Keystone logo
Charles University Faculty of Physical Education and Sport

Charles University Faculty of Physical Education and Sport

Charles University Faculty of Physical Education and Sport

Invoering

Faculteit Lichamelijke Opvoeding en Sport is een van de zeventien faculteiten gebaseerd op de eerbiedwaardige Charles University.

Het Tsjechische hoger lichamelijke opvoeding dateert uit de periode voor de Eerste Wereldoorlog. In het begin waren er verschillende opleidingen aan de Faculteit der Geneeskunde. Inspanningen van vooruitstrevende wetenschappers en pedagogen zoals prof. Smotlacha, Borovanský, Jirásek en Weigner leidden in 1930 tot het wetsvoorstel tot oprichting van "Tyrš's Staatsinstituut voor Lichamelijke Opvoeding". Dit idee werd na de oorlog geïmplementeerd door de oprichting van "Instituut voor Opvoeding van Lichamelijke Opvoeding aan de Charles University".

In 1948 werd het Instituut opgenomen in de Faculteit Educatie, waaruit in 1953 de onafhankelijke Hogere School voor Onderwijs werd gevormd. Opleiding". Beide instellingen verzorgden onderwijs voor pedagogische, wetenschappelijke en leidinggevende werknemers die hun carrière wilden voortzetten op het gebied van lichamelijke opvoeding en sportwetenschappen. Bij de reorganisatie van de hogere scholen, die plaatsvond in 1958, werden drie afdelingen van de Hogere School voor Onderwijs samengevoegd met het Instituut voor Lichamelijke Opvoeding en Sport. De nieuwe formatie werd als een van haar faculteiten verbonden aan de Charles University.

Locaties

  • Prague

    Charles University in Prague José Martího 31 Praha 6, 162 52 Czech Republic, , Prague

    Vragen