Lees de Officiële Beschrijving

1

Het PhD-opleiding in theorie en Simulatie van de gecondenseerde materie is geschikt voor zeer gemotiveerde studenten die geïnteresseerd zijn in het leren hoe de microscopische bestanddelen van zaken zelf- assembleren over de gehele complexiteit van de toestanden van de materie tot stand te brengen, van moleculen tot complexe stoffen, en in het leren hoe fascinerende macroscopische fenomenen model, van wrijving tot supergeleiding en superfluïditeit, die uit de collectieve gedrag van de microscopische agenten.

Tijdens het eerste jaar van hun promotietraject natuurlijk studenten de meest geavanceerde tools voor het modelleren en het bestuderen van toestanden van de materie, van ab-initio simulatie van echte materialen en moleculen tot quantum simulatie van rooster modellen, van de klassieke statistische theorie van veeldeeltjessystemen zijn quantum tegenhanger, en kennis maken met het brede onderzoek dat bij SISSA uitgevoerd door meer gerichte en actuele cursussen. Dit voortraject biedt studenten met een gemeenschappelijke achtergrond en alle informatie die ze nodig hebben om te beslissen over het onderzoeksonderwerp zij van plan zijn om na te streven in hun proefschrift.

De volgende 2 of 3 jaar van het PhD-programma zijn gewijd aan individuele onderzoekers onder leiding van de toezichthouders. De jaarlijkse voortgangsrapportages zal zorgen voor de tijdige detectie en oplossen van eventuele problemen.

De Democritos Simulation Centre, behorende tot de Istituto Officina dei Materiali (IOM) een deel van de Nationale Raad voor Onderzoek (CNR), en gehost door SISSA, is volledig geïntegreerd in het onderzoek activiteit van de gecondenseerde materie groep. Sterke banden worden ook onderhouden met wetenschappers van de nabijgelegen Abdus Salam Internationaal Centrum voor Theoretische Fysica (ICTP) en Elettra Synchrotron Radiation Facility.

2

De meest recente plaatsingen na promoveren aan SISSA:

  • ETH Zürich, Zwitserland
  • École Polytechnique, Palaiseau, Frankrijk
  • Riken AICS, Tokyo, Japan
  • Cantoblanco University, Madrid, Spanje
  • KITP, Santa Barbara, Verenigde Staten
  • Rutgers University, USA
  • École Polytechnique Fédérale, Lausanne, Zwitserland

Toelating

Elk jaar wordt de gecondenseerde materie groep kiest voor studenten om een ​​Ph.D. te wonen programma. De studenten worden geselecteerd via een wedstrijd op basis van academische kwalificaties en een interview gehouden in Triëst (of via Skype / videoconferentie voor kandidaten die niet kunnen bereiken Trieste).

Meestal zijn er twee gesprekken per jaar, bij benadering in maart en september. Gedetailleerde deadlines, data en het aantal beschikbare posities van de toelatingsexamens worden periodiek gepost op de PhD aankondigingen webpagina, waar u ook de aanvraagformulieren downloaden.

Inschrijving van alle nieuwe studenten aan SISSA en het begin van de klassen in de theorie en numerieke simulatie van de gecondenseerde materie Curriculum zal plaatsvinden in de eerste week van november.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 12 andere vakken van International School for Advanced Studies (SISSA) »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
3 - 4 jaar
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019