Keystone logo
Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Invoering

Gdańsk University of Technology (Poolse naam: Politechnika Gdańska) is een van de oudste universiteiten in Polen en de grootste technische universiteit in Noord-Polen.

Het werd opgericht in 1904 en leidt sindsdien ingenieurs van wereldklasse op in verschillende gebieden van wetenschap en technologie.

Gelegen in Gdańsk - een stad met een duizendjarige traditie en de poort naar de Poolse kustlijn - is het de perfecte plek om te studeren en te genieten van het studentenleven.

Belangrijkste sterke punten Technische Universiteit van Gdańsk

 • Gdańsk University of Technology werd erkend als de beste technische onderzoeksuniversiteit in Polen in de competitie van het Ministerie van Wetenschap en Hoger Onderwijs.
 • Eerste plaats in 2018 en tweede plaats in 2019 in de ranglijst van het Ministerie van Wetenschap en Hoger Onderwijs die de populariteit van studies onder kandidaten meet.
 • GUT werd geclassificeerd als een van de 10 mooiste universiteiten van Europa volgens de Times Higher Education University Rankings.
 • De universiteit bestaat uit 9 faculteiten met 37 vakgebieden.
 • Het heeft 1200 academische leraren in dienst en leidt 14 duizend studenten op.
 • Afgestudeerden vinden na hun afstuderen niet alleen gemakkelijk een baan, maar starten en runnen vaak met succes hun eigen bedrijf.*
 • Voor potentiële kandidaten is het belangrijk om te weten dat Gdańsk University of Technology een van de meest populaire universiteiten is onder jongeren.
 • Internationale studenten aan GUT genieten van unieke ondersteuning, zowel tijdens het toelatingsproces als de duur van hun studie, van het International Students and Visitors Office (ISVO)** - een entiteit die zich toelegt op het internationaal promoten van de universiteit, het werven van kandidaten uit het buitenland en het ondersteunen van nieuwkomers .

*Volgens een landelijk onderzoek staan de verdiensten van afgestudeerden van de Gdańsk University of Technology op de vierde plaats onder afgestudeerden in het land.

** ISVO maakt deel uit van het International Relations Office van de Gdańsk University of Technology en is opgericht om informatie en advies te geven aan internationale kandidaten en studenten. Ondersteunend, meertalig personeel kan vragen beantwoorden over aanvragen, de universiteit, legalisatie van verblijf in Polen, huisvesting en helpen bij het oplossen van eventuele problemen.

192808_NAWA-STER-EN.png

Locaties

 • Gdańsk

  Gdańsk, Poland, 80-233, Gdańsk

  Vragen