Keystone logo
Central European University (CEU) Doctor in de wijsbegeerte in de cognitieve wetenschappen
Central European University (CEU)

Doctor in de wijsbegeerte in de cognitieve wetenschappen

Vienna, Oostenrijk

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 15.000 / per year *

Op de campus

* betaalbaar in één of twee termijnen, een niet-restitueerbare initiële termijn van het collegegeld (€ 500 EUR) wordt betaald om uw aanvaarding van ons toelatingsaanbod te bevestigen en wordt bijgeschreven op de eerste termijn van het collegegeld in jaar 1

Invoering

Doctoraatsprogramma's bij CEU zijn volledig gefinancierde studieprogramma's met een standaardduur van 4 jaar die een Amerikaans en een Oostenrijks diploma toekennen.

Het PhD-programma in de cognitieve wetenschappen is onderzoeksgericht. Het omvat training in experimentele methoden en, voornamelijk in het eerste jaar, cursussen over de basisbegrippen en theorieën in de cognitiewetenschappen en een mogelijke focus op sociale cognitie en cognitieve sociale wetenschappen. Tijdens de onderzoeksperiode ontwikkelen studenten zich tot onafhankelijke onderzoekers, die met analyses en empirische data een bijdrage kunnen leveren aan de cognitieve wetenschap.

Het Departement Cognitieve Wetenschappen biedt een PhD-programma in Cognitieve Wetenschappen aan. Dit op onderzoek gebaseerde, interdisciplinaire programma biedt specialisatie op het gebied van sociale cognitie, cognitieve ontwikkeling en formele en biologische modellen van perceptie en leren. Studenten kunnen cursussen volgen in cognitieve psychologie, filosofie van de geest, cognitieve antropologie, visuele perceptie en computationele modellering. Ze krijgen praktische onderzoekstraining in methoden, experimenteel ontwerp en data-analyse in de laboratoria van afdelingsfaculteitleden. Vanaf 2023 bieden we een PhD-programma aan met een standaardduur van 4 jaar, met volledig bekostigde stipendia voor 4 jaar.

Als doctoraatsonderzoeker word je uitgenodigd om deel uit te maken van één van de labo’s van onze afdeling. Dit zijn:

 • Cognitief ontwikkelingscentrum
 • Sociaal Mindcentrum
  • Sociaal geest- en lichaamslab
  • Adaptieve cognitie en economie in de samenleving
  • Taalbegripslaboratorium
 • Centrum voor Cognitieve Computatie
 • Computationeel leren en geheugengroep
 • Visie Lab

Waarom CEU?

52 Engelstalige opleidingen. Studenten en docenten uit zo'n 100 landen. Alumni op 6 continenten in topposities. Geaccrediteerd in de VS en Hongarije. 8:1 verhouding student/faculteit. Gevestigd in Boedapest, het hart van Europa.

Dit op onderzoek gebaseerde, interdisciplinaire programma biedt specialisatie op het gebied van sociale cognitie, cognitieve ontwikkeling en formele en biologische modellen van perceptie en leren. Studenten kunnen cursussen volgen in cognitieve psychologie, filosofie van de geest, cognitieve antropologie, visuele perceptie en computationele modellering. Ze krijgen praktische onderzoekstraining in methoden, experimenteel ontwerp en data-analyse in de laboratoria van afdelingsfaculteitleden.

Programmaaccreditatie/registratie

 • Het programma werd goedgekeurd en geregistreerd door het New York State Education Department
 • Programma geaccrediteerd door het Agentschap voor Kwaliteitsborging en Accreditatie Oostenrijk (AQ-Oostenrijk)

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen