Lees de Officiële Beschrijving

1

Het doel van de Lezingen van het promotietraject in Neurobiologie is om studenten te voorzien van een gemeenschappelijk kader vanuit verschillende achtergronden.

Lezingen vindt plaats aan het begin van de PhD-programma, dus meer tijd om zich te concentreren op het wetenschappelijk onderzoek dat in de loop van het doctoraat zal worden uitgevoerd. Er zullen twee belangrijke wetenschappelijke modules aangevuld met een module voor specifieke experimentele methoden en veiligheidsprocedures. Alle lezingen worden in het Engels en zal worden gehouden door een expert op het gebied.

module 1 zal worden besteed aan fundamentele aspecten van Neurofysiologie en Neurobiologie: wij zullen beoordelen basisbegrippen over neuronen, synapsen en sensorische systemen. We zullen ook betrekking hebben op eigenschappen van neuronale netwerken ten grondslag liggen aan de waarneming in de cortex en motoriek in het ruggenmerg.

module 2 wordt gewijd aan nieuwe instrumenten en experimentele methoden van nanotechnologie, die kan worden gebruikt om moleculaire eigenschappen van neuronen, synapsen en sensorische cellen te onderzoeken. Eigenschappen van de interactie tussen neuronen en nieuwe materialen, zoals koolstofnanobuizen en handschrift worden en bedekt basiseigenschappen van Atomic Force Microscopy en geavanceerde Photonics.

Module 3 zal zich richten op methodes om receptoren en kanalen functie studeren op moleculair niveau te begrijpen signalisatie mechanismen betrokken bij neuronale plasticiteit en adaptieve reacties. Deze module wordt aangevuld met practica en lezingen specifieke moleculaire biologische methoden, zoals plaatsgerichte mutagenese, eiwitanalyse en op het gebruik van conventionele microscopie en celbiologische technieken. Deze module zal studenten basisinformatie over Microscopy, Immunochemie, veiligheid en programmering.

Bovendien zullen de studenten de kans om andere specifieke cursussen te volgen op geselecteerde onderwerpen zoals Computational Biology of Mechatronics hebben.

Een cursus Inleiding tot Neuroanatomie zal worden vervuld door een vooraanstaande expert op het gebied.

Studenten met specifieke wetenschappelijke belangen, die niet vallen onder de geplande reeks van lezingen, zullen worden aangemoedigd om deel te nemen aan internationale winter of zomer Schools gewijd aan deze specifieke onderwerpen.

De essentie van de PhD-programma in de neurobiologie is de voltooiing van de wetenschappelijke proefschrift, die zal bestaan ​​uit een project in de frontlinie van de hedendaagse onderzoek in de neurobiologie. Het onderwerp van de scriptie wordt gekozen uit de onderzoeksprojecten van de faculteit van de PhD-programma.

Belangrijkste onderzoekslijnen:

 • Cellulaire en netwerk mechanismen van neurotransmitters
 • Synaptische plasticiteit in ontwikkeling
 • sensorische systemen
 • Regeneratie van onvolwassen ruggenmerg na een blessure
 • Neuronale en kunstmatige berekening

De meest recente plaatsingen na PHD op SISSA:

 • University College London Londen, Verenigd Koninkrijk
 • CNRS, Frankrijk
 • Baylor College of Medicine Huston, USA
 • Monell Chemical Senses Center in Philadelphia, USA
 • Karolinska Institutet Solna, Zweden
 • Universität Heidelberg Heidelberg, Duitsland
 • Columbia University New York, Verenigde Staten
 • Universiteit van British Columbia in Vancouver, Canada
 • Max Delbrück Center for Molecular Medicine, Berlijn, Duitsland

Toelating en beurzen

Vereisten

De School is verheugd over de aanvragen van jonge kandidaten kort na voltooiing van hun undergraduate studies met een sterke interesse in het onderzoek, zelfs als dat zonder voorafgaande specifieke ervaring. Om te worden toegelaten tot de School Kandidaten moeten in het bezit zijn van één van de volgende diploma's van 31 oktober 2016:

 • Italiaanse laurea of ​​laurea specialistica / Magistrale in een wetenschappelijk onderwerp;
 • Een universitair diploma in het buitenland verkregen en gelijk aan de eerder genoemde Italiaanse graden beschouwd door de bestuursorganen van de School (dwz M.Sc.).

Toelatingsexamen

Alle informatie over de examens is te vinden op de homepage van SISSA. Een bijdrage in de reiskosten gedocumenteerd met uitsluiting van de kosten die met behulp van hun eigen vervoer, tot een maximum van 150 €, zal worden gegeven aan alle kandidaten die deelnemen aan het mondeling examen.

In het kader van de huidige aankondiging, een selectie voorbehouden aan niet-EU-kandidaten, op basis van alleen academische kwalificaties, wordt voorzien.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 12 andere vakken van International School for Advanced Studies (SISSA) »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
3 - 4 jaar
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019