Keystone logo
Charles University Second Faculty of Medicine

Charles University Second Faculty of Medicine

Charles University Second Faculty of Medicine

Invoering

Studenten kiezen voor de Tweede Faculteit vanwege haar uitzonderlijke onderzoeks- en onderwijsexcellentie, vanwege een trotse traditie van vriendschap en eenheid tussen docenten, studenten en administratief personeel, en de unieke studentenervaring die we bieden. Onze toewijding om succesvolle professionals voor te bereiden in de eerstelijns of ziekenhuisgebaseerde medische zorg, maakt onze faculteit een uitstekende keuze voor uw studie.

Uitmuntendheid in onderzoek en onderwijs

Bij de Tweede Faculteit profiteer je van dagelijks contact met internationaal gerenommeerde wetenschappers en onderzoeksleiders op vele medische gebieden in Tsjechië. We richten ons met name op het onderzoek op het gebied van menselijke genetica en genomica, kinderoncologie en hematologie, oncogynaecologie, neurowetenschappen en pediatrie. We publiceren onze resultaten regelmatig in de beste internationale wetenschappelijke tijdschriften. Veel van onze wetenschappelijke staf en promovendi zijn laureaten van nationale of internationale prijzen en onderscheidingen, en onze erkende specialisten zorgen voor nationale sportvertegenwoordigingen. Dit alles biedt u de beste kans om een prominente zorgprofessional te worden.

Pediatrie – onze unieke toegevoegde bonus aan het standaardonderwijs

De Tweede Faculteit der Geneeskunde zet historisch gezien de Faculteit der Kindergeneeskunde voort. Hoewel het algemeen medisch onderwijs biedt en de afgestudeerden succesvol zijn als internist en als kinderarts (of specialist in andere disciplines), heeft het curriculum een brede reikwijdte van de kindergeneeskunde behouden. In vergelijking met andere faculteiten kunnen studenten meer vertrouwd raken met pediatrische specialisaties, zoals onder meer Neurologie, Hematologie, Oncologie, Psychiatrie, Orthopedie, Cardiologie, Stomatologie.

Brede internationale erkenning

De diploma's die worden uitgereikt door de Tweede Faculteit Geneeskunde worden volledig erkend in alle EU-landen en in de VS op federaal niveau. (Voor informatie over het vergunningsproces om geneeskunde uit te oefenen, is het noodzakelijk om contact op te nemen met de beroepsorganisatie van het relevante land.)

Wereldwijde studie- en opleidingsmogelijkheden

Als student van de Tweede Faculteit heb je de keuze uit een breed aanbod aan uitwisselingsprogramma's en stages in het buitenland. Je kunt een semester of het hele academische jaar doorbrengen aan een aantal van onze partneruniversiteiten in Europa en de rest van de wereld; een praktijkstage lopen bij ziekenhuizen en medische instituten over de hele wereld (lees over de ervaringen van onze studenten); of deelnemen aan humanitaire medische missies.

Ruimte voor het ontwikkelen van je talenten

Als je het niet leuk vindt om alleen colleges te volgen, maar je talenten wel wilt bewijzen, dan kun je misschien deelnemen aan het lesgeven aan jongere medestudenten. Vanaf je tweede jaar kun je nuttig zijn als medisch demonstrator in anatomie- en histologielessen, omdat je qua leeftijd en beroep dicht bij andere studenten staat en hun problemen en behoeften kunt begrijpen.

Uitstekende vervoersverbindingen

Het centrum van Praag is met de metro in 15 minuten te bereiken. De uitgang van het metrostation leidt direct naar de ingang van de faculteit.

Tevreden studenten en succesvolle afgestudeerden

Volgens hun eigen evaluatie van het onderwijs aan de Tweede Faculteit der Geneeskunde zijn studenten op de lange termijn tevreden en presteren afgestudeerden succesvol op de Tsjechische en internationale arbeidsmarkten.

Studentenleven, entertainment & cultuur

De faculteit zorgt voor een prettige sfeer en een goede verstandhouding tussen haar studenten en medewerkers. Onze studentenverenigingen streven ernaar het studentenleven te verbeteren met tal van buitenschoolse evenementen, klassieke en populaire muziekconcerten, kunsttentoonstellingen en sportwedstrijden, waaronder een traditioneel zomerfeest op een stoomboot. De Freshers' Week aan het begin van het jaar is een onschatbare gelegenheid om je medestudenten te ontmoeten en zowel Praag als Tsjechië te leren kennen.

Actieve en originele studentenverenigingen

Als lid van een aantal studentenverenigingen kun je actief deelnemen aan al deze activiteiten. Naast het organiseren van evenementen, kun je bij Motolák je creativiteit ontwikkelen als verslaggever of fotograaf; assisteren bij het beheer van praktijkstages in het buitenland met de International Federation of Medical Students Associations Czech Republic (IFMSA); of neem deel aan de internationale studentengemeenschap via de Association of International Medical Students (AIMS).

Gemak van elektronische documenten

Om onnodig papierwerk te voorkomen, gebruiken we veel elektronische toepassingen, waaronder studieaanvragen, exameninschrijving, evaluatie van onderwijs en elektronische leermiddelen.

Locaties

  • Prague

    Charles University in Prague 2nd Faculty of Medicine V Úvalu 84 150 06 Praha 5 - Motol , , Prague

Vragen