Keystone logo
Central European University (CEU) Doctor in de wijsbegeerte in de laatantieke, middeleeuwse en vroegmoderne studies
Central European University (CEU)

Doctor in de wijsbegeerte in de laatantieke, middeleeuwse en vroegmoderne studies

Vienna, Oostenrijk

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 15.000 / per year *

Op de campus

* betaalbaar in één of twee termijnen, een niet-restitueerbare initiële termijn van het collegegeld (€ 500 EUR) wordt betaald om uw aanvaarding van ons toelatingsaanbod te bevestigen en wordt bijgeschreven op de eerste termijn van het collegegeld in jaar 1

Invoering

Doctoraatsprogramma's bij CEU zijn volledig gefinancierde studieprogramma's met een standaardduur van 4 jaar die een Amerikaans en een Oostenrijks diploma toekennen.

De belangrijkste doelstellingen van het doctoraatsprogramma in laatantieke, middeleeuwse en vroegmoderne studies zijn het aanmoedigen van transdisciplinair mediëvististisch onderzoek, het openen van nieuwe perspectieven en het ontwikkelen van nieuwe benaderingen. Het onderzoek uitgevoerd door CEU Ph.D. kandidaten fungeren vaak als brug tussen de wetenschappelijke wereld van hun eigen intellectuele gemeenschap en het Anglo-Amerikaanse wetenschappelijke discours, een feit waar de afdeling trots op is. Kennis op hoog niveau van de brontaal (talen) die hun onderzoek vereist, is een toelatingseis voor promovendi.

Voorbeeldcursussen voor het doctoraatsprogramma

Byzantijnse schrijvers over het leven van heiligen en keizers: tussen feit en fictie (2) Baukje van den Berg; Middeleeuwse Latijnse charters lezen (Palaeografie) (2) Katalin Szende; Servus servorum Dei: het pausdom vanaf zijn oorsprong tot de kadaversynode (897) (2) Daniel Ziemann en Volker Menze; Kloostercultuur: gebouwen, gemeenschap, landschap (2) Jozsef Laszlovszky; Geschiedschrijving, politiek discours en politiek in het laatmiddeleeuwse Europa (13e-15e eeuw) (2) Eloise Adde; Grote thema's uit de laatantieke, Byzantijnse en middeleeuwse filosofie (2) Istvan Perczel en Gyorgy Gereb.

Programmaaccreditatie/registratie

  • Het programma werd goedgekeurd en geregistreerd door het New York State Education Department
  • Programma geaccrediteerd door het Agentschap voor Kwaliteitsborging en Accreditatie Oostenrijk (AQ-Oostenrijk)

toelatingen

Beurzen en financiering

Over de school

Vragen