Keystone logo
California Institute of Integral Studies Doctoraat in ecologie, spiritualiteit en religie
California Institute of Integral Studies

Doctoraat in ecologie, spiritualiteit en religie

San Francisco, Verenigde Staten

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Afstand leren

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Klimaatverandering en verlies aan biodiversiteit behoren tot de grootste existentiële bedreigingen die de mensheid heeft gezien. Verder vertegenwoordigen deze ecologische uitdagingen een crisis van waarden en bewustzijn. Onze Ph.D. programma stelt studenten in staat om de kennis en wijsheid te cultiveren om te reageren op deze existentiële bedreigingen vanuit integrale en transdisciplinaire perspectieven. Studenten verwerven vaardigheden en inzicht om praktijken, wereldbeelden en bewustzijn te transformeren in dienst van een meer rechtvaardige, duurzame en bloeiende planetaire toekomst.

Ons unieke curriculum verkent wereldbeelden en cultureel erfgoed om ons te helpen ecologische trauma's te begrijpen en aan te pakken. Verder vragen we welke rollen spiritualiteit, filosofie en religie hebben bij het genereren van en reageren op ecologische uitdagingen.

Ons programma is een verzorgende gemeenschap die zich bezighoudt met het revitaliseren van relaties met onze aarde en het verkennen van kruispunten van eco-spiritualiteit, eco-rechtvaardigheid, inheemse tradities en eco-feminisme. Onze faculteit omvat Elizabeth Allison, Robert McDermott, Jacob Sherman en Brian Swimme, die allemaal werken aan het vormgeven van de wereldwijde dialoog die spiritualiteit en kosmologie verbindt met ecologie en duurzaamheid.

Talrijke in elkaar grijpende ecologische crises, waaronder massale uitsterving van soorten, klimaatverandering, woestijnvorming en armoede, markeren de eenentwintigste eeuw als een tijd van ongekende verandering en uitdaging. Deze ecologische verwoesting roept wetenschappelijke, economische en beleidsreacties op. Toch lijken dergelijke standaardreacties vaak ontoereikend voor de omvang van de crisis.

Veel vooraanstaande denkers zijn tot het inzicht gekomen dat de ecologische crisis een crisis van het menselijk bewustzijn vertegenwoordigt en een fundamentele herziening van culturele waarden vereist. Het tempo van de wereldwijde verandering vereist begrip van het proces waardoor de mensheid op dit kruispunt in de planetaire geschiedenis is gekomen. Het vraagt ook om meer verlichte manieren van denken en in de wereld zijn. De religieuze en spirituele tradities van de wereld bieden een diep inzicht in de menselijke conditie, samen met diepgaande leringen over hoe mensen zich tot elkaar en tot het aardse leven moeten verhouden. Vragen over de rol en betekenis van de mensheid hebben duizenden jaren lang religieuze zoektochten verlicht; dezelfde vragen inspireren de hedendaagse zoektocht naar ecologische duurzaamheid.

Ecologie

Studenten leren faciliteit met ecologische principes en praktijken. Ze ontwikkelen de kennis en wijsheid om te reageren op de ecologische verwoesting vanuit helende, integrale en transdisciplinaire perspectieven. Ze verwerven vaardigheden en inzicht om praktijken, wereldbeelden en bewustzijn te transformeren in dienst van een meer rechtvaardige, duurzame en bloeiende toekomst.

Spiritualiteit

Spiritualiteit is verweven in alle academische programma's van CIIS en is essentieel om ecologie, spiritualiteit en religie samen te begrijpen. De spirituele inzet van zowel moderne milieuactivisten als inheemse volkeren verdienen extra reflectie in de context van de milieucrisis. Als niet-sektarische en pluralistische instelling biedt CIIS de ideale context om verder na te denken over de verbanden tussen spiritualiteit en ecologie.

Religie

Filosofische reflectie richt zich op vragen van betekenis en doel - de vragen die de wereldreligies proberen aan te pakken. Religies vereisen ook kritische reflecties op de filosofie. Ons programma erkent dat filosofische en religieuze reflectie naast elkaar plaatsvinden en elkaar informeren. We creëren een unieke sfeer voor diepe kritische reflectie die relevant is voor ecologische problemen.

Kosmologie

Onze cursussen maken gebruik van kosmologisch begrip om menselijke creativiteit te plaatsen in de geschiedenis van de 13,7 miljard jaar oude groeiende kosmos, en bieden een belangrijke context voor het begrijpen van de verbanden tussen menselijke en kosmologische geschiedenis. Het kosmologische perspectief plaatst milieu-uitdagingen in hun grotere context in tijd en ruimte, waardoor toegang wordt verkregen tot nieuwe analytische instrumenten voor het genealogisch begrip van milieuproblemen, en tot een nieuwe, bredere context voor ethisch en moreel onderzoek.

Filosofie

Hoewel filosofisch onderzoek naar de aard van het zijn - metafysica - niet in de mode is in veel filosofische afdelingen, is een dergelijk onderzoek essentieel voor het analyseren en begrijpen van de juiste menselijke rol met betrekking tot de rest van de kosmos. Metafysisch onderzoek stelt de filosofie in staat een bredere benadering van de betekenis en aard van het bestaan te volgen. Het is een belangrijk onderdeel van ons programma.

Verbeelding

Onze faculteit benadrukt de rol van de menselijke verbeelding bij het interpreteren van teksten en verschijnselen. Ze onderwijzen wereldliteratuur, kunst, muziek, meditatie en filosofische romantiek om nieuwe wegen van waarneming te openen. Verbeelding - het vermogen om verder te kijken dan wat momenteel bestaat - is dringend nodig om de menselijke relatie met de aarde opnieuw vorm te geven.

Activisme

Studenten in ons programma worden aangemoedigd om hun intellectuele ontdekkingen en toezeggingen in de grotere gemeenschap te gebruiken om hun kennis in daden om te zetten. MA-studenten nemen deel aan een practicum van drie eenheden, 100 uur, waarin ze service verlenen aan een organisatie die werkt aan het herstellen van de relaties tussen mensen en de natuurlijke wereld. Door deze veldwerkervaringen doen studenten zowel praktische, praktische ervaring als professionele connecties op, die hen beide zullen helpen om productieve kansen te bedenken na hun afstuderen.

Over het programma

Interdisciplinaire wetenschappers die zich willen bezighouden met een rigoureuze studie van ecologie en religiestudie met een faculteit die bekend staat om hun geavanceerde benaderingen. Studenten onderzoeken de rol van wereldbeelden, filosofieën en religies bij het begrijpen van en reageren op mondiale uitdagingen. Doctoraatsstudenten in ons programma ontwikkelen geavanceerde onderzoeks-, schrijf- en onderzoeksvaardigheden om hen voor te bereiden op rollen in het hoger onderwijs en leiderschap in de publieke sector.

toelatingen

leerplan

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

  • PhD in Bosbouw en Natuurbeheerwetenschappen - Roth Gyula Doctoral School
    • Sopron, Hongarije
  • Bio Sci-Ecology/Evolution Bio - Ph.D.
    • Kent, Verenigde Staten
  • PhD in sociale ecologie
    • Prague, Tsjechië