Phd in structurele en functionele genomica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

1

Onze Missie

De PhD Cursus in structurele en functionele genomica belangrijkste missie is het opleiden van enthousiaste jonge wetenschappers richten hun belangen in een breed spectrum van biologisch onderzoek disciplines.

Projecten binnen de PhD Cursusaanbod overspanning van genomics, transcriptomics en ontwikkelingsstoornissen genetica aan structurele biologie, moleculaire mechanismen van neurodegeneratie en ontwikkelingsstoornissen neurobiologie. Kruising over onderzoek, zoals systeembiologie kan een prominente rol binnen de PhD-cursus programma. Studenten worden continu blootgesteld aan cutting edge onderzoek via jaar rond klassen, seminars en workshops. Gemiddelde verhouding tussen promotor en studenten ongeveer 1-5.

Belangrijkste onderzoekslijnen zijn:

 • Functional Genomics van het Brain
 • Developmental Genomics
 • Systeembiologie
 • Nanotechnologie voor Biologische Wetenschappen
 • Structurele Biologie van prioneiwit
 • Structurele Biologie van DNA-replicatie
 • Moleculaire mechanismen van neurodegeneratie: Synthetisch Prions
 • moleculaire Fysiologie
 • Drug Discovery

De meest recente plaatsingen na promoveren aan SISSA:

 • Northwestern University (Chicago, USA),
 • UCSF Medical Center (San Francisco, USA),
 • VIB Center for the Biology of Disease (KU Leuven, België),
 • Universidad Autonoma de Madrid (Madrid, Spanje),
 • National Institute of Chemistry (Ljubljana, Slovenië)

Admissions

De opnames van de Philosophiae Doctor (PhD) Cursus in functionele en structurele Genomics vindt plaats door middel van een selectie op basis van academische en wetenschappelijke kwalificaties en een schriftelijk en mondeling examen, volgens de statuten van de School. Uitzonderlijk gekwalificeerd niet EU-studenten kunnen alleen door middel van de evaluatie van hun academische en wetenschappelijke kwalificaties te worden toegelaten tot de cursus.

Voor de opnames, moeten de kandidaten een Italiaanse Laurea (Laurea Specialistica, Laurea Magistralis of de oude Laurea Quadriennale) in een wetenschappelijk onderwerp, of een gelijkwaardige universitaire opleiding in het buitenland opgedaan (dwz M.Sc.), die geschiktheid is goedgekeurd door de School Senaat te houden , na de goedkeuring van de Raad faculteit leden van de cursus te hebben ontvangen (hierna FMC, zie Algemene Regels voor de PhD Course SISSA). Deze graad moet zijn verkregen vóór de PhD cursussen officiële startdatum.

De toelatingscommissie (hierna AD) voor het toelatingsexamen bestaat uit - in overeenstemming met de statuten van de school - ten minste drie leden: twee behoren tot de FMC en een lid van een andere instelling (de externe AD-lid), door de voorgestelde FMC en benoemd door de Raad van de Neuroscience Area.

Het toelatingsexamen is gericht op het verifiëren van geschiktheid van de kandidaat voor wetenschappelijk onderzoek en zijn / haar niveau van kennis van de moleculaire biologie en neurowetenschappen. Voor de evaluatie, de AD beschikt over 100 punten, waarvan 10 voor de academische en wetenschappelijke kwalificaties, 40 voor het schriftelijk examen en 50 voor het mondeling examen. De volgende resultaten worden als geldig beschouwd voor de evaluatie:

 • Academische kwalificaties: dwz eindscore van de Laurea Degrees, B.Sc., M.Sc., gelijkwaardig diploma, en deelname aan post-opleidingen, beurzen;
 • Wetenschappelijke kwalificaties: dwz publicaties, manuscripten en originele wetenschappelijke resultaten.

Het schriftelijk examen bestaat uit de uitwerking van de drie thema's van de cursus gekozen uit een door de AD voorgestelde lijst. Zijn toegelaten tot het mondeling examen enige kandidaten die het schriftelijke examen zijn geslaagd met een score gelijk aan of hoger dan 28/40 punten.

Het onderzoek kan tot gevolg hebben dat in het Italiaans of in het Engels.

Het mondeling examen is een discussie over onderwerpen van het schriftelijk examen, van de fundamentele moleculaire biologie en neurowetenschappen aan de eerdere ervaring van de kandidaat met betrekking tot zijn / haar academisch curriculum (met inbegrip van het afstudeerproject), over het onderzoek verrichte werkzaamheden tot nu toe op onderzoekbelangen van de kandidaat. Ook in dit geval het examen kan worden verricht in het Italiaans of Engels uitgevoerd. Als de kandidaat beslist het examen in het Italiaans uit te voeren, hij / zij zal moeten bewijzen zijn / haar kennis van het Engels door het lezen en een korte wetenschappelijke tekst te vertalen.

De kandidaat passeert de selectie door het bereiken van een score gelijk aan of hoger dan 70/100. Aan het einde van de examens een lijst van toegelaten kandidaten (vanaf de hoogste score) wordt weergegeven door het AD. De Raad van de omgeving wordt ingegaan op de werkzaamheden van de door het AD onderzoek en bepaalt de toelating tot de PhD-opleidingen.

Laatst bijgewerkt op Juni 2016

Over de school

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals ... Lees meer

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals such as Nature and Science. The School has also drawn up over 150 collaboration agreements with the world's leading schools and research institutes. Lees Minder