Keystone logo
Al-Farabi Kazakh National University

Al-Farabi Kazakh National University

Al-Farabi Kazakh National University

Invoering

Al-Farabi Kazakh National University is de toonaangevende instelling van het systeem van hoger onderwijs van de Republiek Kazachstan, dat als eerste de staatscertificering heeft behaald en dat haar recht heeft gerechtvaardigd om academische activiteiten op alle specialismen en op alle niveaus te realiseren.

Al-Farabi KazNU is de leider van de Algemene beoordeling van de universiteiten van Kazachstan, die de eerste laureaat was in de geschiedenis van het land van de presidentiële prijs van de Republiek Kazachstan "Voor prestaties op het gebied van kwaliteit", een laureaat van de uitreiking van de CIS voor prestaties op het gebied van kwaliteit en dienstverlening. Onze universiteit, die lid is van de Internationale Associatie van Universiteiten en medeoprichter van de Euraziatische Associatie van Universiteiten, was de eerste van de universiteiten van Kazachstan en landen van Centraal-Azië die het Grote Handvest van Universiteiten in Bologna heeft ondertekend; het heeft met succes de internationale certificering voor de overeenstemming met het systeem van kwaliteitsmanagement (SQM), de vereisten van internationale normen ISO 9000: 2000 doorstaan en de certificeringen verkregen van de grootste wereldwijde certificeringscentra - het International Certification System IQNET.

De universiteit heeft een enorm educatief, wetenschappelijk, spiritueel educatief, innovatief en productiepotentieel dat gericht is op de opleiding van specialisten van de hoogste kwalificatie, verdere integratie in de wereldwijde onderwijsruimte, ontwikkeling van fundamenteel en toegepast onderzoek, hun implementatie in productie.

Tegenwoordig biedt al-Farabi KazNU u een breed scala aan specialiteiten.

De universiteit bestaat uit 16 functionerende faculteiten, 67 afdelingen, 32 wetenschappelijke onderzoeksinstituten en centra, een technopark; meer dan 2000 professoren, artsen, wetenschappelijke kandidaten en promovendi, meer dan 100 academici van de grootste academies, meer dan 40 geëerde figuren van de Republiek Kazachstan, ongeveer 40 prijswinnaars en nominale prijzen van RK en 40 prijswinnaars van de prijzen van de jonge wetenschappers, 47 fellows van staatswetenschappelijke beurzen. Meer dan 18.000 studenten en masters op het multilevel-systeem van hoger beroepsonderwijs studeren aan de universiteit. We werken samen met 418 grootste internationale universiteiten ter wereld bij het realiseren van gezamenlijke internationale onderwijsprogramma's, uitwisselingsprogramma's voor studenten en stage.

Met vriendelijke groet, rector van-Farabi Kazakh National University, doctor in de technische wetenschappen, professor, academicus Mutanov GM

136624_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpg

Missie

Vorming van personeelspotentieel - competitieve en veelgevraagde experts op de nationale en internationale arbeidsmarkten; het bereiken van een kwalitatief nieuw niveau in de vorming van nationale en wereldburgers, evenals hoge normen in de duurzame ontwikkeling van de samenleving door de overdracht en verbetering van kennis.

Visie

  • Transformatie van een nationale traditionele universiteit tot een onderzoeksuniversiteit van wereldklasse;
  • Integratie van onderwijs, wetenschap en innovatie;
  • Vorming van het Universitair model 4.0;
  • Het bieden van kwalitatief hoogstaand onderwijs voor het verdere succes van studenten en het vormen van een competitieve basis van educatieve programma's;
  • Opleiding van afgestudeerden met hoge persoonlijke en professionele kwaliteiten die voldoen aan de eisen van de arbeidsmarkt.

Doel

De transformatie van de klassieke nationale universiteit naar de onderzoeksuniversiteit van wereldklasse.

De ontwikkelingsstrategie van de Al-Farabi Kazakh National University voor 2017-2021 jaar omvat:

Strategische richting 1

Uitstekende kwaliteit van het onderwijs;

Strategische richting 2

Wetenschap en innovatie zijn het resultaat van wereldkwaliteit;

Strategische richting 3

Uitbreiding van internationale samenwerking.

Strategische richting 4

Verbetering van educatief en sociaal werk, betrokkenheid van jongeren bij de sociaal-economische ontwikkeling van het land;

Strategische richting 5

Ontwikkeling van infrastructuur en introductie van nieuwe informatietechnologieën;

Strategische richting 6

De efficiëntie van financiële en economische activiteiten verbeteren.

Locaties

  • Almaty

    Almaty, Kazachstan

    Vragen