Keystone logo

ESME

A logo

Invoering

ESME : de geest van innovatie zonder grenzen

ESME , opgericht in 1905, is een particuliere school zonder winstoogmerk onder toezicht van het ministerie van Onderwijs en Onderzoek. De school heeft een lange traditie in het opleiden van ingenieurs met een brede, goed ontwikkelde basis die hen in staat stelt om zonder problemen alle facetten van de technische arbeidsmarkt te betreden.

Een erkende technische school

Als lid van het consortium van de beste Franse scholen voor techniek en bedrijfskunde «Grandes Ecoles», is ESME ook ondertekenaar van het Erasmus-handvest voor hoger onderwijs en lid van het «n+i»-netwerk, het internationale netwerk van technische scholen.

ESME is om ingenieurs op te leiden door middel van state-of-the-art onderzoek. We willen bijdragen aan de vooruitgang van wetenschappelijke kennis en ons onderwijs verbreden door middel van industriële en internationale partnerschappen.

Het studentenleven in Frankrijk

Recreatie speelt ook een rol bij ESME met veel studentenclubs, variërend van sport tot muziek en wijn. De talrijke sociale activiteiten die binnen de school worden georganiseerd, zijn uitstekende gelegenheden om de Franse manier van leven te ervaren en nieuwe vrienden te ontmoeten.

Daarnaast vergroot het uitgebreide netwerk van alumni en contacten van de school in de branche internationale mogelijkheden voor stages en loopbanen in het buitenland.

Fundamenteel onderzoek

ESME biedt alle studenten de mogelijkheid om nauw betrokken te zijn bij baanbrekend onderzoek. Inderdaad, het interdisciplinaire faculteitspersoneel op hoog niveau zet zich in voor toegepast onderzoek via industriële en fundamentele contacten, evenals voor academisch onderzoek binnen ons fundamenteel onderzoek. Onderzoeksgebieden bestrijken een breed scala aan onderwerpen, van bijvoorbeeld energiesystemen tot medische beeldvorming of forensische wetenschappen.

Partnerschappen omvatten internationale groepen en start-ups, evenals prestigieuze nationale instellingen zoals INSERM (Nationaal Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek) of CNRS (Nationaal Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek). Via stages en projecten worden studenten bij deze onderzoeksactiviteiten betrokken. De meeste masterstudenten voeren een R&D-project uit in samenwerking met een bedrijf of onderzoeksinstituut, onder begeleiding van een faculteitslid.

Locaties

  • ESME 34 Rue de Fleurus, 75006, Paris

  • Lille

Vragen