Keystone logo
Free University of Bozen-Bolzano

Free University of Bozen-Bolzano

Free University of Bozen-Bolzano

Invoering

De Free University of Bozen-Bolzano werd opgericht in 1997. Onze universiteit heeft een sterke internationale kijk, getuige de meertalige cursussen (Duits, Italiaans, Engels en Ladinisch) en het hoge aantal studenten en docenten uit het buitenland.

De universiteit heeft vijf faculteiten en een hoog percentage docenten (35%) en studenten (17%) komen uit het buitenland en zij studeren, doceren en doen onderzoek op het gebied van economie, natuurwetenschappen, engineering, sociale wetenschappen, onderwijs en design . We hebben 4.100 studenten ingeschreven voor meer dan 30 niet-gegradueerde en postdoctorale opleidingen .

In nationale ranglijsten bereikt onze universiteit elk jaar topposities. In 2018, voor het vierde achtereenvolgende jaar, heeft het Italiaanse onderzoekscentrum voor sociale studies Censis onze universiteit gerangschikt als nummer één van kleinere particuliere universiteiten (minder dan 5.000 studenten). We staan ook hoog op internationale ranglijsten, met name in de categorieën 'internationalisering', 'studenttevredenheid' en 'praktijkgericht'.

De aangeboden onderwezen modules en onze onderzoeksprojecten zijn gekoppeld aan internationale en interregionale netwerken. Binnen het Euregio-project zijn we bijvoorbeeld een partnerschap aangegaan met de universiteiten van Innsbruck en Trento en streven we ernaar om aan de hoogste kwaliteitsnormen te voldoen.

Statistieken

De universiteit heeft vijf faculteiten en een hoog percentage docenten (35%) en studenten (17%) komt uit het buitenland en zij studeren, doceren en doen onderzoek op het gebied van economie, natuurwetenschappen, techniek, sociale wetenschappen, onderwijs en vormgeving . We hebben 4.100 studenten ingeschreven voor meer dan 30 niet-gegradueerde en postdoctorale opleidingen.

  Ranglijsten

  Op de nationale rankings behaalt onze universiteit jaarlijks topposities. In 2023 heeft het Italiaanse onderzoekscentrum voor sociale studies Censis onze universiteit voor het zevende achtereenvolgende jaar gerangschikt als nummer één onder de kleinere particuliere universiteiten (minder dan 5.000 studenten). Wij staan hoog in de nationale rankings, onze universiteit behaalt jaarlijks topposities. In 2023 heeft het Italiaanse onderzoekscentrum voor sociale studies Censis onze universiteit voor het zevende achtereenvolgende jaar gerangschikt als nummer één onder de kleinere particuliere universiteiten (minder dan 5.000 studenten). Ook internationaal scoren we hoog, vooral onder de categorieën 'internationalisering', 'studententevredenheid' en 'praktijkgericht'. ook, vooral onder de categorieën 'internationalisering', 'studententevredenheid' en 'praktijkgericht'.

  Programma Toelatingseisen

  Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

  Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

  Locaties

  • Bolzano

   Free University of Bozen-Bolzano Universitätsplatz 1 Piazza Università 1, 39100, Bolzano

  • Bruneck

   Piazzetta dell'Università,1, 39031, Bruneck

   • Brixen

    Via Santa Croce,7, 39042, Brixen

    Vragen