zwaartekracht, het uitleggen van de oorsprong en evolutie van het heelal en het identificeren van de aard van de bestanddelen, met inbegrip van donkere materie en donkere energie.

In de afgelopen jaren het veld is getuige geweest van een snelle groei, ook in verband met de rijkdom van de nieuwe gegevens en de rijke experimentele programma's in volle gang. De focus bij SISSA is om de nieuwe inzichten die door deze spannende fenomenologische ontwikkelingen op de voorgrond van het theoretisch onderzoek in het veld aan te sluiten.

Een PhD-programma geheel gewijd aan Astrodeeltjesfysica werd opgericht in 2004 als een gezamenlijk initiatief van de astrofysica en deeltjesfysica groepen, en heeft zich inmiddels ontwikkeld in een onafhankelijk onderzoeks- en onderwijsprogramma. Tot nu toe heeft het programma bekroond met 13 Ph.D. graden en alle afgestudeerden hebben een postdoctoraal fellowship in internationaal gerenommeerde instellingen bekomen op het einde van hun studie.

2

Het curriculum bestaat uit 3-4 jaren van studie en onderzoek. Tijdens het eerste jaar worden de studenten aangeboden een aantal cursussen die een breed spectrum aan onderwerpen zoals kwantumveldentheorie, het standaardmodel van de deeltjesfysica en de verlengingen, kosmologie en de zwaartekracht theorie, deeltje en hoge energie-astrofysica, en vervolgens aan onderzoek op een gedeelte ervan. Aan het begin van het tweede jaar ondernemen ze een onderzoeksproject onder leiding van een (of meer) onder de astrodeeltjesfysica SISSA medewerkers, evenals de wetenschappers van het Internationale Centrum voor Theoretische Fysica (ICTP) en de Trieste Astronomical Observatory (OAT ) die deelnemen aan het initiatief.

Studenten in het programma zal deel uitmaken van een tamelijk brede wetenschappelijke gemeenschap. De Astrodeeltjesfysica groep, die op dit moment bestaat uit 16 studenten, 4 postdoctorale bursalen en 10 medewerkers, bevordert haar activiteiten in nauw contact met de lokale uitgebreide expertise in de astrofysica en deeltjesfysica aanwezig in SISSA en de andere belangrijke instellingen in het Trieste gebied als ICTP, het Nationaal Instituut voor Kernfysica (INFN) en OAT. Zo'n een stimulerende omgeving maakt een doctoraat in de astrodeeltjesfysica aan SISSA een zeer speciale gelegenheid voor mensen op zoek naar de mogelijkheid om te worden begiftigd met een ongewoon brede kennis en toe te passen op de voorhoede van de meest ontmoedigende vragen in de moderne natuurkunde.

De belangrijkste onderzoekslijnen zijn:

 • Klassieke en Quantum zwaartekracht
 • Particle Astrophysics
 • The Dark Universe
 • theoretische Kosmologie

De meest recente plaatsingen na PHD op SISSA:

 • Albert Einstein Instituut (Duitsland),
 • New York University (New York, USA),
 • Deutsches Elektronen-Synchrotron (Duitsland),
 • CENTRA / IST (Portugal),
 • Universiteit van Mainz (Mainz, Duitsland)

Toelating

Elk jaar wordt de Astroparticle curriculum huurt 5 studenten om een ​​drie jaar bij te wonen Ph.D. programma. De studenten worden geselecteerd op basis van een schriftelijke en mondelinge proef. Deadlines, data en het aantal beschikbare posities van de toelatingsexamens worden periodiek gepost op de PhD aankondigingen webpagina, waar u ook de aanvraagformulieren downloaden. SISSA maakt een tegemoetkoming in de reiskosten voor het bijwonen van het examen. Inschrijving van alle nieuwe studenten aan SISSA en het begin van de klassen in de Elementaire Deeltjes Curriculum zal plaatsvinden in het eerste decennium van oktober. De normale duur van het Ph.D programma is drie jaar. Een vierde jaar kan worden toegestaan ​​wanneer geschikte gerechtvaardigd. Het eerste deel van de PhD-programma is gebaseerd op koers werk dat wordt beschouwd als een integraal en noodzakelijk onderdeel van het onderzoek opleiding.

Aanvraagprocedure voor EU- en niet-EU-burgers

Kandidaten moeten verzoeken te worden toegelaten tot de standaard toelatingsexamen. Er is één zittijd elk jaar meestal in juli. Examens bestaan ​​uit een schriftelijke toets en een mondelinge interview. De lijst van de problemen van de afgelopen toelatingsexamens zijn te vinden in de sectie Entree examens. Het resultaat is meestal bekend op dezelfde dag. Kandidaten moeten een papieren aanvraagformulier dat kan worden gedownload van de officiële aankondiging SISSA webpagina te sturen (zie annoucement). Kandidaten die geen burger van de Europese Unie heeft twee mogelijkheden om toegelaten te worden tot SISSA als promovendus:

 • de reguliere toelatingsexamen in Trieste passeren (in dit geval de aanvraagprocedure is de hierboven beschreven voor de Europese burger).
 • een Spring voorselectie passeren op basis van academische en wetenschappelijke kwalificaties. Studenten geselecteerd op deze manier zal dan ook worden uitgenodigd door de school aan het reguliere toelatingsexamen te nemen. De school zorgt voor de kosten van hun reis en hun duurzaamheid te nemen in Triëst van twee weken, wanneer ook de reguliere toelatingsexamen zal plaatsvinden. De kandidaten geïnteresseerd zijn in deelname aan deze voorselectie moeten een papieren aanvraagformulier dat kan worden gedownload van de officiële aankondiging SISSA webpagina (SISSA aankondiging) te sturen.
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 12 andere vakken van International School for Advanced Studies (SISSA) »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 2019
Duration
3 - 4 jaar
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet

okt 2019