Read the Official Description

Programme Director


Professor Doutor Manuel José Carvalho de Almeida Damásio


Kwalificatie-eisen en voorschriften


Het volgende kan gelden voor de doctoraatsopleiding in de Communicatiewetenschappen:

a) De houders van een master's degree of een juridische equivalent;

b) De houders van een BA die presenteren een bijzonder relevante academische of wetenschappelijke die erkennen door de Wetenschappelijke Raad van de Portugeestalige University of Humanities and Technologies 'Communicatie, Kunsten en Information Technologies School als een bewijs van bekwaamheid. b) De houders van een academische, wetenschappelijke of professionele curriculum, die door de Wetenschappelijke Raad van de Portugeestalige University of Humanities and Technologies 'Communicatie, Kunsten en Information Technologies School wordt erkend als een bewijs van bekwaamheid.


DOELSTELLINGEN


De belangrijkste doelstelling van dit doctoraat programma is om onderzoekers en docenten op te leiden in de studie gebied media en communicatie. Zo is de onderhavige voorstel wordt beoogd de behoefte aan een innovatieve en creatieve opleidingen in het land en in de Portugeestalige ruimte in zijn expertisegebied, de Communicatiewetenschappen voldoen.


Het centrale doel van het voorstel van dit doctoraat is het diepgaand onderzoek naar de integratie van communicatie, maatschappij en technologie en de manier waarop zij vervolgens retroacts op de belangrijkste communicatie-modellen en de respectieve sociale, culturele en economische interventie.


Een bijkomend doel van deze studie cyclus is aan het onderzoek en opleiding vermogen van CAITS Portugeestalige University's te versterken - Communicatie, Kunsten en Informatietechnologie School waarvan de Communicatiewetenschappen vormen de kern veld.


Kennis, vaardigheden en competenties te verwerven

Het PhD-programma in de mededeling van Sciences` diploma bedoelingen aan de volgende competenties te vergemakkelijken:


- Als u de mogelijkheid om een ​​wetenschappelijk onderzoeksproject te ontwikkelen verwerven;

- Teneinde de bevoegdheden van de analyse en de integratie van de resultaten en gegevens over de stand van de techniek van het wetenschappelijk gebied en binnen een origineel en innovatief project te verwerven;

- Om competenties te verwerven om een ​​onderzoeksprogramma van theoretische en / of toegepast karakter dat de kennis vergemakkelijkt en het hele curriculum onderdeel van het programma verworven omvat ontwikkelen.

- In staat zijn om kritisch te communiceren met een academische collega's.

- Om competenties te verwerven om geavanceerde en innovatieve kennis te vergemakkelijken, met inbegrip van onderzoeksprojecten adviserende;

- Kennis en competenties verwerven om kritisch te begrijpen en te beoordelen van de functies en de gevolgen van de communicatieve processen en de media gebruik en verbruik processen in de hedendaagse maatschappelijke context;


Onderzoek


De Research Unit dat een deel van het wetenschappelijk personeel van dit voorstel (RCACCNT) Centrum voor Onderzoek in de Toegepaste Communicatie, Cultuur en nieuwe technologieën (Foundation for Science and Technology Unit-722), die Fair in de laatste FST evaluatie verkregen met betrekking tot de periode 2004-2006. Deze classificatie was het voorwerp van een protest.

FCT heeft ons geïnformeerd over de beslissing om de Centre herwaarderen in een nieuwe evaluatie cyclus, vermoedelijk in 2011. We moeten vermelden dat CICANT (RCACCNT) is op het moment dat de R & D-eenheid op het gebied van de communicatie-wetenschappen die het hoogste aantal lopende door FST goedgekeurde onderzoeksprojecten en de enige in dit gebied dat de projecten in het kader van de gefinancierde heeft, heeft IST (KP5 een 7) en MEDIA Europese programma's. Bovendien is een deel van de wetenschappelijke medewerkers aan dit voorstel toegewezen integreert CECL (RCCL - Research Centre in Communication and Languages) die in de FST assessment "GOED" verkregen en CIMJ (zeer goed).


Uitrustingen en locaties


Deze studie cyclus voorstel zal gebruik maken van het onderwijs, laboratoriumfunctie en onderzoek faciliteiten voor de CAITS / Luht die de meeste ontwikkelde trainingscentrum Portugal voor de audiovisuele en interactieve communicatie technologieën behoren toegewezen. Aldus de faciliteiten die aan de toekomstige studie cyclus verdeeld zijn als volgt:

  • 2 auditoria voor de klassen en een sessie kamer;
  • 5 gemiddelde opleidingscapaciteit kamers;
  • 7 kantoren voor zelfstudie sessies en individueel werk;
  • 1 dedicated Mediatec met meer dan 1500 titels;
  • 1 speciale ruimte in de Algemene bibliotheek met meer dan 4000 titels (monografieën, gespecialiseerde tijdschriften, en online toegang tot wetenschappelijke tijdschriften van het veld), namelijk salie, Intelect en IEEE titels met betrekking tot deze opleiding gebied;
  • 4 - Mac en PC berekening laboratoria;
  • 1- AVID post-productie center @
  • 1 Beeld en digitale video bewerking en verwerking center
Program taught in:
Engels

See 7 more programs offered by Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
By locations
By date
Begindatum
Oct. 2019
Application deadline

Oct. 2019

Location
Application deadline
Einddatum