Keystone logo
Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Invoering

Faculteit
Studie
Onderzoek
Internationale activiteiten
Het architectuuronderwijs aan het STU begon in 1946 als de afdeling Bouwkunde. In 1976 begon de zelfstandige Faculteit Bouwkunde te functioneren.

Aan onze universiteit studeren in alle stadia en vormen van studie ongeveer 17.000 lokale en buitenlandse studenten aan hogescholen en instituten in Bratislava en Trnava.


STU is een onderzoeksgerichte universiteit. Tijdens haar bestaan heeft het aanzienlijk bijgedragen aan de ontwikkeling, verspreiding en het gebruik van wetenschappelijke kennis.


Internationale samenwerking is een belangrijk gebied gebaseerd op interactief contact met zowel onderwijs- als onderzoeksinstellingen van landen over de hele wereld. Het is gericht op gezamenlijke projecten binnen het EU-kader.

Het architectuuronderwijs aan het STU begon in 1946, waarmee de Faculteit Bouwkunde (FA) de nieuwste toevoeging aan de Faculteit van de Slowaakse Technische Universiteit (STU) werd. In die tijd werd de afdeling Architectuur en Bouwtechniek opgericht als onderdeel van de afdeling Bouwtechniek aan de Slowaakse Polytechnische Universiteit (SVŠT), tegenwoordig de Faculteit Civiele Techniek genoemd. In de daaropvolgende zeventig jaar is de faculteit getransformeerd tot een vitale en competitieve instelling en bedient ze jaarlijks meer dan 1000 studenten. Hoewel Design al meer dan 25 jaar opleidingen onder haar dak heeft, heeft Design in 2020 ook de officiële titel van de instelling gehaald. Faculteit Bouwkunde is hernoemd en vanaf september 2020 is Faculteit Architectuur en Ontwerp begonnen met het schrijven van haar nieuwe gemeenschappelijke geschiedenis.

Tegenwoordig is de Faculteit Architectuur en Design STU de grootste onderwijsinstelling voor architecten en ontwerpers in Slowakije. Het facultaire profiel weerspiegelt universitaire principes en vormt een voorwaarde voor professionele prestaties binnen het thuisland en het EU-kader. In dit opzicht is er een duidelijke oriëntatie om architecten, stedenbouwkundigen en ontwerpers binnen een creatief kader voor te bereiden. Het huidige tweejarige studieniveau richt zich op de paraatheid van een afgestudeerde. Bewustwording in de kunst- en theorievakken wordt benadrukt, evenals in een verscheidenheid aan technische en ontwerpvakken, van stedenbouw tot interieurontwerp.

Voor internationale studenten bieden we drie studieprogramma's aan, waarbij Engels de voertaal is.

Voor alle drie de opleidingen is de aanmelddeadline 31 mei 2023. Aanvragen worden ingediend via het elektronische aanvraagsysteem dat op 1 april 2022 opengaat. Gedetailleerde informatie over het toelatingsproces en het examenproces is te vinden op de opleidingsprofielen Bachelor , Master en PhD .

Als gevolg van de wereldwijde pandemie COVID-19, zal het toelatings- en examenproces in juni 2021 plaatsvinden en volledig ONLINE zijn. Aanvragers hoeven niet fysiek te reizen voor het examen; ze kunnen overal ter wereld deelnemen aan het examen.

De Faculteit Architectuur en Design is gevestigd in een gebouw ontworpen door Emil Belluš, de belangrijkste Slowaakse architect in de 20e eeuw en de stichter van de school naar wie de zaal "Aula van professor Belluš" (die binnen het college woont) is vernoemd. Naast dergelijke collegezalen kunnen studio's, computerfaciliteiten en de faculteitsbibliotheek met belangrijke professionele boeken en tijdschriften (waarvan er vele internationaal worden geprezen) worden gebruikt voor de ontwikkeling van creatieve vaardigheden en professionele vaardigheden.

<img class=" inserted-image image-element img-responsive " src=" https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/133912_19243099_1079581128853671_5558553825703417584_o.jpg " alt=" 133912_19243099_1079581128853671_5558553825703417584_o.jpg " data-json=" {"author":" ","author_url":"","bron" :""}" />

Ondersteuningscentra

Servicecentra ondersteunende activiteiten van de faculteit:

Bibliotheek

De bibliotheek van de Faculteit Architectuur en Design van de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava ( FAD STU ) is een academische bibliotheek met zeer gespecialiseerde bestanden met binnen- en buitenlandse literatuur (boeken, scripts, tijdschriften, woordenboeken, dissertaties, enz.). De bibliotheek biedt haar gebruikers vele voordelen - gratis toegang tot alle bibliotheekvoorraden (inclusief toegang tot internationale online full-text databases of elektronische versies van vaktijdschriften), toegang tot de nieuwste literatuur die is verworven naar aanleiding van de onderwerpen van de onderwezen opleidingen op de faculteit, moderne bibliotheek en informatievoorziening (bibliotheek online catalogus, zelfbedieningskopieer- en scanmachines, gratis wifi), comfortabele studie- en werkruimte.

CEDA (ontwerp voor iedereen)

Het Centre of Design for All werd in juni 2007 opgericht aan de Faculteit Architectuur en Design, de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava. Haar missie is het creëren van een naadloze gebouwde omgeving die door alle mensen kan worden gebruikt, ongeacht hun leeftijd, grootte of bekwaamheid.

CEDA is toegewijd aan het principe van universeel ontwerp, waardoor mensen in Slowakije kunnen integreren in een samenleving die rekening houdt met menselijke verschillen en zo goed mogelijk kunnen omgaan met hun omgeving.

Lichaamsbewust Lab

BCD Lab is een onderzoeks- en onderwijscentrum gespecialiseerd in Body Conscious Design, gevestigd aan de Faculteit Architectuur en Design STU in Bratislava. Het biedt gespecialiseerde training en onderzoek op het gebied van ontwerp en architectuur. Dit onderzoekscentrum brengt architecten, ontwerpers, docenten, studenten, onderzoekers en praktijkmensen samen uit verschillende vakgebieden: interieurontwerp, architectuur, ergonomie, neuro-ergonomie, sociale wetenschappen en geneeskunde.

BCD Lab is een multidisciplinair onderzoeksteam dat zich richt op lichaamsbewust ontwerp – de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Onze leden zijn experts op het gebied van ontwerp, architectuur, ergonomie, neuro-ergonomie, sociale wetenschappen en geneeskunde.<img class=" inserted-image image-element img-responsive " src=" https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg " alt=" 133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg " data-json=" {"author":" ","author_url":"","source":" "}" />

Centrum voor duurzame en efficiënte architectuur - "Architectuur 2020"

Het Centrum voor Duurzame en Efficiënte Architectuur - "Architectuur 2020" (hierna A2k20) is een onderzoek en opleiding aan de Faculteit Architectuur en Ontwerp STU. Het is een gespecialiseerde afdeling van de faculteit, die onderzoeks- en opleidingsactiviteiten uitvoert op het gebied van architectonisch ontwerp dat voldoet aan de criteria van de richtlijn energieprestatie van gebouwen 2010/31/EU voor nieuwbouw na 2020, met de nadruk op duurzaamheid en respect voor de omgeving.

A2k20 verbindt onderzoekers van verschillende instituten (en eventueel van andere faculteiten en instellingen) in samenwerking met iEPD (Institute for Passive Houses), SKGBC (Slovak Green Building Council), ArTUR (Architecture for Sustainable Development) en andere professionele organisaties.

Onderwijs- en onderzoekscentrum in Banská Štiavnica

De Faculteit Architectuur en Design biedt ook de mogelijkheid om gericht te werken in haar gespecialiseerde onderwijs- en onderzoekscentrum in het hart van de stad Banská Štiavnica, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In het authentieke historische huis (feitelijk gerestaureerd door de studenten) kan de faculteit het hele jaar door tot 30 studenten en 10 personeelsleden huisvesten tijdens workshops of gespecialiseerde cursussen.<img class=" inserted-image image-element img-responsive " src=" https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/133910_21.jpg " alt=" 133910_21.jpg " data-json=" {"author":" ","author_url":"","source":" "}" />

Model Simulatie Laboratorium

Het Model Simulation Laboratory Centre van de Faculteit Architectuur en Ontwerp STU in Poprad heeft activiteiten gericht op CAD en regionale vraagstukken.

Locaties

Locaties
  • Námestie slobody 19, 81245, Bratislava

Vragen