Keystone logo
ALMA - The International School of Italian Cuisine

ALMA - The International School of Italian Cuisine

ALMA - The International School of Italian Cuisine

Invoering

'S Werelds toonaangevende centrum voor training in de Italiaanse keuken

ALMA - The International School of Italian Cuisine wordt gehost in het prachtige hertogelijk paleis van Colorno, gelegen in een prachtige tuin in Italiaanse stijl. De school ligt op 10 km van Parma, het hart van de Italiaanse Food Valley, en is door UNESCO bekroond als de Creative City of Gastronomy, waar ook de EFSA - de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid is gevestigd.
Deze bijzondere historische locatie is voorzien van de modernste onderwijs- en kookfaciliteiten. Het beslaat meer dan 7.000 MQ met een conferentieruimte en een agora-ruimte met keukens, 7 trainingslokalen, 4 demo-klaslokalen, 2 patisserielabs en 1 sommelierruimte volledig uitgerust met een A/V-systeem, een 17e-eeuwse wijnkelder, 1 sensorische analyselaboratorium, 1 R&D-keuken, 1 bibliotheek met 13.000 kookboeken, kranten en dvd-collecties, een centrale keuken, 1 restaurant voor 180 gasten en 1 Fine Dining Restaurant voor 40 gasten.
Sinds 2004 heeft ALMA op deze locatie chef-koks, banketbakkers, sommeliers en F&B-managers van over de hele wereld opgeleid met trainingsprogramma's die op het hoogste niveau worden uitgevoerd door de meest bekroonde leraren.
ALMA's decaan was Maestro Gualtiero Marchesi, de meest gezaghebbende Italiaanse chef-kok en kookleraar ter wereld. Bovendien werkt de school samen met meer dan 700 van de meest gerenommeerde Italiaanse restaurants om stages te plaatsen voor ALMA-studenten, waarbij ook wordt vertrouwd op het hooggekwalificeerde onderwijzend personeel.

Een van de redenen voor dit succes is de hoge arbeidsparticipatie van ALMA Alumni. Volgens de statistieken vindt 90% van hen binnen 6 maanden na hun diploma een baan en ALMA helpt hen toegang te krijgen tot werk dankzij ALMAlink, een speciale portal ALMAlink waarmee restaurants, hotels en horecabedrijven in contact kunnen komen met ALMA-afgestudeerden.

ALMA-lesaanbod

Taal: Italiaans

  • Cursus voor gevorderden in de Italiaanse keuken
  • Gevorderde Cursus Patisserie
  • Cursus voor gevorderden in bakken
  • Cursus keukentechnieken
  • Cursus banketbakkerstechnieken
  • Assistent restaurant- en barmanager
  • Meester-sommelier ALMA-AIS
  • F&B Manager cursus

Taal Engels

  • Lang programma: internationaal programma van de Italiaanse keuken
  • Lang programma: internationaal programma voor modern gebak
  • Kort programma: A Taste of Italy
  • Gezamenlijke programma's met partnerscholen

ALMA internationaal netwerk

ALMA heeft een sterke internationale roeping en dit is de reden waarom het een sterk netwerk heeft ontwikkeld van de beste culinaire scholen over de hele wereld. In samenwerking met haar partnerscholen organiseert ALMA speciale Italiaanse kookcursussen en leidt het buitenlandse chef-koks op tot ambassadeurs van de Italiaanse keuken en Italiaanse producten in hun thuisland.

Afrika

  • Prue Leith Chef Academy - Centurion, Pretoria (Zuid-Afrika)

Amerika

  • Mausi Sebes - Buenos Aires (Argentinië)
  • Senac - Centro Universitário - São Paulo (Brazilië)
  • Senac - Departamento Nacional – Rio de Janeiro (Brazilië)
  • George Brown College Chef School – Toronto (Canada)
  • ITHQ - Institut de Tourisme et d'Hôtellerie du Quebec – Montréal (Canada)
  • Cessa Universidad - Mexico-Stad (Mexico)

Azië

  • VTC - Beroepsopleidingsraad - Hong Kong (China)
  • Toerisme College van Zhejiang - Hangzhou (China)
  • AIMS Instituut – Bangalore (India)
  • KDU University College - Kuala Lumpur (Maleisië)
  • Il Cuoco - Italiaans culinair instituut – Seoul (Zuid-Korea)
  • Hungkuang-universiteit, Taichung (Taiwan)
  • Ecole d'Art Culinaire de Miyagi – Sendai (Japan)

Europa

  • KULIN doo – Sisak (Kroatië)
  • Galileo Global Education Germany GmbH – München (Duitsland)
  • MSA – Culinary Arts Academy – Istanbul (Turkije)
  • ALMA, de internationale school voor de Italiaanse keuken - Parma (Italië)
  • BIC Vocationale Ljubljana College – Ljubljana (Slovenië)
  • Westminster Kingsway College – Londen (VK)

ALMA-partners

Enkele van de belangrijkste partners van de school zijn de Kamer van Koophandel van Parma, de meerderheidsaandeelhouder, samen met Provincia di Parma, die het pand met Colorno Castle heeft opgericht. Andere partners zijn: Unione Industriali en Ascom Parma, Cariparma Crédit Agricole, FIPE, verschillende consortia voor de bescherming van typische voedingsmiddelen en wijnen (Parmigiano-Reggiano, Lambrusco di Modena, Olio Toscano, Prosciutto di Parma, Vini Reggiani, Salumi Tipici Piacentini, Vini DOC Colli Piacentini, Vini Colli di Parma, Produttori di Aceto Balsamico, Vini Colli Bolognesi), APACOOP, ASSICA, Confcooperative Emilia-Romagna, Istituto Nazionale Espresso Italiano, Federalimentare, Assolatte en Federdoc.

ALMA tekende ook protocolovereenkomsten met het Italiaanse Ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek (MIUR) en met het Italiaanse Nationale Instituut voor Buitenlandse Handel (ICE). Het heeft ook overeenkomsten en samenwerkingen gesloten met SDA Bocconi in Milaan en de Universiteit van Parma. ALMA is geaccrediteerd door het onderwijssysteem van de regio Emilia Romagna en is ISO 9001-2008 gecertificeerd.

In 2011 ondertekende het een samenwerkingsovereenkomst met EXPO 2015 voor een reeks educatieve en promotieactiviteiten tijdens de EXPO onder het thema "Feeding the Planet – Energy for life", waarbij ook zijn internationale netwerk betrokken zal zijn.

Certificeringen en onderscheidingen

Een prestigieuze kwalificatie voor de wereld van werk.

ALMA bevestigt haar autoriteit en betrouwbaarheid als centrum voor hoger onderwijs in de hotel- en cateringsector door middel van de onderscheidingen die het heeft verdiend en de certificeringen die het heeft behaald voor haar cursussen:

  • Memorandum van overeenstemming met het Ministero della Pubblica Istruzione Università e Ricerca (MIUR – Ministerie van Onderwijs): De ALMA-school is een internationaal referentiepunt als hoger onderwijscentrum voor het opleiden van Italiaanse kookprofessionals;
  • ALMA is gecertificeerd door Emilia Romagna onder code 5290 voor trainingsprogramma's
  • ALMA werkt samen met het Istituto italiano per Il commercio Estero (ICE) (Italiaanse Kamer van Koophandel voor Overzeese Handel) om het voedsel- en landbouwerfgoed van Italië over de hele wereld te promoten;
  • ALMA werkt samen met de Universiteit van Parma om de regio te promoten;
  • Memorandum of Understanding met EXPO 2015 "Feeding the planet – Energy for life": erkend als "EXPO-ambassadeur", leidde ALMA het educatieve programma EXPO 2015 om studenten en docenten bewust te maken van deze onderwerpen, inhoud en implementatie van de Expo;
  • ALMA is UNI EN ISO 9001:2015 gecertificeerd door SGS Italia spa voor het ontwerpen en uitvoeren van trainingen voor restaurant- en horecaexploitanten. Ontwerp en beheer van teambuildingprogramma's, congressen voor bedrijven en commerciële organisaties, en culturele en enogastronomische evenementen.

  • ALMA neemt deel aan de stuurgroepen van de Week van de Italiaanse keuken in de wereld en Parma City of Gastronomy.
  • ALMA ontving in 2016 de prestigieuze Tourism Award in de categorie Italian Cuisine, uitgereikt door de Italiaanse Kamer van Koophandel in China; de prijs werd namens ons in ontvangst genomen door chef-kok Carlo Cracco
  • ALMA heeft de CRIBIS Prime Company Recognition ontvangen als Bedrijf met de Maximale Commerciële Betrouwbaarheid

Locaties

  • ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana Piazza Garibaldi, 26 Colorno, 43052, Parma

Vragen