Keystone logo
Central European University (CEU) Doctor of Philosophy in Economics
Central European University (CEU)

Doctor of Philosophy in Economics

Vienna, Oostenrijk

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 17.000 / per year *

Op de campus

* betaalbaar in één of twee termijnen, een niet-restitueerbare initiële termijn van het collegegeld (€ 500 EUR) wordt betaald om uw aanvaarding van ons toelatingsaanbod te bevestigen en wordt bijgeschreven op de eerste termijn van het collegegeld in jaar 1

Invoering

Doctoraatsprogramma's bij CEU zijn volledig gefinancierde studieprogramma's met een standaardduur van 4 jaar die een Amerikaans en een Oostenrijks diploma toekennen.

Het doel van het Doctor of Philosophy in Economics-programma is om professionele economen voor te bereiden op een loopbaan in onderzoek, onderwijs of overheidsdiensten. De cursussen in het programma zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat studenten grondige kennis verwerven op de kerngebieden van de economische theorie en onderzoeksmethodologie. Tijdens de onderzoeksperiode zullen studenten zich ontwikkelen tot onafhankelijke onderzoekers, die kunnen bijdragen aan het analyseren van fundamentele economische vragen waarmee transitie- en markteconomieën worden geconfronteerd.

Voorbeeldcursussen voor het doctoraatsprogramma

Kern vakken

 • Geavanceerde macro-economie
 • Geavanceerde econometrie

Optionele cursussen

 • Geavanceerde arbeidseconomie
 • Geavanceerde micro-elektronische meetkunde
 • Financiële economie
 • Psychologie en Economie
 • Economische en sociale netwerken
 • Empirische industriële organisatie
 • Groei en ontwikkeling

De Doctoral School in Economics aan de CEU werd gelanceerd in 2000/2001. Het programma is vanaf het begin in de VS geaccrediteerd; de Hongaarse accreditatie vond plaats in 2005. Elk jaar worden 7-8 studenten toegelaten tot het programma. De onderwijstaal is Engels en de structuur en inhoud ervan volgen de Amerikaanse normen. De Doctoral School biedt actuele kennis op het gebied van de economische theorie, kwantitatieve methoden en verschillende toegepaste velden. Kwaliteitsonderwijs wordt verzekerd door een internationaal erkende faculteit met onderzoeksinteresses op vele gebieden van de economie. Het programma bereidt de studenten voor op een loopbaan in het onderwijs, onderzoek en de publieke sector.

De afgelopen jaren hebben onze promovendi werk gevonden bij gerenommeerde organisaties als de Nationale Bank van Hongarije, de Europese Commissie, het IMF, de Hongaarse Academie van Wetenschappen/Instituut voor Economie en McKinsey Consulting.

Programmaaccreditatie/registratie

 • Het programma werd goedgekeurd en geregistreerd door het New York State Education Department
 • Programma geaccrediteerd door het Agentschap voor Kwaliteitsborging en Accreditatie Oostenrijk (AQ-Oostenrijk)

toelatingen

Beurzen en financiering

Over de school

Vragen