Phd In De Antropologie En Sociale Veranderingen

California Institute of Integral Studies

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Phd In De Antropologie En Sociale Veranderingen

California Institute of Integral Studies

De Antropologie en Sociale Verandering is uniek onder de graduate programma's in de Verenigde Staten als gevolg van de focus op de activistische antropologie.

Wij geloven dat antropologen moet analyseren, bespreken, en de mogelijke onderzoeken; dat zij alternatieve instellingen moeten onderzoeken; die ze nodig hebben om collectief denken en debatteren over de dilemma's van andere mogelijke werelden. Deze collectieve inspanning van begrip "echte utopieën" heeft de vorm van analytische en etnografische studie van de bestaande alternatieven in het heden.

In zekere zin zijn we een afdeling van postkapitalistische studies. Echter, door deze gecompliceerde woord, postcapitalism, we willen niet te verwijzen naar een aantal gedroomd-up utopie, noch een speculatieve verkenning van futuristische scenario's. Hoewel we het eens met Lewis Mumford op het "belang van het bouwen van kastelen in de lucht," wij zien als een nog meer dringende noodzaak om de politiek van de alternatieven te bestuderen in het hier en nu: de noodzaak om te gaan met postkapitalistische culturen die al worden gebouwd, en naar andere werelden die nu al mogelijk zijn te begrijpen.

Samen met de activisten van het Wereld Sociaal Forum, zijn wij van mening dat "een andere wereld is mogelijk." De rol van de nieuwe sociale bewegingen, worden we eraan herinnerd, is niet om de wereld te veroveren, maar om het opnieuw te maken. Wat is dan de rol en de verantwoordelijkheid van de antropologie en andere sociale wetenschappen? In een wereld bezaaid met vele crises, weinig dingen lijken meer relevant dan systematisch onderzoek van de contra-hegemonische kennis en praktijken te zijn. Sociale wetenschappers moeten pessimisme vertrekken naar betere tijden. Antropologie, in het bijzonder, is goed uitgerust om deel te nemen aan de "nowtopian" taak van de bouw van sociaal-wetenschappelijke kennis die verder kijkt dan het kapitalisme, hiërarchie en ecologische ramp.

De praktijk en de techniek van de etnografie biedt een belangrijk model van een mogelijke "postkapitalistische" sociale wetenschappen. Als een hedendaagse antropoloog, een vriend van ons programma, onlangs opgemerkt, wanneer een "voert een etnografie, één observeert wat mensen doen, en dan probeert te plagen uit de verborgen symbolische, morele of pragmatische logica dat hun optreden ten grondslag liggen, men probeert naar de manier waarop gewoonten en handelingen van mensen zinvol in manieren om dat ze zelf niet volledig bewust van. " Vragen wij onze studenten om precies dit te doen: om te kijken naar mensen die het maken van haalbare alternatieven, om te proberen om erachter te komen wat zou de grotere implicaties van wat ze al aan het doen zijn, en dan om die ideeën terug te bieden, niet als recepten, maar de bijdragen, mogelijkheden-als cadeau.

Dit programma biedt de ruimte en de mogelijkheid om deel te nemen met vele tradities van radicale wetenschap en emancipatorische sociale wetenschappen. Wij geloven dat antropologen moet analyseren, bespreken, en de mogelijke onderzoeken; dat zij alternatieve instellingen moeten onderzoeken; die ze nodig hebben om collectief denken en debatteren over de dilemma's van activist antropologie. De collectieve inspanning van begrip "echte utopieën" heeft de vorm van analytische en etnografische studie van de echte historische alternatieven in het heden. Dit vereist op zijn beurt een ernstige betrokkenheid bij sociale bewegingen betrokken bij de productie van alternatieven. Studenten worden verwacht dat zij een uitstekende beheersing van de geschiedenis, debatten, en perspectieven van de hedendaagse sociale bewegingen hebben. Deze bewegingen bestaan ​​in de historische, sociale en epistemologische context van kolonisatie, ontwikkeling en globalisering. Als bijdrage aan het boek Betwisting Development herinneren ons, meer dan een op de zes mensen nu leven in sloppenwijken, meer dan een miljard in een wereld van werkloze groei of geen groei. Oplossingen aangeboden door de reguliere sociale wetenschappen zijn vaak de bron van het probleem, en onze studenten wordt verwacht dat zij een goed begrip van elkaar verweven historische processen van kolonisatie, de ontwikkeling, en liberale moderniteit hebben.

De doctoraatsopleiding is onderscheidend door zijn focus op alternatieven. Wat zijn sommige van hen? Arbeider coöperaties in Oakland, sociale centra in Italië, autonome systemen van rechtvaardigheid in Guerrero, gemeenschappelijke tuinen in Detroit, bezette zelf beheerde fabrieken in Argentinië, "goed bestuur" van de Zapatistas, buen vivir (goede leven) en plurinationalism in Bolivia, participatieve democratie in Kerala, solidaire economie van Mondragon, PARECON in Winnipeg, pedagogie van het blok in de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap, alternatieve milieuactivisme in de Afro-Colombiaanse rivier de regio, juridisch pluralisme, autonomie van migratie, gemarginaliseerde medische praktijken in Zuid-Azië, solidariteit unionism in New York City, gemeenschappelijk landbouw in Malawi, keet bewoner de democratie in Zuid-Afrika, COPWATCH in LA, biodiversiteit in Brazilië, herstelrecht in Ohio, kennis commons en globalisering, onafhankelijke media, en autonome voedselsystemen in Japan, zijn slechts enkele van de voorbeelden van postkapitalistische mogelijkheden. Er zijn zo veel meer, en een van de verantwoordelijkheden van onze studenten is om ze te ontdekken.

Het programma is onderscheidend in zijn nadruk op:

 • Postkapitalistische analyse van historische alternatieven in de huidige
 • Mondiale sociale bewegingen en revolutionaire verloren schatten
 • Kwesties van het kolonialisme, de globalisering, de ontwikkeling
 • Anarchist, marxist, feministische theoretische perspectieven
 • Politieke ecologie
 • Integratie van activisme en wetenschap: het ontwikkelen van onderzoeksvaardigheden in activist etnografie, interculturele vertaling, en emancipatorische onderzoek

Veel klassen zijn een component onderzoek en het proefschrift is gebaseerd op activist etnografisch onderzoek. Activist etnografische kaders omvatten participatieve en collaboratieve aanpak van het onderzoek, alsmede meer recent onderzoek technieken en strategieën in verband met militante onderzoek en co-aanpak van het onderzoek.

Part-time Curriculum

Studenten kunnen een part-time studie voort te zetten in overleg met hun studieadviseur.

PhD Toelatingseisen

Binnenkomst in de PhD-programma in Antropologie en Sociale Verandering vereist een master's degree. Studenten met een MA van een andere school of van een andere afdeling van KII kan maximaal één extra jaar van cursussen nodig als onderdeel van hun promotietraject. Studenten met een MA in Antropologie en Sociale Verandering van KII geen extra cursussen nodig.

De Antropologie en Sociale Verandering PhD concentratie is een residentiële programma. Wij zijn geïnteresseerd in het creëren van een gezellige gemeenschap van wetenschappers, niet concurrerend academici; wij geloven in het opleiden van intellectuelen en niet-professionals. Wij geloven dat professoren en studenten zijn mede-leerlingen, en dat leren, kennis en productie, is een participatieve, inclusieve, en horizontale proces. Ons programma is waarschijnlijk niet het beste geschikt voor degenen die willen worden onderwezen in de verticale ruimte van een traditionele klaslokaal. Integendeel, dit is een unieke en inspirerende plek voor activist geleerden die over het co-creëren van kennis die nuttig, relevant en integraal is hartstochtelijk bent.

De aanvragers moeten voldoen aan de algemene toelatingseisen van het Instituut. Bovendien zijn er twee brieven van aanbeveling, een uit een studieadviseur of iemand die bekend is met de aanvrager de mogelijkheid om academische werk, en één van een toezichthouder in een recente professional of vrijwilliger instelling, nodig zijn. Aanvragers wordt ook gevraagd om een ​​recente steekproef van wetenschappelijke schrijven omvatten. De vereiste autobiografische verklaring dient belangrijke gebeurtenissen in het leven van verzoeker die hebben geleid tot de beslissing om de toelating te oefenen op deze afdeling te beschrijven. Een doelpunt verklaring dat gebieden van academische interesse omvat moeten worden opgenomen.

Toelating tot de PhD-programma zonder een MA in Antropologie van KII

Studenten die de PhD-programma zonder een MA in Antropologie en Sociale Verandering van KII zijn verplicht om een ​​extra 12 tot 15 eenheden van de MA-niveau cursussen in de antropologie en Sociale Verandering programma. Studenten kunnen nog een jaar de tijd om deze cursussen te voltooien vereisen.

Zodra studenten worden toegelaten, zullen adviseurs het opstellen van een op maat gesneden curriculum contract dat deze aanvullende cursussen opgenomen en stelt een tijdlijn te vergemakkelijken. Deze aanvullende cursussen omvatten drie van de volgende vijf vakken:

 • Ideeën voor actie: Sociale theorie voor radicale verandering
 • Global Sociale Bewegingen
 • Onnadenkende Sociale Wetenschappen
 • Radical Theory
 • Radicale politieke economie
Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op October 23, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
Deeltijd
Voltijd
Locations
Verenigde Staten - San Francisco, Californië
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Videos

Professor Andrej Grubacic on Anthropology and Social Change