Phd in ondernemerschap en innovativiteit

Algemeen

Beschrijving van opleiding

het starten van de internationale interuniversitaire interdisciplinaire postdoctorale (doctoraal) onderzoek ONDERNEMERSCHAP en het innovatievermogen werd gestimuleerd door de noodzaak voor de oprichting van concurrerende kennis die nodig is voor de versterking van het pro-actief en innoverend vermogen van het individu en de samenleving bij het omgaan met veranderingen en het beheren van veranderingen.

University of Osijek

Studie is het resultaat van de Tempus Joint European Project Internationaal Centrum voor Ondernemersvorming Studies (CD_JEP-41014-2006), die werd gerealiseerd door Josip Juraj Strossmayer University in Osijek, Kroatië; Universiteit van Turku, Finland; Universiteit van Maribor, Slovenië; Universiteit van Klagenfurt, Oostenrijk en Durham University, Verenigd Koninkrijk in de periode 2007-2009. Het bouwen van educatieve capaciteit op alle niveaus van het onderwijs voor de opleiding voor initiatief en ondernemerschap vergt het creëren van een kritische massa van opvoeders uit die interdisciplinair gebied, dat wil zeggen, het creëren van teams van docenten in verschillende disciplines, die onderwijs in ondernemerschap programma's op verschillende onderwijsniveaus kan implementeren, van primair naar tertiair.

Aangezien de interdisciplinaire karakter van het ondernemerschap, Die kunnen worden gedefinieerd in de smalle (binnen de sociale wetenschappen) of de brede zin (zoals cognitieve wetenschap binnen het interdisciplinaire gebied van de wetenschap), doctoraal studie ONDERNEMERSCHAP en het innovatievermogen staat open voor alle geïnteresseerden die willen bijdragen aan de hybridisatie van kennis, en derhalve de gedeelde bevoegdheid voor innovatieve aanpak te ontwikkelen voor het diagnosticeren en oplossen van problemen.

Sinds vijf universiteiten deel aan de ontwikkeling van het concept van het programma, Wiens lezingen teams zal ook deelnemen aan de realisatie ervan, de studenten krijgen de kans om, zonder betaling van schoolgeld, op het principe van wederkerigheid, gebruik onderwijs en onderzoek middelen van partneruniversiteiten, op basis van de ondertekende overeenkomst van samenwerking tussen universiteiten.

Opleiding wordt uitgedrukt door middel van studiepunten, die de mobiliteit van de deelnemers van het programma, de overdracht van punten, of accumulatie van punten in het systeem van een leven lang leren in staat zal stellen.

Het programma omvat georganiseerde klassen, direct individuele wetenschappelijk onderzoek op het proefschrift, en electieve wetenschappelijke en onderwijsactiviteiten.

Academische titel uitgereikt na afloop van de studies

Doctor in de Sociale Wetenschappen (Ph.D.), het gebied van de economie

Duur van het programma

6 semesters, 3 jaar

Voorwaarden voor inschrijving

Recht van de inschrijving aan de doctoraatsopleiding "Ondernemerschap en Innovativiteit 'behoort tot:

 • Studenten die zijn afgestudeerd aan een adequate pre-Bologna, ten minste 4 jaar universitaire studies
 • Studenten die zijn afgestudeerd aan pre-Bologna universitaire wetenschappelijke masterstudie
 • Studenten die zijn afgestudeerd aan de Universiteit van Bologna postdoctorale specialistische studies en verworven ten minste 60 ECTS
 • Studenten die zijn afgestudeerd aan een Bologna 3 + 2 of 4 + 1 of 0 + 5 studieprogramma

Studenten wiens eerdere studies zijn niet uit de sociale wetenschappen kunnen zich ook inschrijven voor de postdoctorale doctoraal programma "Ondernemerschap en het innovatievermogen", met het passeren van differentiële examens, die zal worden vastgesteld door de Raad van de doctoraatsopleiding, met in het achterhoofd aanverwante wetenschappelijke gebieden, velden en takken .

University of Osijek

Selectiecriteria

Selectie van de bedienden is gemaakt op basis van de gemiddelde cijfers op de vorige studies, motiverende essay, bestaand onderzoek en wetenschappelijke referenties, en de aanbeveling door de potentiële counselor.

De aanvraag moet bevatten

 • Gevuld met toepassing
 • Motivatie essay
 • Curriculum Vitae
 • Aanbeveling
 • Cijferlijst (hoogste niveau van het onderwijs)
 • Gewaarmerkte kopie van het diploma (hoogste niveau van het onderwijs)
 • Kopie van het certificaat van burgerschap of een ander passend bewijs van burgerschap voor vreemdelingen
 • Twee foto's (4 × 6 cm)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Faculty of Economics in Osijek marks the fifty-second anniversary of successful work and the eight year of implementation of completely new educational programmes adapted in accordance with the Bologn ... Lees meer

Faculty of Economics in Osijek marks the fifty-second anniversary of successful work and the eight year of implementation of completely new educational programmes adapted in accordance with the Bologna Agreement. This Faculty has played an important role in training scientists and experts in this part of Croatia. Lees Minder