Read the Official Description

1

Het doctoraat in de Theoretische Fysica van het deeltje heeft altijd deel uitgemaakt van de postdoctorale programma's op te bieden tegen SISSA. Meer dan honderd studenten hebben een PhD diploma in Theoretische Fysica van het deeltje verkregen sinds SISSA begonnen met het aanbieden van de cursus.

Elk jaar worden vijf studenten geselecteerd om dit 3-jarige opleiding (plus een extra jaar, indien gewenst) van studie en onderzoek bij te wonen. Tijdens het eerste jaar studenten bezoeken ongeveer 450 uren van postacademische cursussen die een breed spectrum aan onderwerpen, variërend van fenomenologie tot de meer formele aspecten van de theoretische deeltjesfysica. Elke student moet een subset van hen te selecteren en passeren de desbetreffende examens binnen het eerste jaar.

2

De belangrijkste onderzoekslijnen zijn: Natuurkunde aan de LHC, fysica voorbij het Standaard Model, Neutrino Physics, String Theory, de AdS / CFT correspondentie en alternatieve Quantum Theories of Gravity. Studenten profiteren van de rijke omgeving van de wetenschappelijke instellingen van de Trieste gebied, zoals het Internationaal Centrum voor Theoretische Fysica (ICTP), de Faculteit Natuurkunde van de Universiteit van Trieste en het Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (INFN).

Aan het begin van het tweede jaar, studenten voeren een onderzoeksproject onder begeleiding van een SISSA medewerker of een wetenschapper die werkt bij een partner onderzoeksinstelling (zoals ICTP en INFN). De PhD-graad wordt typisch verkregen 3 tot 4 jaar na het begin van het programma.

Tijdens hun verblijf in Triëst, hebben de studenten de mogelijkheid om te communiceren met ongeveer 20 andere studenten van dezelfde PhD curriculum plus honderden andere internationale studenten van de verschillende SISSA groepen. Daarnaast is de internationale omgeving van het Trieste gebied omvat het Internationaal Centrum voor Theoretische Fysica (ICTP) en andere internationale instellingen, die een doctoraat in de Theoretische Fysica van het deeltje op SISSA een ongekende kans voor een zeer uitdagende en stimulerende ervaring maakt.

3

De meest recente plaatsingen na promoveren aan SISSA:

  • Universiteit Utrecht, Utrecht, Nederland
  • Weizmann Institute of Science, Rehovot, Israël
  • Princeton University, Princeton, Verenigde Staten
  • Technische Universität München, München, Duitsland
  • Universiteit van Harvard, Cambridge, USA

Toelating

Elk jaar wordt de TPP groep huurt 5/6 studenten aan de Ph.D. wonen programma. Studenten worden geselecteerd op basis van een schriftelijke en mondelinge proef. Deadlines, data en het aantal beschikbare posities worden periodiek gepost op de PhD aankondigingen webpagina, waar u ook de aanvraagformulieren downloaden. SISSA maakt een tegemoetkoming in de reiskosten voor het bijwonen van het examen. Instroom van nieuwe studenten bij SISSA en het begin van de klassen in de Theoretische deeltjesfysica Curriculum zal plaatsvinden in het eerste decennium van oktober. De normale duur van het Ph.D programma is drie jaar. Een vierde jaar kan worden toegestaan ​​wanneer geschikte gerechtvaardigd. Het eerste deel van de PhD-programma is gebaseerd op koers werk dat wordt beschouwd als een integraal en noodzakelijk onderdeel van het onderzoek opleiding.

Aanvraagprocedure voor EU- en niet-EU-burgers

Kandidaten moeten verzoeken te worden toegelaten tot de standaard toelatingsexamen. Er is één zittijd elk jaar meestal in juli. Examens bestaan ​​uit een schriftelijke toets en een mondelinge interview. De lijst van de problemen van de afgelopen toelatingsexamens zijn te vinden in de sectie Entree examens. Het resultaat is meestal bekend op dezelfde dag. Kandidaten moeten een papieren aanvraagformulier dat kan worden gedownload van de officiële aankondiging SISSA webpagina te sturen. Kandidaten die geen burger van de Europese Unie heeft twee mogelijkheden om toegelaten te worden tot SISSA als promovendus:

  • de reguliere toelatingsexamen in Trieste passeren (in dit geval de aanvraagprocedure is de hierboven beschreven voor de Europese burger).
  • een Spring voorselectie passeren op basis van academische en wetenschappelijke kwalificaties. Studenten geselecteerd op deze manier zal de school dan ook in te voeren zonder het nemen van de reguliere toelatingsexamen, maar wordt verwacht dat zij een gekwalificeerde examen binnen het eerste jaar van de studie. Kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan deze voorselectie moeten een papieren aanvraagformulier dat kan worden gedownload van de officiële aankondiging SISSA webpagina te sturen.
Program taught in:
Engels

See 12 more programs offered by International School for Advanced Studies (SISSA) »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
3 - 4 jaar
Voltijd
By locations
By date
Begindatum
Oct. 2019
Application deadline

Oct. 2019