Keystone logo
Alma Mater Europea

Alma Mater Europea

Alma Mater Europea

Invoering

Alma Mater Europaea is een internationale universiteit geïnitieerd door de European Academy of Sciences and Arts in Salzburg, Oostenrijk. De Academie verenigt zo'n 2.000 topwetenschappers, waaronder 34 Nobelprijswinnaars. Meer dan 2.000 studenten uit meer dan 30 landen studeren aan Alma Mater's doctoraats-, master- en bachelorprogramma's in geesteswetenschappen, projectmanagement, kunstmatige intelligentie, duurzame ontwikkeling, zaken, strategische communicatie, sociale gerontologie, fysiotherapie en verpleegkunde.

Alma Mater Europaea zet zich in voor het produceren van afgestudeerden wiens kwalificaties nationaal en internationaal worden erkend en geaccepteerd. Alma Mater Europaea streeft ernaar om onze loopbaangerichte academische programma's voortdurend te verbeteren in overeenstemming met de wereldwijde markt en in overeenstemming met internationale onderwijsorganisaties, en we onderwerpen ons aan een continu proces van zelfevaluatie en zelfverbetering door middel van interne en externe kwaliteitsvalidatie .

Alma Mater Europaea biedt studenten een rijke en gevarieerde academische omgeving die kansen biedt voor zowel intellectuele ontwikkeling als het verwerven van professionele kennis en vaardigheden. Onze lesmethoden zijn in overeenstemming met internationale normen. We zijn gericht op echte loopbaanontwikkeling en bieden een flexibele, op maat gemaakte en effectieve aanpak.

Onder het beschermheerschap van de European Academy of Science and Arts streeft Alma Mater Europaea ernaar een nieuwe internationale leiderselite te vormen op het gebied van onderwijs, cultuur, economie, recht, gezondheid, voeding en milieu.

Missie, Visie en Strategie

Missie

De basismissie van AMEU is het ontwikkelen en implementeren van hoogwaardige, complementaire en gezochte voor Europees georiënteerde toegepaste en concurrerende programma's die voornamelijk nodig zijn voor de bedrijfssectoren van Slovenië en Midden-Europa.

De missie van AMEU is om pedagogische en wetenschappelijke onderzoeksprogramma's van topkwaliteit op verschillende gebieden uit te voeren, en om de gemeenschap te dienen als een universitair centrum dat de ontwikkeling, verspreiding en het gebruik van kennis op het gebied van verschillende wetenschappen bevordert. AMEU heeft samenwerking ontwikkeld met universiteiten in de regio en andere Europese landen met als doel het verwerven en implementeren van nieuwe kennis en het ontwikkelen van de nieuwe kennis in samenwerking met andere universiteiten in de regio.

AMEU draagt daarmee bij aan de economische en culturele ontwikkeling en waardecreatie en vervult de lokale, nationale en regionale missie op onderwijs-, onderzoeks- en cultureel gebied vanuit een transnationaliteit en interdisciplinaire aanpak.

Visie

AMEU's visie is om een internationaal onderwijscentrum te worden, een centrum van excellentie in onderwijs en onderzoek, dat zijn strategisch en toegepast onderzoek zal gebruiken om op creatieve wijze economische, technologische, gezondheids- en sociaal-politieke, ecologische en klimaat- en interculturele kwesties van Midden-Europa op te lossen, voornamelijk de Donau-regio en de Balkan.

Als open academische gemeenschap zal zij, in samenwerking met haar partners, projecten aanbieden voor economische en technologische ontwikkeling, vrede en democratie, duurzame ontwikkeling en de ontwikkeling van een ecologisch evenwicht in de regio, en zo bijdragen aan de Europese reïntegratie.

Ontwikkelingsstrategie

Het werk van AMEU is gebaseerd op de volgende strategische beleidslijnen:

het ontwikkelen van opleidingen in de vakgebieden met het grootste aantal vacatures;

 • de ontwikkeling van fundamentele wetenschappelijke disciplines waarop opleidingen zijn gebaseerd;
 • de uitvoering van toegepaste wetenschappelijke onderzoeksactiviteiten en de overdracht van resultaten naar het milieu;
 • de samenwerking met (commerciële) organisaties;
 • het uitvoeren van professionele ontwikkelings- en advieswerkzaamheden;
 • een internationale verbinding met onderwijs- en onderzoeksinstellingen.

accreditatie

Alle bachelor- en masterprogramma's van Alma Mater Europaea zijn volledig geaccrediteerd door NAKVIS, het Sloveense kwaliteitsborgingsbureau voor hoger onderwijs.

Campusfuncties

Alma Mater Europaea is geen campusuniversiteit en onze afdelingen en andere samenstellende eenheden bevinden zich op verschillende locaties.

Kies een van onze locaties en leer deze beter kennen.

 1. Oostenrijk
 2. Slovenië
 3. Kroatië

Oostenrijk

Vanwege zijn rijke culturele verleden en heden wordt Oostenrijk gekoesterd door mensen over de hele wereld.

Salzburgerland

Genesteld onder de Alpen is de op drie na grootste stad van Oostenrijk wereldberoemd als de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart en internationaal bekend om zijn barokke architectuur. De stad heeft drie universiteiten en een grote studentenpopulatie. Salzburg herbergt het hoofdkantoor van de Europese Academie van Wetenschappen en Kunsten.

Salzburg is een van de mooiste steden van Europa, die door de eeuwen heen zorgvuldig bewaard is gebleven. Het wordt omgeven door spectaculaire landschappen, meren, uitlopers van de Alpen en bergtoppen.

De paleizen, aartsbisschoppenkerken, pleinen en fonteinen, en vooral het fort, weerspiegelen de liefde voor pracht en praal van de eens zo machtige aartsbisschoppen die de stad regeerden.

De schoonheid van de stad en de natuurlijke omgeving trekken al eeuwenlang reizigers aan en zijn nog steeds een belangrijke toeristische attractie. U zult de stad beter leren kennen dan welke toerist dan ook.

Slovenië

Slovenië is een groot voorstander van het idee om een echte Europese kennisruimte tot stand te brengen en streeft ernaar maatregelen uit te voeren ter ondersteuning van gelijke kansen, succes op school, mobiliteit in het algemeen, hoger onderwijs en beroepsonderwijs en -opleiding, het leren van talen, veiligheid op school, non-discriminatie, technologieën en afstandsonderwijs, academische en professionele erkenning van kwalificaties, onderwijsstatistieken, algemene ontwikkeling van algemeen onderwijs en beroepsopleiding, ontwikkeling van niet-gegradueerden en de modernisering van postdoctorale studies.

Ljubljana

Ljubljana is de hoofdstad en grootste stad van Slovenië. Behalve dat het alles heeft wat alle andere moderne hoofdsteden hebben, is Ljubljana erin geslaagd de ontspannen sfeer van een kleine stad te behouden. Ljubljana heeft een grote studentenpopulatie en door de centrale geografische ligging ben je binnen een uur in de Alpen of de Adriatische Zee.

Maribor

Maribor is de op één na grootste stad van Slovenië. In 2012 was het de Culturele Hoofdstad van Europa en in 2013 was het de Europese Jeugdhoofdstad. Het is de geboorteplaats van vele beroemde en internationaal bekende artiesten en sporters, de meest succesvolle voetbalclub in Slovenië, de oudste wijnstok ter wereld, de op één na oudste synagoge van Europa, gastheer van de FIS alpineskiwereldbeker voor dames... Maribor heeft een groot studentenpopulatie en is een populaire bestemming voor uitwisselingsstudenten.

Murska Sobota

Murska Sobota is de grootste stad in het noordoosten van Slovenië en de regionale hoofdstad van Prekmurje. Het heeft een uniek kenmerk in vergelijking met de rest van Slovenië, dat grotendeels uit de Alpen bestaat: Muska Sobota is de enige Sloveense stad die op een echte vlakte ligt. Het hele jaar door wordt het leven in de stad verrijkt door culturele, onderhoudende, traditionele, culinaire en sportieve evenementen.

Kroatië

Kroatië is een gastvrije plek voor studenten die willen studeren in een land dat bekend staat om zijn prachtige kust, om zijn mix van mediterrane en Zuidoost-Europese charme en om zijn rijke historische en culturele erfgoed.

Zagreb

Zagreb is de hoofdstad en grootste stad van Kroatië. Het is het culturele, economische, sportieve en bestuurlijke centrum van het land. Zagreb is een levendige stad met een grote studentenpopulatie, beroemd om zijn vele groene parken en uitgaansgelegenheden. De stad bruist van energie, maar is erin geslaagd om veel ouderwetse gratie te behouden.

  toelatingen

  Afgestudeerde toelatingen

  Onze selectieve doctoraats- en masterprogramma's zijn afgestemd op pas afgestudeerden en beginnende professionals uit elk land en met diverse achtergronden. Elk jaar accepteren we 20 tot 40 studenten in elk masterprogramma en tussen de 12 en 20 promovendi per PhD-programma.

  • Voor de masteropleiding zijn de minimale criteria een bachelor/undergraduate diploma en Engelse taalvaardigheid.
  • Voor de Ph.D. moet je minimaal een masterdiploma of een 4-jarige bachelor-/bachelordiploma hebben en een zeer goede beheersing van geschreven en gesproken Engels.

  Het toelatingsproces

  Het toelatingsproces is probleemloos en eenvoudig. Het begint met uw vrijblijvende online aanvraag, die ongeveer 15-20 minuten duurt. U wordt aangemoedigd om het zo snel mogelijk in te vullen, aangezien we aanvragen doorlopend accepteren.

  Als onderdeel van uw aanvraag geeft u aan of u de op verdienste of op behoeften gebaseerde Academicus-beurs aanvraagt.

  Binnen tien dagen na je aanmelding hoor je van het Admissions Office. Als het Admission Office-team bevestigt dat je een geschikte kandidaat bent, word je uitgenodigd voor een gesprek en upload je je diploma's en documenten. Je ontvangt het Academicus-beursbesluit en vraagt aanvullende beurzen aan, waaronder enkele die het volledige collegegeld dekken.

  Via Calendly meld je je aan voor het gesprek, dat binnen een week zal plaatsvinden. Binnen een week na het gesprek en uw volledige aanvraag zal Alma Mater uw aanvraag accepteren of afwijzen en u informeren over de beurzen en het collegegeld.

  Beurzen en financiering

  Locaties

  • Ljubljana

   3GF6+7P Ljubljana, Slovenia, 1000, Ljubljana

   • Koper

    Via Primož Trubar 1, 6000 Koper - Capodistria, Slovenia, 6000, Koper

    • Maribor

     Center, Slovenska ulica 17, 2000 Maribor, Slovenia, 2000, Maribor

     • Murska Sobota

      Lendavska ulica 9, 9000 Murska Sobota, Slovenia, 9000, Murska Sobota

      Vragen