Keystone logo

1 PHD Opleidingen in Sociale Wetenschappen Ontwikkelingsstudies Gemeenschapsontwikkeling 2024

Filters

Filters

  • Sociale Wetenschappen
  • Ontwikkelingsstudies
  • Gemeenschapsontwikkeling
Vakgebieden
  • Sociale Wetenschappen (1)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Popular degree type

Popular study format

Popular locations

PHD Opleidingen in Sociale Wetenschappen Ontwikkelingsstudies Gemeenschapsontwikkeling

Als je geïnteresseerd bent om een echt verschil te maken in de levens van mensen, dan is Community Development wellicht iets voor jou. Dit vakgebied gaat over het verbeteren van het welzijn van individuen en gemeenschappen door verschillende sociale, economische en ecologische uitdagingen aan te pakken.

Tijdens een opleiding Community Development verken je onderwerpen als sociologie, antropologie, stadsplanning, economie en beleidsanalyse.

Een graad in gemeenschapsontwikkeling kan leiden tot een aantal werkelijk lonende carrièremogelijkheden in zowel de publieke als de private sector. Stel je voor dat je samenwerkt met overheidsinstanties, non-profitorganisaties of bedrijven om gemeenschapsontwikkelingsprogramma's te creëren en te evalueren. Of werk samen met architecten, ingenieurs en beleidsmakers om landgebruiksplannen en bestemmingsplannen vorm te geven voor duurzame groei.

Met een diploma in gemeenschapsontwikkeling ben je meer dan klaar om complexe sociale, economische en milieuproblemen aan te pakken.