Keystone logo
Colombia

Studie PHD in Colombia 2024

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  173
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  24
 • Internet abonnement

  23
 • Lokaal vervoer

  30

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  6
 • bioscoopkaartje

  4
 • Pint lokaal bier

  1

Visumvereisten

 • Migrantenvisum van categorie 9 (M-9 visum) - vervangt het oude TP-3 visum vanaf 15 december 2017.
 • Als uw cursus korter dan 6 maanden duurt, kunt u mogelijk een toeristenvisum gebruiken.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Migrantenvisum categorie 9 (M-9 visum); Toeristenvisum

Prijs en valuta

De visumkosten zijn afhankelijk van uw nationaliteit. Voor Amerikaanse aanvragers bedragen de kosten voor het M-9 studentenvisum $67 USD.

Wie kan het visum aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor het Colombiaanse studentenvisum moet je je hebben ingeschreven bij een gekwalificeerde onderwijsinstelling in Colombia met een lesintensiteit van minimaal 10 uur per week.

Alle universiteiten vereisen dat je een studentenvisum hebt als je je voor een cursus van 3 maanden of langer inschrijft.

Burgers van verschillende landen, waaronder Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben geen visum nodig om Colombia binnen te komen als toerist voor maximaal 90 dagen. Een Colombiaans toeristenvisum is geen formeel visum. Het is gewoon een stempel in je paspoort. Bovendien kan een "toeristenvisum" met 90 dagen worden verlengd bij elk kantoor van Migración Colombia in het land. Als je voor een periode korter dan 180 dagen aan een niet-geaccrediteerde school studeert, kun je dit doen met een normale toeristenvergunning (PIP-5) en hoef je geen visum aan te vragen.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Colombiaans consulaat of online

Je kunt een Colombiaans studentenvisum aanvragen bij een Colombiaans consulaat of online.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Als u online solliciteert, heeft u het volgende nodig:

 • Fotokopie van de eerste pagina van uw geldig paspoort met uw persoonlijke gegevens.
 • Fotokopie van de pagina van uw paspoort met de laatste stempel van binnenkomst in of vertrek uit Colombia.
 • Als u eerder een Colombiaans visum heeft gehad, een fotokopie van dit visum.
 • Fotokopie van het inschrijvingsformulier van de universiteit, ondertekend door een schoolfunctionaris.
 • Certificaat of document van de school, waarin staat dat het lesrooster minimaal tien (10) uur per week is.
 • Fotokopie van "bewijs van bestaan en wettelijke vertegenwoordiging" van de universiteit.
 • Machtiging van de ouders en aanwijzing van de persoon die verantwoordelijk is voor de student tijdens zijn/haar verblijf in Colombia, gewaarmerkt door een Colombiaanse notaris of consul in het geval van minderjarigen.
 • Een brief (in het Spaans) van de persoon die economisch verantwoordelijk is voor de student die de kosten van de student garandeert en documenten waaruit de economische solvabiliteit blijkt. Als je een student bent, zou in de brief moeten staan dat je financieel verantwoordelijk bent voor jezelf terwijl je in Colombia bent. Om de "economische solvabiliteit" aan te tonen, kunt u een "bankcertificaat" gebruiken waaruit blijkt dat het gemiddelde saldo over de afgelopen zes maanden hoger is dan 10 keer het wettelijke minimumloon in Colombia of 7.812.420 pesos ($ 2.605 tegen een wisselkoers van 3.000 pesos ten opzichte van de USD) in 2018. En dit certificaat moet notarieel worden bekrachtigd en vertaald. Of u kunt zes maanden bankafschriften verstrekken zonder dat vertaling nodig is. Ook creditcardafschriften die een voldoende beschikbaar saldo laten zien, kunnen worden gebruikt.
 • Gezichtsfoto in paspoortstijl met een witte achtergrond, formaat 3 cm breed x 4 cm hoog, de maximale grootte van 300 kb jpg-bestand voor online toepassing.

Als uw consulaat u niet toestaat om online een aanvraag in te dienen, neem dan de hierboven genoemde documenten mee naar het consulaat op het moment van uw afspraak en voltooi het aangegeven proces. Als u persoonlijk een aanvraag indient, zal de agent u vragen stellen, invullen de online applicatie voor u, scan al uw documenten en stuur ze terug en maak uw foto met een digitale camera.

Zodra u uw elektronische visum heeft ontvangen, moet u naar een Colombiaans consulaat gaan om het in uw paspoort te laten stempelen.

Nadat je met succes je Colombiaanse studentenvisum hebt ontvangen, heb je maximaal 15 dagen om je visum bij Migración Colombia te registreren om een Cedula de Extranjeria (Colombiaanse identiteitskaart voor buitenlanders) te krijgen. Dit moet persoonlijk gebeuren.

Wanneer moet je solliciteren?

De duur van het Colombiaanse studentenvisum hangt af van de duur van je geplande inschrijving en kan oplopen tot drie jaar.

Verwerkingstijd

Werkmogelijkheden

Met het M-9 studentenvisum mag je niet werken in Colombia.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.

Opleidingen