Keystone logo
Central European University (CEU) Doctor in de wijsbegeerte in de vergelijkende geschiedenis
Central European University (CEU)

Doctor in de wijsbegeerte in de vergelijkende geschiedenis

Vienna, Oostenrijk

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 15.000 / per year *

Op de campus

* betaalbaar in één of twee termijnen, een niet-restitueerbare initiële termijn van het collegegeld (€ 500 EUR) wordt betaald om uw aanvaarding van ons toelatingsaanbod te bevestigen en wordt bijgeschreven op de eerste termijn van het collegegeld in jaar 1

Invoering

Doctoraatsprogramma's bij CEU zijn volledig gefinancierde studieprogramma's met een standaardduur van 4 jaar die een Amerikaans en een Oostenrijks diploma toekennen.

De afdeling verwelkomt vooral studenten in het Doctor of Philosophy in Comparative History-programma die een Ph.D. proefschriftonderzoek dat bijdraagt aan:

  • De integratie van de studie van verschillende lagen van historische processen (sociaal, cultureel, economisch, politiek)
  • De integratie van geschiedenis en theorie (bewuste reflectie op de basisbenaderingen van onderzoek)
  • Vergelijkende benaderingen in de geschiedschrijving (Midden-, Zuidoost- en Oost-Europa zijn noch ‘anders’ en ‘onvergelijkbaar’, noch een ‘late kopie’ van ontwikkelingen elders)

De voordelen van het CEU-doctoraatsprogramma zijn de lessen en discussies tussen studenten die gespecialiseerd zijn in verschillende onderwerpen, verschillende perioden en verschillende geografische regio's, waardoor nieuwe onderzoeksvragen kunnen worden geformuleerd, zelfs over iemands nationale geschiedenis. Het onderzoek dat wordt uitgevoerd door onze huidige Ph.D. studenten en de reeds verdedigde succesvolle proefschriften geven het beste idee van wat mogelijk is in het doctoraatsprogramma Geschiedenis van de CEU.

Professionele training en conferenties voor afgestudeerde studenten

Vanaf het moment dat ze aan het doctoraatsprogramma beginnen, zijn promovendi betrokken bij professionele onderzoeksprojecten georganiseerd door de faculteit en door externe instellingen. Pasts, Inc. is het onderzoeksinstituut dat verbonden is aan de afdeling Geschiedenis en sponsort verschillende jaarlijkse conferenties en een tijdschrift waaraan onze studenten in het verleden hebben bijgedragen. Daarnaast worden studentenconferenties gehouden in samenwerking met het Europees Universitair Instituut in Florence, de Berliner Kolleg für Vergleichende Geschichte Europas en bij CEU.

Het Doctoral Support Program (voor niet-CEU-studenten)

Het Doctoral Support Program (DSP) is beschikbaar voor afgestudeerde studenten die zijn ingeschreven voor een geaccrediteerd PhD-programma aan een andere instelling voor hoger onderwijs. Tijdens hun termijn bij CEU krijgen studenten advies en supervisie van de CEU-faculteit en mogelijkheden om hun werk te presenteren en te bespreken.

Programmaaccreditatie/registratie

  • Het programma werd goedgekeurd en geregistreerd door het New York State Education Department
  • Programma geaccrediteerd door het Agentschap voor Kwaliteitsborging en Accreditatie Oostenrijk (AQ-Oostenrijk)

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Over de school

Vragen