Keystone logo
Czech Technical University in Prague Ph.D. in Toegepaste informatica
Czech Technical University in Prague

Ph.D. in Toegepaste informatica

Prague 6, Tsjechië

4 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Sep 2024

CZK 1.000 / per year

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Het doctoraatsprogramma bij FNSPE CTU

Het doctoraatsprogramma in toepassingen van natuurwetenschappen en in wiskundige technologie staat open voor afgestudeerden met een masterdiploma die hun wetenschappelijke kwalificatie in een relevant vakgebied willen uitbreiden.

Het onderzoeksgeoriënteerde programma biedt een diepgaande training voor een hoog niveau van professionele competentie in het gekozen gebied (zie hieronder) en het vermogen om de professionele kennis en vaardigheden die zijn opgedaan in onderzoek zelfstandig te ontwikkelen en te gebruiken.

Toegepaste informatica

Het doel van de Ph.D. cursus is bedoeld om studenten voor te bereiden op zowel fundamenteel als toegepast onderzoek in de informatica met het oog op andere wetenschapsdisciplines die worden beschouwd als een creatieve inspiratie voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe structuren en algoritmen en hun uiteindelijke implementatie. De kern van theoretische cursussen omvat geselecteerde onderwerpen van numerieke methoden, wiskundige statistiek en modellering van fysische, chemische, biologische, biomedische en economische verschijnselen. Studenten worden erop gericht hun onderzoeksresultaten te presenteren op internationale conferenties en deze te publiceren in professionele tijdschriften over informatica en toepassingsgebieden.

Stapsgewijze handleiding voor de aanvraagprocedure

De kandidaat voor toelating moet een relevant masterprogramma (of masterprogramma voor voortzetting) hebben voltooid en met succes een examen in wiskunde, natuurkunde of scheikunde (indien van toepassing) hebben behaald, in cursussen die verband houden met de gekozen studietak / specialisatie, en in het Engels taal.

  • Indiening van gevraagde documentatie;
  • Contact opnemen met mogelijke promotoren en het onderwerp van het doctoraatsproefschrift kiezen;
  • Indiening van een aanvraag;
  • Validatie van buitenlands universitair onderwijs en kwalificaties;
  • (Nostrificatie);
  • Toetredingsgesprek.

Andere nuttige informatie

De deadline voor aanmeldingen is meestal twee keer per jaar en wordt regelmatig bekendgemaakt. Bij de aanvraag dient de aanvrager onder meer het gekozen studieprogramma te vermelden en het onderwerp van het doctoraatsproefschrift (ook wel dissertatie genoemd) in overweging te nemen.

De duur van de Ph.D. programma duurt vier jaar in de voltijdse vorm of vijf jaar in de gecombineerde (deeltijd) vorm.

De aanvraag moet vergezeld gaan van:

  • Curriculum vitae;
  • Documenten ter verificatie van eerder voltooide opleiding en beroepservaring (indien van toepassing). In het buitenland behaalde graden, diploma's en documenten moeten officieel worden gevalideerd;
  • Een lijst van gepubliceerde werken en andere resultaten van professionele activiteit; elke vorm van hun beoordeling wordt op prijs gesteld.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen