Keystone logo
Brno University of Technology

Brno University of Technology

Brno University of Technology

Invoering

Brno University of Technology (MAAR)

Wat maakt Brno zo bijzonder?

Een combinatie van zijn technologie-industrie met een enorm werkgelegenheidspotentieel, wereld gerespecteerde architectuur, variërend van prachtige historische paleizen tot functionalistische juwelen zoals de beroemde Villa Tugendhat die op de Werelderfgoedlijst staat en burgervriendelijke services zijn slechts enkele elementen voor iedereen die een moderne levensstijl zoekt met perspectief. Bewoners en gasten vinden dat Brno ook een zeer veilige plek is om te wonen.

Gezien Brno's strategische locatie in Centraal-Europa is het gemakkelijk om naar het buitenland te reizen en je te laten inspireren door de buurlanden. Prachtige landschappen, de nabijgelegen Moravische Karst en unieke culturele, folkloristische en wijnbereidende tradities in de regio Zuid-Moravië verbazen bezoekers die op zoek zijn naar rust en buitenactiviteiten.

Waarom studeren aan de Brno University of Technology ?

 • meer dan honderd jaar traditie, opgericht in 1899
 • meer dan 25 Bachelor's, Master's en Ph.D. programma's in het Engels
 • International Student Club, lid van het Erasmus Student Network - buddy-programma en welkomstweek voor internationale studenten
 • uitstekende sportfaciliteiten (stadion van Olympische standaard) met een breed scala aan sportactiviteiten
 • de grootste studentenhallen van residencein Brno
 • onderzoeks- en ontwikkelingssamenwerking (IBM, FEI, Honeywell, Bosch, Siemens, Škoda Auto, enz.)
 • centres of excellence (Central European Institute of Technology, IT4Innovations)
 • gunstige plaatsing in de QS World University Rankings en THE World University Rankings

Brno University of Technology (BUT) is de grootste technische / technische universiteit in Tsjechië en een van de toonaangevende onderwijs-, wetenschappelijke en onderzoeksinstellingen in Midden-Europa. Haar traditie gaat terug tot 1899, meer dan 115 jaar later, heeft de universiteit 19.000 studenten. Vandaag heeft MAAR acht faculteiten en drie universitaire instituten, vijf regionale onderzoekscentra (AdMaS, CVVOZE, MRC, NETME, SIX) en het maakt deel uit van twee expertisecentra (CEITEC, IT4Inovation).

faculteiten

 • Faculteit architectuur - FA
 • Faculteit Bedrijf en Management - FBM
 • Faculteit van Civiele Techniek - FCE
 • Faculteit der Scheikunde - FCH
 • Faculteit Elektrotechniek en Communicatie - FEEC
 • Faculteit voor Schone Kunsten - FFA
 • Faculteit Informatietechnologie - FIT
 • Faculteit Werktuigbouwkunde-FME

Universitaire instituten

 • Institute of Forensic Engineering - IFE
 • Centraal Europees Instituut voor Technologie - CEITEC
 • Centrum voor sportactiviteiten - CESA

MAAR programma's omvatten niet alleen engineering, maar ook de gebieden natuurwetenschappen, architectuur, schone kunsten, IT en economie, met een sterke interdisciplinaire nadruk en nauwe verbondenheid met de industriële sfeer. Met zijn state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten en academische excellentie heeft BUT een uitstekende reputatie bij studenten en professionals.

Brno University of Technology ontving als een van de eersten in Tsjechië de ECTS- en DS Label-certificaten. Beide certificaten zijn het bewijs dat MAAR voldoet aan de criteria van de EU op het gebied van het hoger onderwijs en daarnaast leveren ze een belangrijke bijdrage aan de verbreding van de mobiliteit en de internationalisering van de universiteit.

De universiteit werkt samen met zowel EU- als niet-EU-partners (heeft momenteel meer dan 600 overeenkomsten) en is betrokken bij verschillende mobiliteitsprogramma's (Erasmus, CEEPUS, Aktion, EER- en Noorweegse subsidies, enz.). Het langetermijnplan van de universiteit is het versterken zijn positie bij de toonaangevende, internationaal gerespecteerde onderzoeksuniversiteiten. Internationale samenwerking is daarom een ​​van de strategische prioriteiten van de Brno University of Technology . Om dit doel te bereiken, onderneemt BUT enerzijds activiteiten gericht op het werven van meer internationale studenten, maar anderzijds ook het inhuren van onderzoekers en docenten uit het buitenland. Als lid van de European University Association (EUA), CESAER en andere organisaties, is BUT actief in gezamenlijke projecten en activiteiten.

MAAR heeft op lange termijn samengewerkt met de toonaangevende internationale bedrijven zoals Škoda Auto, Siemens, FEI, Honeywell, Bosch en IBM. MAAR verbindt deze bedrijven met studenten die de mogelijkheid hebben om een ​​stage te volgen met betrekking tot hun vakgebied of zelfs onder toezicht staan ​​van experts uit de industrie tijdens het werken aan hun scripties. Vacatures worden gedeeld met zowel studenten als afgestudeerden. Universiteit biedt een breed scala aan sporten in het CESA-sportcentrum, dat een van de best uitgeruste centra in Tsjechië is, met stadion van Olympische standaard. Voor MAAR-studenten zijn de meeste sportactiviteiten gratis.

MAAR heeft de grootste capaciteit voor studentenhuisvesting van alle Brno-universiteiten. De kosten voor accommodatie bij studentenhallen liggen rond de 170 EUR per maand, elke kamer heeft high speed internet. Bijna alle diensten bevinden zich in de nabijheid van de campus - kantines, cafés, sportvelden, International Student Club en universiteitsclubs. MAAR slaapzalen behoorden tot de TOP-drie in een wedstrijd voor de beste zalen van verblijf in de Tsjechische Republiek, wat een bewijs is voor hun goede kwaliteit. De meeste universiteitsgebouwen bevinden zich op de universiteitscampus (Pod Palackeho Vrchem) in het noordelijke deel van de stad Brno.

De universiteit heeft veel horecafaciliteiten beschikbaar op faculteiten en studentenhallen, waaronder: cafetaria's, restaurants, pizzeria's, cafés, bars en snackbars. Er is een ruime keuze aan menu's in de vorm van warme en koude, op bestelling gemaakte, speciale dieet- en vegetarische maaltijden in de cafetaria's en restaurants. Er is een gecomputeriseerd voedselservicesysteem voor on-line bestellen en contante betaling met studentenkaarten.

Locaties

 • BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY Antonínská 548/1 601 90 Brno Czech Republic, , Brno

Vragen