Er is nooit een betere tijd om te werken in de astrofysica, een dynamische en concurrerende discipline in grensverleggend onderzoek geweest.

Aanvragers aan de PhD-programma in Astrophysics zal eerst worden beoordeeld op basis van hun CV en referentie-letters. Een aantal kandidaten worden uitgenodigd voor een interview op een van de twee aangekondigde data.

De PhD cursus bestaat uit 3 tot 4 jaar studie en onderzoek. Eerstejaars studenten zijn verplicht om een ​​aantal cursussen over een periode van november tot mei bij te wonen en om examens af te nemen in een selectie van deze cursussen. Aan het begin van het eerste jaar worden de studenten een tutor, een SISSA medewerker die hen zal adviseren over het selecteren van examens en zal richtsnoeren geven over het kiezen van een onderzoeksproject voor hun proefschrift toegewezen. Na voltooiing van de cursussen, zullen de studenten gaan werken aan hun onderzoeksproject onder begeleiding van één of meer SISSA medewerkers.

De Astrofysica groep bestaat uit 8 medewerkers, 7 postdocs en 20 promovendi. Al de belangrijkste onderzoekers hebben deskundigheid erkend op het gebied van analyse en interpretatie van de kosmische achtergrondstraling en sub-millimeter enquêtes, grootschalige enquêtes naar de structuur, cluster fysica, de vorming en evolutie van sterrenstelsels, donkere energie, donkere materie, galactische en extragalactische zwarte gaten, stellaire structuur en evolutie, hoge-energie astrofysica, relativistische astrofysica, vroege heelal fysica en de zwaartekracht theorie. Studenten zullen ook profiteren van nauw contact met andere SISSA groepen, zoals de Astrodeeltjesfysica en de theoretische deeltjesfysica groepen, en van banden met het Internationaal Centrum voor Theoretische Fysica (ICTP) en de Trieste Astronomical Observatory (OAT).

Het onderzoek richt zich:

 • Kosmische achtergrondstraling
 • Grootschalige structuur
 • Donkere materie en donkere energie
 • Galaxy vorming en evolutie
 • Hoge energie-astrofysica en AGN
 • Stellar structuur en evolutie
 • Algemene relativiteitstheorie en kwantumgravitatie fenomenologie
 • Zwarte gaten en compacte sterren

De meest recente plaatsingen na promoveren aan SISSA:

 • Keele University, UK
 • Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, Cambridge, USA
 • University of California Berkeley, USA
 • Albert Einstein Institute, Duitsland
 • Max Planck Instituut voor Gravitational Physics, Potsdam, Duitsland
 • Yale University, New Haven, Verenigde Staten
 • Australia Telescope National Facility, Australië

Toelating

Elk jaar wordt de Astrophysics PhD curriculum huurt 5/6 studenten om een ​​3-4 jaar PhD-programma bij te wonen. De studenten worden geselecteerd op basis van een mondeling examen. Deadlines, data en het aantal beschikbare posities van de toelatingsexamens worden periodiek gepost op de PhD aankondigingen webpagina, waar u ook de aanvraagformulieren downloaden. SISSA maakt een tegemoetkoming in de reiskosten voor het bijwonen van het examen. Inschrijving van alle nieuwe studenten aan SISSA en het begin van de klassen in de Astrophysics Curriculum zal plaatsvinden in het eerste decennium van november. De normale duur van het promotietraject is drie jaar. Een vierde jaar kan worden toegestaan ​​als voldoende gerechtvaardigd. Het eerste deel van de PhD-programma is gebaseerd op koers werk dat wordt beschouwd als een integraal en noodzakelijk onderdeel van het onderzoek opleiding.

Aanvraagprocedure voor EU- en niet-EU-burgers

Kandidaten moeten verzoeken te worden toegelaten tot de standaard toelatingsexamen. Er is één zittijd elk jaar meestal in juli. Examens bestaan ​​uit een schriftelijke toets en een mondelinge interview. De lijst van de problemen van de afgelopen toelatingsexamens zijn te vinden in de sectie Entree examens. Het resultaat is meestal bekend op dezelfde dag. Kandidaten moeten een papieren aanvraagformulier dat kan worden gedownload van de officiële aankondiging SISSA webpagina te sturen. Kandidaten die geen burger van de Europese Unie heeft twee mogelijkheden om toegelaten te worden tot SISSA als promovendus:

 • de reguliere toelatingsexamen in Trieste passeren (in dit geval de aanvraagprocedure is de hierboven beschreven voor de Europese burger).
 • een Spring voorselectie passeren op basis van academische en wetenschappelijke kwalificaties. Studenten geselecteerd op deze manier zal dan ook worden uitgenodigd door de school aan het reguliere toelatingsexamen te nemen. De school zorgt voor de kosten van hun reis en hun duurzaamheid te nemen in Triëst van twee weken, wanneer ook de reguliere toelatingsexamen zal plaatsvinden. De kandidaten geïnteresseerd zijn in deelname aan deze voorselectie moeten een papieren aanvraagformulier dat kan worden gedownload van de officiële aankondiging SISSA webpagina (SISSA aankondiging) te sturen.
Opleiding te volgen in:
 • Engels

Zie 12 andere vakken van International School for Advanced Studies (SISSA) »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 2019
Duration
3 - 4 jaar
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet

okt 2019