Keystone logo
Charles University Faculty of Medicine in Hradec Králové

Charles University Faculty of Medicine in Hradec Králové

Charles University Faculty of Medicine in Hradec Králové

Invoering

Onderwijs

De Faculteit der Geneeskunde van de Karelsuniversiteit in Hradec Králové biedt onderwijs aan toekomstige houders van een bachelor-, master- en doctoraatstitel in de medische wetenschappen.

Het onderwijs wordt verzorgd door opvoeders - experts in hun respectieve vakgebieden en competente wetenschappers.

Internationale samenwerking

Samenwerking met het buitenland en internationale mobiliteit is een prioriteit voor onze faculteit.

Naast het Erasmus-programma, dat studenten de mogelijkheid geeft om een tot twee semesters aan een aantal Europese universiteiten door te brengen, biedt de IFMSA-organisatie andere stages aan studenten aan.

Onze faculteit heeft een uitstekende relatie met de prestigieuze Mayo Clinic in Rochester, VS. Deze unieke samenwerking, die qua reikwijdte alle andere medische scholen in de Tsjechische Republiek overtreft, voorziet in een jaarlijkse plaatsing voor ongeveer 10 niet-gegradueerde en postdoctorale studenten voor een stage van 3 maanden in Rochester. Stages zijn gericht op onderzoek en zijn meestal verbonden met het interessegebied en de toekomstige ontwikkeling van onze studenten. Vaak is er ook een publicatie-output. Alle deelnemers aan de stage bij Mayo Clinic bevestigen dat het een zeer stimulerende activiteit is. In sommige gevallen heeft het geleid tot verdere stages bij prestigieuze klinieken in de VS.

Interfacultaire overeenkomsten en honderden interuniversitaire overeenkomsten voor studenten en docenten zijn een andere gebruikelijke manier van samenwerking met buitenlandse instellingen.

Wetenschap en onderzoek

Naast onderwijs behoren wetenschappelijke en onderzoeksactiviteiten tot de hoofdactiviteiten van de faculteit.

Leden van onze faculteit en onze studenten zijn hoofdonderzoekers of mede-onderzoekers van vele subsidieprojecten (Czech Grant Agency, Europees Sociaal Fonds, EFRO, FP7, etc.) met betrekking tot medisch onderzoek en onderwijsinnovatie.

Studenten van niet-gegradueerde (master) programma's kunnen zich vanaf het allereerste begin van hun studie voorbereiden op wetenschappelijk en onderzoekswerk binnen hun curricula. De resultaten van hun werk worden jaarlijks gepresenteerd, besproken en beoordeeld op de SVOČ-conferenties (Students' Scientific and Research Work Conference).

Resultaten van de wetenschappelijke en onderzoeksactiviteiten worden gepresenteerd op vele reguliere wetenschappelijke bijeenkomsten.

Wetenschappelijke conferenties van de Faculteit Geneeskunde en het Universitair Ziekenhuis in Hradec Králové maken deel uit van externe beoordelingsprocedures voor subsidies van sommige subsidiebureaus.

Onderzoeksactiviteiten van de studenten in de postdoctorale (Ph.D.) opleiding worden gepresenteerd op de conferenties van postdoctorale studenten.

De internationale conferentie van postdoctorale (Ph.D.) studenten genaamd “International Medical Postgraduate Conference in Hradec Králové” met als ondertitel “New Frontiers in the Research of Ph.D. Students' wordt sinds 2005 jaarlijks georganiseerd en stijgt in aanzien. Het prestige van de International Medical Postgraduate Conference Hradec Králové, met als ondertitel New Frontiers in the Research van Ph.D. Studenten, die sinds 2005 worden georganiseerd, stijgen voortdurend.

Locaties

Locaties
  • Charles University in Prague Faculty of Medicine in Hradec Kralove PO BOX 38 Simkova 870 Hradec Kralove 1 500 38 Czech Republic, , Hradec Kralove

Vragen