Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Charles University Faculty of Medicine in Plzeň

Charles University Faculty of Medicine in Plzeň

Charles University Faculty of Medicine in Plzeň

Invoering

De Faculteit der Geneeskunde, CU in Pilsen is een van de zeventien faculteiten van de eerbiedwaardige Karelsuniversiteit in Praag. Het werd opgericht bij decreet nr. 135 van 27 oktober 1945, uitgevaardigd door president Edvard Beneš. Vanaf het bescheiden begin is de Faculteit der Geneeskunde in Plzeň uitgegroeid tot een moderne universiteit waar al 7814 artsen in binnen- en buitenland zijn afgestudeerd, evenals 499 studenten van de bacheloropleiding. In het studiejaar 2009/2010 studeerden 2032 studenten aan de faculteit, waarvan 427 buitenlanders.

De medische studies zijn onderverdeeld in twee basisopleidingen - Algemene Geneeskunde en Tandheelkunde. Sinds het studiejaar 2004/2005 worden studenten toegelaten tot de opleiding Tandheelkunde en deze heeft geleidelijk de opleiding Stomatologie vervangen. Huisartsgeneeskunde is een zesjarige opleiding; de studie van de opleiding Tandheelkunde duurt vijf jaar. De eerste twee jaar zijn gewijd aan theoretische velden - biologie, biofysica, anatomie, histologie, fysiologie en biochemie. Het derde en een deel van het vierde jaar richten zich op de studie van preklinische onderwerpen - Pathologische Anatomie, Pathologische Fysiologie, Microbiologie en Farmacologie, en de studie van de klinische onderwerpen begint ook. De laatste jaren volledig gericht op klinische velden.

De faculteit geeft ook onderwijs in het Engels voor buitenlandse zelffinancierende studenten. De studie wordt afgesloten met een diploma-uitreiking in de eerbiedwaardige Carolinumzaal in Praag, waar afgestudeerden hun diploma in ontvangst nemen. Afgestudeerden van de opleiding Algemene Geneeskunde krijgen de titel MUDr. (gelijk aan MD) en afgestudeerden van de opleiding Tandheelkunde krijgen de titel MDDr. (gelijk aan DMD). Niet alleen worden studenten opgeleid voor de medische praktijk; ze maken ook kennis met de basisprincipes van onderzoek en worden geleid tot hun onafhankelijke onderzoekswerk.

Studenten hebben tijdens hun studie, met name in de zomervakantie, een aantal mogelijkheden om in het buitenland te studeren en ervaring op te doen. Niet alleen om deze redenen, maar vooral omdat studenten buitenlandse bronnen moeten bestuderen, wordt de nadruk gelegd op taalonderwijs. Zo moet elke student naast het Latijn slagen voor een examen in het Engels en nog een vreemde taal.

Locaties

  • Pilsen

    Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Husova 3, 306 05 Plzeň, , Pilsen

Vragen