Keystone logo
Nieuw-Zeeland

Studie PHD in Nieuw-Zeeland 2024

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  580
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  44
 • Internet abonnement

  49
 • Lokaal vervoer

  108

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  8
 • bioscoopkaartje

  10
 • Pint lokaal bier

  6

Visumvereisten

Studentenvisum (voor studies die langer duren dan drie maanden)

Als je cursus drie maanden of korter duurt, heb je geen studentenvisum nodig, alleen een bezoekersvisum.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studenten visum; Bezoekersvisum

Prijs en valuta

NZD 250

Aanvraagkosten variëren afhankelijk van uw land van herkomst en kunnen rond de $ 250 liggen.

Je kunt de kosten van een studentenvisum voor Nieuw-Zeeland hier bekijken:

https://www.immigration.govt.nz/about-us/policy-and-law/how-the-immigration-system-operates/visa-application-process/how-much-visa-applications-cost-and- wanneer te betalen

Wie kan het visum aanvragen?

Een studentenvisum is vereist voor alle mensen die naar Nieuw-Zeeland komen om langer dan drie maanden te studeren. De studie moet het hoofddoel van uw bezoek zijn. Als uw cursus maximaal 3 maanden duurt, kunt u mogelijk studeren met een bezoekersvisum of werkvisum.

Je hebt geen studentenvisum nodig om voltijds te studeren als:

 1. u bent een staatsburger of ingezetene van NZ
 2. u bent een Australisch staatsburger
 3. u hebt een permanent verblijfsvisum of een ingezeten terugkeervisum voor Australië — zonder voorwaarden.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Online / Nieuw-Zeelandse consulaat of ambassade

Om een studentenvisum voor Nieuw-Zeeland aan te vragen, kunt u online of persoonlijk een aanvraag indienen voordat u op reis gaat.

Om persoonlijk in uw eigen land een aanvraag in te dienen, moet u contact opnemen met uw plaatselijke Nieuw-Zeelandse consulaat of ambassade voor een aanvraagformulier en/of afspraak. U kunt ook online een aanvraag indienen door de officiële website www.immigration.govt.nz te bezoeken en een account aan te maken.

Website:https://www.immigration.govt.nz/

Hoe de aanvraag doen?

Voor uw visumaanvraag heeft u nodig:

 • Aanvaardingsbrief van een erkende onderwijsaanbieder in Nieuw-Zeeland.
 • Bewijs van voldoende geld - Je moet kunnen aantonen dat je voldoende geld hebt om je collegegeld te betalen (dit kan een bewijs van leningdekking, studiebeurs of andere fondsen zijn) en een bewijs van geld om je kosten van levensonderhoud te dekken terwijl je in Nieuw-Zeeland studeert ( via een sponsor, een lening, een beurs, overheidssteun of voldoende banksaldo). Je moet bewijzen dat je ten minste NZD $ 15.000 (~ US $ 10.870) hebt voor elk jaar als je cursus langer dan negen maanden duurt.
 • Bewijs van doorreis - Dit kan een bewijs zijn van reeds betaalde doorreistickets, een bewijs van verdere financiering of een akkoord van een sponsor om de doorreis te betalen. Het gaat erom te laten zien dat je van plan bent en het je kunt veroorloven om het land te verlaten zodra je je studie hebt afgerond.
 • Reisverzekering.
 • Medische verklaringen - Als je van plan bent om langer dan 12 maanden in Nieuw-Zeeland te studeren, moet je een algemene medische verklaring, een röntgenfoto van de borstkas en eventueel een tuberculosescreening laten zien.
 • Als u jonger bent dan 18 jaar, moet u ook een bewijs van geregelde accommodatie overleggen en als u 17 jaar of ouder bent, een politiecertificaat van "goed karakter".
 • Pasfoto's in twee kleuren.
 • Een paspoort dat nog minimaal drie maanden geldig is na de datum waarop u Nieuw-Zeeland wilt verlaten.
 • Bewijs dat u de visumaanvraagkosten heeft betaald.

Wanneer moet je solliciteren?

U dient minimaal zes weken voordat u van plan bent naar Nieuw-Zeeland te reizen een aanvraag in te dienen. Studentenvisa die online worden aangevraagd, hebben meestal 20 dagen nodig om te verwerken, terwijl studentenvisa die via het papieren formulier worden aangevraagd 25 dagen nodig hebben om te verwerken.

Je studentenvisum is normaal gesproken voor dezelfde duur als de studie waarvoor je hebt betaald, en de duur kan oplopen tot 4 jaar.

Verwerkingstijd

20 Days

Werkmogelijkheden

Internationale voltijdstudenten met een studentenvisum mogen wettelijk maximaal 20 uur per week in Nieuw-Zeeland werken tijdens de semesterperiode, en mogen fulltime werken tijdens alle geplande vakantieperiodes, zoals kerst-, paas- en zomervakantie. De details zijn afhankelijk van uw visumvoorwaarden. Werkervaring vereist voor je studie telt niet mee voor de limiet van 20 uur. Internationale studenten kunnen geen zelfstandige zijn.

Masters door onderzoek en Ph.D. studenten kunnen zoveel uren werken als ze willen.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Enkele redenen waarom een studentenvisum voor Nieuw-Zeeland kan worden afgewezen, zijn:

 1. Als u de afgelopen 10 jaar een gevangenisstraf heeft gehad en of bent veroordeeld tot gevangenisstraf.
 2. Als u een staat van uitzetting heeft, en of als u het onderwerp bent van een periode van verbod om Nieuw-Zeeland binnen te komen.
 3. Als er een verkeerde voorstelling van zaken is van de informatie die u hebt verstrekt, waarop de immigratiebeambte van mening is dat de informatie die in uw aanvraag is opgegeven, niet echt is.
 4. Als u een aanvraag heeft ingediend die niet is voltooid
 5. Als niet aan de vereisten voor gezondheid en karakter wordt voldaan
 6. Als u niet kunt aantonen dat u de kosten van het collegegeld, levensonderhoud en reiskosten in Nieuw-Zeeland kunt betalen
 7. Als er geen duidelijk pad is voor de cursus die je in Nieuw-Zeeland wilt studeren
 8. Als de immigratiebeambte ziet dat u geen echte student bent op basis van de documenten en informatie die u hebt verstrekt, en zoals na het telefonisch interview, kunt u sommige informatie over de cursusinformatie, informatie over de instelling, onder andere niet eens beantwoorden
 9. Als het geld niet legitiem is of niet kan worden geverifieerd