Keystone logo
Business Academy Aarhus

Business Academy Aarhus

Business Academy Aarhus

Invoering

Business Academy Aarhus ontwikkelt en biedt praktijkgerichte hogeronderwijsprogramma's. Met meer dan 5000 voltijdstudenten, 3.400 deeltijdstudenten en ongeveer 400 medewerkers zijn we een van de grootste bedrijfsacademies in Denemarken.

Business Academy Aarhus is een school voor toegepaste wetenschappen.

In verschillende Europese landen is dit een Engelstalige term voor instellingen voor hoger onderwijs. De opleidingen die wij aanbieden richten zich op toegepaste opleidingen.

Net als universiteiten bieden we zowel niet-gegradueerde programma's aan als academische graden, maar we kennen geen master- of doctoraatstitels toe.

Daarnaast bieden we ook permanente educatie en deeltijdprogramma's op bachelorniveau en kortlopende cursussen aan voor mensen die hun kwalificaties op het werk moeten versterken (alleen in het Deens).

Onze programma's combineren theorie met praktijk.

We geven prioriteit aan onderwijs in kleine teams, groepswerk, projectwerk, samenwerking met het bedrijfsleven, realistische cases en verplichte stages. Jaarlijks gaan meer dan 300 van onze studenten voor een deel van hun opleiding naar het buitenland.

Het ontwikkelen en afronden van programma's moet waarde creëren voor zowel studenten als bedrijven. Met dit in gedachten doen we een toegewijde inspanning om onze kwalificaties toe te passen met betrekking tot specifieke innovatie- en ontwikkelingsprojecten in een gezamenlijke inspanning met partnerbedrijven.

Enkele jaren ervaring met hoger onderwijs

Business Academy Aarhus is opgericht op 1 januari 2009. Het is ontstaan als een fusie tussen hogeronderwijsprogramma's van het Aarhus Business College, Aarhus Tech en JU (de landbouwschool). Sommige van onze programma's worden vandaag aangeboden in samenwerking met de Aarhus School of Marine and Technical Engineering.

Een flexibele Pathway naar het hoger onderwijs

Het kiezen van een programma is een belangrijke levensbeslissing en het is niet altijd gemakkelijk om erachter te komen welk programma het beste bij je past.

Bij Business Academy Aarhus , University of Applied Sciences, bieden we zowel Academy Profession-opleidingen (AP-graad) als bacheloropleidingen aan. Een AP-opleiding komt overeen met de eerste twee jaar van een bacheloropleiding. Het programma biedt op zichzelf kwalificaties, maar kan ook een dynamische manier zijn om een langere opleiding te volgen. Daarom heb je de mogelijkheid om direct na je eindexamen aan het werk te gaan, of je kunt je studie voortzetten met een bachelordiploma in een van onze aanvullende programma's of aan een andere instelling in Denemarken of in het buitenland.

Studeren aan de Academie

Als je aan een opleiding in het hoger onderwijs begint, accepteer je ook dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leerproces. Onze ervaring is dat je het meeste leert als je actief betrokken bent bij het lesgeven. We bieden je de mogelijkheid om actief betrokken te raken via kleine klassen van ongeveer 30 studenten en via projectwerk en casestudies, die belangrijke elementen zijn in alle programma's.

Al onze programma's zijn nauw verbonden met de industrie. We combineren daarom theorie en praktijk en doceren voornamelijk de onderdelen van de theorie die je later in je werkzame leven kunt gebruiken om praktische problemen op te lossen. Bedrijfsbezoeken en gastcolleges zijn daarom een belangrijk onderdeel van al onze programma's en projecten, en eindexamenprojecten zijn meestal gebaseerd op praktische problemen in specifieke bedrijven. Er zijn ongeveer 18-25 uur les per week. Het aantal lesuren varieert van week tot week en van opleiding tot opleiding.

Je carrière begint met je opleiding

Of je nu op zoek bent naar een stage of je eerste baan na je afstuderen, het Business Academy Aarhus kan je de inspiratie, tools en hulp bieden die je nodig hebt. Als Academiestudent kun je deelnemen aan verschillende cursussen en workshops zoals hulp bij sollicitaties, cv's en sollicitatiegesprekken. We bieden ook individuele hulp en advies.

Een wereld aan kansen

Een goede baan vinden na het afstuderen is het doel van de meeste studenten van de academie. Sommige studenten kiezen er echter voor om verder te studeren en werk te combineren met een deeltijdopleiding en sommigen kiezen ervoor om hun opleiding voltijds voort te zetten in Denemarken of in het buitenland bij een van de vele onderwijsinstellingen waarmee we overeenkomsten voor opleidingserkenning hebben. Meer over een baan en vervolgopleidingen lees je onder de beschrijvingen van de opleidingen.

Bereid de toekomst voor op je stage

Als student aan Business Academy Aarhus je een verplichte stage waar je je kennis in de praktijk kunt toepassen. Deze stage (meestal 3-5 maanden) geeft je de kans om te ervaren:

  • Relevant real-life leren in een bedrijf
  • Netwerken en ervaring die kunnen leiden tot een toekomstige baan
  • Werken in een internationaal bedrijf

Elk jaar werkt Business Academy Aarhus samen met meer dan 1000 bedrijven in Denemarken en daarbuiten, bijvoorbeeld Carlsberg, Ikea, Nordea Bank, Novo Nordisk en Porsche USA.

Stage in het buitenland

Je kunt ervoor kiezen om overal ter wereld stage te lopen en binnen Europa kun je een Erasmusbeurs krijgen om de kosten van stage in het buitenland te dekken. Bij Business Academy Aarhus we samen met organisaties en bedrijven om te helpen met stages in bijvoorbeeld Maleisië, Shanghai, Canada en Tanzania.

Locaties

  • Business Academy Aarhus, University of Applied Sciences Sønderhøj 30, 8260 Viby J, Aarhus

Vragen