Keystone logo
European Humanities University

European Humanities University

European Humanities University

Invoering

EHU voert haar activiteiten uit binnen de Europese intellectuele traditie en laat zich leiden door de principes van liberaal onderwijs. Het onderwijs aan de EHU wordt uitgevoerd volgens het liberale kunstenmodel, dat het mogelijk maakt om het creatieve en academische potentieel van de student maximaal te onthullen, en om de vaardigheden van kritisch denken en actief burgerschap te ontwikkelen. Het hoge concurrentievermogen van de EHU-onderwijsprogramma's vergroot de kansen van studenten op succesvol werk in verschillende werkgebieden aanzienlijk. EHU-afgestudeerden ontvangen diploma's die in heel Europa en Noord-Amerika worden erkend.

EHU is een studentgerichte universiteit die de ontwikkeling van het maatschappelijk middenveld bevordert via geesteswetenschappen en liberale kunsten voor studenten uit Wit-Rusland en de regio door hen samen te brengen en internationale ervaring op het gebied van studiekwaliteit aan te bieden. De universiteit is gericht op burgerlijk ingestelde studenten uit Oost-Europa, die zich onderscheiden door hun toewijding aan de Europese waarden en liberale kunsten, evenals een rijk leven op de campus en een alumninetwerk.

Onderwijs aan de EHU doet meer dan studenten onderdompelen in een reeks onderwerpen en disciplines. Het bevordert een transdisciplinaire aanpak, kritisch denkvermogen en maatschappelijke betrokkenheid die hen in staat stellen innovatieve oplossingen, ideeën en ondernemingen te ontwikkelen.

Onze waarden

 • Europese waarden – het aanmoedigen van alomvattende verbetering van studenten en een democratische houding ten opzichte van persoonlijke en civiele ontwikkeling met behulp van liberaal onderwijs en leren en kritisch denken.
 • Studiekwaliteit - om superieure academische en co-curriculaire ervaring aan te tonen.
 • Agility – om te zorgen voor een tijdige en adequate reactie op veranderingen in de externe en interne omgeving.

Bij EHU

 • Leerlingen zijn vrij om hun mening te uiten en de in de klas gepresenteerde ideeën ter discussie te stellen, zonder angst voor represailles;
 • Studenten en wetenschappers zijn vrij om onderzoek te doen zonder ideologische beperkingen;
 • Studenten en wetenschappers zijn vrij om hun politieke opvattingen te uiten en worden aangemoedigd actieve leden van het maatschappelijk middenveld te zijn;
 • Studenten en wetenschappers worden aangemoedigd om zich in het Wit-Russisch uit te drukken en hun Wit-Russische erfgoed te verkennen;
 • Het bestuur en de financiën staan onder toezicht van een internationale raad van bestuur.

Missie en strategie

Sinds de oprichting in Minsk in 1992 is de European Humanities University zich blijven inzetten voor het produceren en verspreiden van maatschappelijk verantwoorde en kritische kennis op het gebied van de sociale wetenschappen en de geesteswetenschappen, waarbij kwaliteitsonderwijs wordt gewaarborgd door de integratie van studieprogramma's met onderzoek, creatieve en toegepaste projecten.

Volgens de EHU-strategie voor 2021-2026 zal de universiteit de kwaliteit van academische en onderzoekservaring blijven verhogen, zorgen voor innovatieve benaderingen van lesgeven en leren, de interculturele dialoog bevorderen en Wit-Rusland opnemen in de Europese politieke en academische gemeenschap.

EHU-impact

EHU heeft een sterke indirecte impact op Wit-Rusland, die vandaag de dag eerder tot uiting komt in het bieden van een netwerkplatform voor afgestudeerden met nauwe (democratische) waarden.

Het potentiële effect kan worden versterkt door de banden met maatschappelijke organisaties te versterken, interne problemen op te lossen en het onderwijscurriculum te verbeteren.

Locaties

 • Vilnius

  Savičiaus gatvė, 17, 01126, Vilnius

Opleidingen

Vragen