Keystone logo
China

Studie PHD in China 2024

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  325
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  17
 • Internet abonnement

  11
 • Lokaal vervoer

  26

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  5
 • bioscoopkaartje

  6
 • Pint lokaal bier

  0.9

Visumvereisten

 • X1 Visa - afgegeven aan degenen die naar China gaan om langer dan 6 maanden te studeren.
 • X2 Visa - afgegeven aan degenen die naar China gaan om te studeren voor een periode van minder dan 6 maanden.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studentenvisum (X1 Visa; X2 Visa)

Prijs en valuta

De kosten voor het aanvragen van een studentenvisum variëren afhankelijk van uw nationaliteit, het aantal vereiste binnenkomsten, het land waarin u solliciteert en of u een expresdienst wilt. De kosten kunnen rond de $ 30 tot $ 150 liggen.

Wie kan het visum aanvragen?

Elke buitenlandse student die van plan is om in China te studeren, moet een Chinees studentenvisum (X-visum) verkrijgen. Dit visum wordt verleend aan die studenten die al zijn toegelaten tot toelating door een erkende onderwijsinstelling in China.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Chinese ambassade of consulaat of bij de Chinese diplomatieke missie

U kunt uw visumaanvraag indienen bij de Chinese Ambassade of Consulaat of bij de Chinese diplomatieke missie in uw thuisland. Als u niet persoonlijk kunt komen voor indiening, kunt u het namens u via een reisbureau of een visumbureau opsturen voor indiening. Vergeet niet dat per post verzonden aanvragen niet worden geaccepteerd door de meeste Chinese ambassades of consulaten.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

U kunt het visumformulier hier downloaden: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Vul het visumaanvraagformulier zorgvuldig en nauwkeurig in op uw computer. Maak een afdruk van het ingevulde aanvraagformulier en onderteken het. Vergeet niet dat een afdruk van het aanvraagformulier essentieel is, aangezien handgeschreven formulieren niet worden geaccepteerd. Houd er rekening mee dat wijzigingen of correcties op het afgedrukte formulier niet zijn toegestaan.

De volgende documentatie moet worden ingediend bij de Chinese ambassade of het consulaat:

 1. Origineel paspoort met een resterende geldigheidsduur van ten minste zes maanden en blanco visumpagina's, en een fotokopie van de gegevenspagina van het paspoort en de fotopagina als deze apart is.
 2. Een ingevuld visumaanvraagformulier met een recent gemaakte kleurenpasfoto (bloot hoofd, volledig gezicht) tegen een lichte achtergrond.
 3. Bewijs van legaal verblijf of verblijfsstatus (van toepassing op degenen die geen visum aanvragen in hun land van staatsburgerschap)
 4. Origineel en fotokopie van de toelatingsbrief uitgegeven door een school of andere entiteiten in China.
 5. Origineel en fotokopie van "Visumaanvraag voor studie in China" (formulier JW201 of formulier JW202).

Na aankomst: X1 visumhouders moeten zich binnen 30 dagen na aankomst in China registreren bij het lokale Public Security Bureau (PSB) en een tijdelijke Chinese verblijfsvergunning aanvragen bij de lokale PSB. X2-houders zullen in China blijven binnen de duur zoals aangegeven op het visum, en het is niet nodig voor hen om de tijdelijke verblijfsvergunning aan te vragen.

Wanneer moet je solliciteren?

Vraag minimaal een paar weken voor je geplande reisdatum een studentenvisum aan, zodat je genoeg tijd hebt om de aanvraagprocedure op tijd af te ronden zodat je aan je cursus kunt deelnemen. De reguliere verwerkingstijd is 4 werkdagen. Als u uw visum eerder wilt ophalen, zijn er tegen een toeslag express- en spoedservice beschikbaar.

X1-visum wordt normaal gesproken afgegeven voor meerdere binnenkomsten met een geldigheidsduur van maximaal 5 jaar. Een X2-visum wordt meestal afgegeven voor één binnenkomst met een geldigheidsduur van maximaal 6 maanden.

Verwerkingstijd

4 Days

Werkmogelijkheden

Buitenlandse studenten mogen parttime werken in China. De universiteit moet een toestemmingsbrief afgeven; de inhurende eenheid/het bedrijf moet een certificering afgeven; het politiebureau zal dan op uw visum markeren "Deeltijdwerk; Deeltijdstudie".

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Hier zijn enkele belangrijke dingen die u niet moet doen bij het aanvragen van een studentenvisum voor China:

 • Probeer niet om uw aanvraagformulier voor een studentenvisum in te dienen door het per post te verzenden, aangezien het niet wordt geaccepteerd.
 • Presenteer geen valse documenten voor uw studentenvisum.
 • Verberg of verdraai geen feiten in uw visumaanvraag.

Opleidingen