Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Invoering

De Tsjechische universiteit voor levenswetenschappen Praag vierde in 2016 zijn 110e verjaardag.

De Tsjechische universiteit voor levenswetenschappen is een openbare universiteit (volgens wet nr. 111/1998 voor universiteiten). Momenteel zijn er 27 openbare universiteiten en 2 staatsuniversiteiten in de Tsjechische Republiek. Zowel openbare als staatsuniversiteiten worden gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Jeugd en Sport. Openbare universiteiten worden echter beheerd door hun Rectors 'Board en een Academische Senaat, terwijl staatsuniversiteiten worden beheerd door de relevante ministeries (dwz het Ministerie van Binnenlandse Zaken voor de Politieacademie en het Ministerie van Defensie voor de Universiteit van Defensie).

Eerste lezingen over landbouwwetenschappen werden gegeven aan de Faculteit voor Wijsbegeerte van de Praagse Charles-Ferdinand Universiteit in Praag in 1776. Een departement van landbouw werd vervolgens gevestigd aan de Tsjechische Polytechnics in 1812. Eerste lezingen in bosbouwwetenschappen werden vervolgens gegeven in de herfst van 1848 .

De werkelijke geschiedenis van onze universiteit begint in 1906 met de oprichting, bij decreet van de Oostenrijks-Hongaarse keizer Franz Joseph I, van een faculteit voor landbouw aan de Tsjechische Polytechnics in Praag. Professor Julius Stoklasa, een gerenommeerde specialist in bodemchemie, werd de eerste decaan van de faculteit. Vanaf het allereerste begin (1906/1907) heeft de faculteit haar eigen vitale activiteit ontwikkeld, grotendeels gebaseerd op de onbaatzuchtigheid van haar leraren en studenten.

WW1 stopte tijdelijk de ontwikkeling van de faculteit, maar met de oprichting van de Tsjechoslowaakse Republiek in 1918 begon de faculteit zich op een zeer dynamische manier te ontwikkelen. Hervormingen op het gebied van onderwijs in de nieuw opgerichte Tsjecho-Slowaakse Republiek leidden tot structurele veranderingen van de Tsjechische Polytechnics (omgedoopt tot Tsjechische Technische Universiteit in Praag in 1920). De faculteit voor landbouw werd in 1920 omgevormd tot een college voor landbouw en bosbouw. Het was nog steeds onderdeel van de Tsjechische Technische Universiteit. Het College van Landbouw en Bosbouwkunde was aanvankelijk gelegen in het district Praag 2, in de Gröbe Villa in Havlíčkovy sady. In 1936 verhuisde het naar een nieuw gebouw, vlakbij de Tsjechische Technische Universiteit, in Praag 6 - Dejvice.

Locaties

  • Praha-Suchdol

    129 Kamýcká, 165 00, Praha-Suchdol

    • Prague

      Kamýcká 129, 165 21, Prague

    Vragen