Keystone logo
Czech Technical University in Prague

Czech Technical University in Prague

Czech Technical University in Prague

Invoering

Czech Technical University in Prague is de oudste technische universiteit van Europa, opgericht in 1707, en is momenteel een toonaangevende technische onderzoeksuniversiteit binnen de regio en in het Praagse onderzoekscluster.

CTU biedt bachelor-, master- en doctoraatsprogramma's aan 8 faculteiten: Faculteit Civiele Techniek, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Nucleaire Wetenschappen en Fysische Techniek, Architectuur, Transportwetenschappen, Biomedische Technologie, Informatietechnologie en programma's aan het Masaryk Institute of Advanced Studies .

Bovendien biedt CTU gratis sportcursussen, u kunt bezoeken en studeren in de National Library of Technology en de internationale gemeenschap voelen op de Campus Dejvice in het hart van Europa.

136733_32cf6ae7-460a-4c2a-8f89-93860bb45f99.jpg

De universiteit leidt toekomstige onderzoekers en creatieve werkers op. Alle studenten hebben een groot project als verplicht onderdeel van hun studieprogramma, bij bachelor, master en Ph.D. niveau. Technische studenten hebben toegang tot studentenlaboratoria en werkplaatsen en tot de apparatuur en faciliteiten die ze nodig hebben voor hun projectwerk. Ondernemende studenten kunnen toetreden tot een van de onderzoeksteams op hun faculteit. Als alternatief kunnen ze zich bijvoorbeeld aansluiten bij een van de Formula Student-teams die elk jaar een nieuwe versie van een racewagen met traditionele motor en een andere elektrisch aangedreven racewagen ontwikkelen. Wetenschappelijk onderzoek is een belangrijk element in het werk van alle leden van het academisch personeel in dienst van de faculteiten (scholen), en het belangrijkste criterium voor hun promotie.

Onderzoek wordt uitgevoerd bij alle 8 faculteiten en ook bij verschillende instituten, bijvoorbeeld het Tsjechische Instituut voor Informatica, Robotica en Cybernetica (CIIRC) of het Universitair Centrum voor energie-efficiënte gebouwen (UCEEB).

CTU in Praag behaalde de 9e plaats in de recente QS EECA University Rankings en de stad Praag verbeterde haar positie in de nieuwste QS Best Student Cities Index. Praag wordt ook gerangschikt als de op een na beste stad voor universitair afgestudeerden.

Studenten en onderzoekers uit de regio, en in toenemende mate van over de hele wereld, vinden dat Praag niet alleen een ideale stad is om in te studeren. Het is ook een plek om elkaar te ontmoeten en een paar dagen samen door te brengen op een conferentie. De Tsjechische landen en Praag hadden een moeilijke twintigste eeuw, maar Praag heeft zich nu volledig hersteld als een van de grote steden van Midden-Europa. Tsjechië heeft zijn positie als centrum van onderzoek en innovatie, dat het vanaf het begin van het industriële tijdperk tot de Tweede Wereldoorlog had behouden, herwonnen.

CTU in Praag is ook een van de oprichters van het Study in Prague consortium dat 7 openbare topuniversiteiten in Praag samenbrengt.

Lees meer over Covid-19-metingen bij CTU in Praag: https://www.cvut.cz/en/ctu-coronavirus-information?update=20200405

136734_18449dfd-caa9-4b75-8b17-758948d30410.jpg

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter: @studyatctu

Locaties

  • Prague 6

    Jugoslávských partyzánů 1580/3, 160 00, Prague 6

Vragen