Lees de Officiële Beschrijving

Het ministerie van het Bank- en Financiewezen werd opgericht in de 1999/2000 academische zitting, samen met de twee andere afdelingen in de Sanoesi Lamido Sanusi College of Business and Management Studies. Echter, werd de afdeling aanvankelijk geagendeerde door het ministerie van Accounting.

Professor EO Izedonmi, de toenmalige decaan van het College, had de verantwoordelijkheid van het toezicht op de gang van zaken bij het ministerie en verzorgende totdat het kwam op zijn eigen in de 2002/2003 academische zitting, met de heer Benson A. Akintola als de pionier Lecturer- in-charge van de afdeling.

Igbinedion universiteit Okada was de eerste particuliere universiteit in Nigeria met kentekenbewijs No. 001 voorgelegd aan de oprichter / eigenaar en de eervolle kanselier, Sir (Dr) Chief Gabriel 0. Igbinedion, de Esama van Benin koninkrijk, door de federale regering van Nigeria op 10 mei 1999.

De universiteit, echter, begon zijn academische activiteiten over 5111 oktober 1999 met 112 studenten.

Binnen het tijdsbestek van dertien academische zittingen van 1999/2000 tot en met 2012/2013 de universiteit heeft aangetrokken studenten niet alleen in Nigeria, maar ook uit andere landen. In het bijzonder heeft de universiteit aangetrokken studenten uit alle 36 staten van de federatie en de Federal Capital Territory (FCT) Abuja, evenals uit het buitenland. Het personeel mix van de universiteit weerspiegelt ook deze nationale spread of federale karakter, direct vanaf het begin to-date, de universiteit heeft altijd een goede aantal buitenlanders onder haar onderwijs en niet-onderwijzend personeel dus kunnen Igbinedion University Okada terecht zijn beschreven als een met een sterke federale karakter, een met een sterke aantrekkingskracht voor studenten binnen en buiten Nigeria, een universiteit naar keuze met een verschil, en een particuliere universiteit met een duidelijke visie, een sterk gevoel van de missie en de doelstellingen klaar om zijn plaats geleidelijk in de hoffelijkheid van soortgelijke Ivy Leaque Universiteiten in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Missie van de Universiteit

  • Om excellentie in het onderwijs, onderzoek en wetenschap voort te zetten door het verstrekken van ongeëvenaarde scala aan faciliteiten en mogelijkheden voor onderwijs, opleiding en werkgelegenheid voor iedereen die kunnen profiteren zonder enige vorm van discriminatie.
  • Voor de menselijke vooruitgang, welvaart en het algemeen welzijn te bevorderen door middel van onderwijs en onderzoek dat toepassing van kennis te bevorderen, discipline, benadrukken zelfstandige arbeid, en voor het verwerven en beheren van middelen effectief om deze doelen te bereiken.

DE DIENST VOORNEMENS om deze missie te bereiken door middel van

  • Het aanbieden van state-of the art training die de afgestudeerden bereidt zich voor op de verantwoordelijkheden van de wereld van het werk en zal graduate die het meest produceren gewilde door alle werkgevers van de arbeid alsmede postdoctorale scholen en onderzoeksinstellingen; - Vaststelling van de institutionele verbanden voor wederzijds voordelige relaties; en - het streven naar een centrum van uitmuntendheid, waar expertise en faciliteiten om het tempo van de ontwikkeling van het land te versnellen kan worden verstrekt worden.

Op deze manier zal de afdeling een bijdrage leveren aan het realiseren van de missie van "het bevorderen van de menselijke ontwikkeling Igbinedion University's ... door middel van onderwijs en onderzoek dat de overname en toepassing van kennis aan te moedigen "

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 1 andere vakken van Igbinedion University, Okada »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Mar. 2020
Duration
Op locaties
Op datum
Begindatum
Mar. 2020
Aanmeldingslimiet

Mar. 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum