Keystone logo
Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

Invoering

De visie van de faculteit

De visie van de faculteit is om het toonaangevende onderwijs-, onderzoeks- en applicatorisch ontwikkelingscentrum in de regio te zijn dat de gebieden Biologie, Ecologie, Natuurkunde en Wiskunde bestudeert. Het streeft er ook naar het leidende centrum te zijn voor het opleiden van toekomstige leraren in Slovenië op verschillende gebieden, zoals wetenschap, wiskunde en technische studies.

Het doel van de faculteit

De missie van de faculteit is het creëren van nieuwe kennis op het gebied van fundamentele wetenschappen zoals wiskunde, natuurkunde, biologie, ecologie en pedagogische wetenschappen in biologie, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en technische, computer- en milieustudies.

Een jonge faculteit met traditie

De Faculteit der Natuurwetenschappen en Wiskunde (FNM) werd opgericht in 2006. Het gebeurde toen de faculteit Onderwijs uiteenviel in drie verschillende faculteiten. FNM is verdeeld in verschillende afdelingen: Afdeling Biologie, Afdeling Natuurkunde, Afdeling Wiskunde en Informatica en Afdeling Technische Studies.

De faculteit voert veel verschillende opleidingen uit waarvan de kwaliteit wordt gewaarborgd door ons uitstekende academische personeel. De medewerkers van de faculteit zijn wereldberoemde wetenschappers en onderzoekers en zetten met hun werk de faculteit aan de top op het gebied van onderzoek. Succesvolle onderzoeksactiviteiten zijn te zien in onze nuttige en relevante studieprogramma's. Een verder bewijs van de kwaliteit van ons academisch personeel is in studentenenquêtes, waarbij leraren bij FNM het beste scoren. FNM is daarom een faculteit van hoge kwaliteit die ook het meest studentvriendelijk is.

Alle opleidingen aan onze faculteit werden opnieuw gemaakt om in het bologna-systeem te passen. Sommige nieuwe programma's beginnen al als Bologna. Sinds 09/10 biedt onze faculteit alleen nieuwe, bologna-opleidingen aan.

121779_DSCF4176-1.jpg

Waarom studeren aan onze faculteit?

Tegenwoordig groeit de wetenschap enorm en krijgt een grotere, belangrijkere plaats in onze samenleving. Het bestuderen van wetenschap leidt tot het verzamelen van nieuwe kennis die betrouwbaarheid en langdurige resultaten garandeert. De jongeren beginnen zich opnieuw te realiseren dat een goede opleiding in wetenschap en wiskunde het mogelijk maakt goed te werken en een geweldige carrière te hebben. Onze studenten hebben duidelijk gedefinieerde doelen en levensverwachtingen die een grote motivatie voor hun studie vormen.

Aantrekkelijke kenmerken van de faculteit Natuurwetenschappen en Wiskunde zijn:

  • We hebben een succesvol tutorsysteem.
  • Hulp tussen generaties gebruiken we elke dag.
  • Studenten kunnen samenwerken tijdens het studeren als niet-gegradueerden.
  • Studenten kunnen deelnemen aan veel verschillende buitenschoolse activiteiten die de faculteit aanbiedt.
  • Studenten kunnen extra ervaring opdoen tijdens het werken aan studentenjobs in hun vakgebied.
  • Studenten kunnen gebruik maken van vele interdisciplinaire verbindingen op het gebied van wetenschap, technische, medicinale, economische studies en kunnen daarmee hun kennis uitbreiden.
  • Op onze faculteit zijn studenten geen cijfers!

Werkgelegenheid opties

Onderwijs in wetenschap en wiskunde maakt het vinden van goede banen en het maken van een succesvolle carrière mogelijk, vooral omdat er weinig afgestudeerden zijn die gespecialiseerd zijn in wetenschap en wiskunde in Slovenië. Werkgelegenheid is mogelijk in de industrie, banken, verzekeringsmaatschappijen, openbare instellingen, scholen, enz. Onderwijs biedt ook andere mogelijkheden voor zelfstandig ondernemerschap.

Werkelijke tewerkstellingsopties zijn te vinden in accreditatieaanvragen van individuele programma's.

121780_DSCF2141-1.jpg

Onderzoeksfaculteit

De partners van de FNM (faculteit natuurwetenschappen en wiskunde) behoren tot een van de toonaangevende wereldonderzoekers en de faculteit staat bekend om haar wetenschappelijke activiteiten als de allerbeste aan de Universiteit van Maribor.

De faculteit ontwikkelt meestal onderzoeken op het gebied van biologie, ecologie en milieudeskundigheid, biofysica, systeembiologie, fysica van complexe systemen, nanotechnologie, wiskunde, algebra, geometrie, topologie, engineering, computerwetenschappen, organische chemie en onderwijswetenschappen.

Onze studenten worden met succes betrokken bij de bovengenoemde onderzoeksactiviteiten en projecten.

121877_FNM-modrozelen-bitnaslika-velika.jpg

Locaties

  • Maribor

    Fakulteta za naravoslovje in matematiko, Koroška cesta 160, 2000, Maribor

Vragen