Keystone logo
Free University of Bozen-Bolzano Internationaal doctoraat in de voedingswetenschappen en biotechnologie
Free University of Bozen-Bolzano

Internationaal doctoraat in de voedingswetenschappen en biotechnologie

Bolzano, Italië

3 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Oct 2024

EUR 180 / per year *

Op de campus

* collegegeld: € 163,50 per jaar

Invoering

Het doel van deze internationale Ph.D. programma is om een nieuwe generatie van wereldwijd gerenommeerde onderzoekers op te leiden om benaderingen van techniek en biotechnologie toe te passen op voedselverwerking door hen de mogelijkheid te bieden om kennis over te dragen en uit te wisselen met nationale en internationale onderzoekscentra en industrieën.

Beschrijving van de cursus

Het driejarige programma richt zich voornamelijk op onderzoek met betrekking tot primaire voedselproductie, opzet en beheer, evenals de validatie van voedselprocessen en de toepassing van omics-technieken om voedselverwerking en voedselproducten te conditioneren en karakteriseren, met een bijzondere nadruk op gefermenteerd voedsel. De belangrijkste kenmerken van de Ph.D. zijn een interdisciplinaire wetenschappelijke benadering en de deelname van internationaal gerenommeerde wetenschappers aan het Wetenschappelijk Comité.

Als je uitblonk in het hoger onderwijs, dan is deze Ph.D. stelt je in staat je carrière in de academische wereld voort te zetten in een stimulerende, meertalige omgeving met collega-onderzoekers met een breed scala aan culturele en taalkundige achtergronden. Tijdens de cursus verwerft u de competenties die nodig zijn om innovatieve en methodologisch rigoureuze en geavanceerde onderzoeksprojecten uit te voeren. Daartoe moet u onder begeleiding van een Italiaanse en / of buitenlandse docent een origineel onderzoeksproject ontwerpen, ten minste zes maanden bij een gerenommeerd buitenlands onderzoekscentrum doorbrengen en tegelijkertijd het vermogen ontwikkelen om zowel zelfstandig te werken en in een team.

Deze internationale Ph.D. opent verschillende carrièremogelijkheden . Zodra u bent gepromoveerd, kunt u uw onderzoeksactiviteiten voortzetten in de academische wereld, in openbare of particuliere onderzoekscentra, in toonaangevende voedingsindustrieën of als bedrijfsadviseur binnen de specifieke onderzoeksgebieden van het programma.

In een oogopslag

  • Duur van de cursus: 3 jaar
  • Cursussen worden in het Engels gegeven
  • Beschikbare plaatsen: 10 met beurs 2 zonder beurs
  • Campus: Bozen-Bolzano
  • Collegegeld: € 163,50 per jaar

Structuur van de cursus

De Ph.D. bestrijkt de onderzoeksgebieden van Food Processing als een van de speerpunten van de faculteit. Engineering en biotechnologie zijn de benaderingen met een hoge verwerkingscapaciteit in de wetenschap van voedselverwerking. Na acceptatie in het programma na een openbare selectieprocedure, moet u een onderzoeksproject ontwerpen en een prospectus schrijven met uw supervisor, inclusief het doel van uw project en de stappen die nodig zijn om het te implementeren. Af en toe moet u de stappen bijwerken, rekening houdend met de voortgang van uw werk en de nieuwste ontwikkelingen in uw onderzoeksveld.

Uw verblijf van ten minste zes maanden in een buitenlands onderzoekscentrum is verplicht en u moet ten minste drie artikelen publiceren in internationale peer-reviewed tijdschriften . Tijdens het driejarige programma moet u ook regelmatig lessen en seminars volgen die specifiek zijn ontworpen voor Ph.D. studenten.

De stadia van de Ph.D.

De Ph.D. programma bestaat uit vijf fasen, die na respectievelijk 2, 6, 12, 24 en 36 maanden eindigen.

  • Tijdens fase 1 definieert u uw onderzoeksplan, waarbij ook een concept van het prospectus wordt voorbereid.
  • Tijdens fase 2 definieert u uw onderzoeksproject gedetailleerder op basis van de relevante literatuur.
  • Tijdens fase 3 start u uw werk in het laboratorium met de benadering die voor uw project is gedefinieerd.
  • Tijdens fase 4 , ga je verder met je onderzoek, plan je je verblijf in het buitenland en wordt van je verwacht dat je begint met het voorbereiden van manuscripten voor publicatie in peer-reviewed tijdschriften.
  • Tijdens de laatste fase - fase 5 - voltooit u uw onderzoeksproject, de publicatie van uw manuscripten en uw proefschrift.

Veldwerk in het buitenland

Tijdens de drie jaar van de Ph.D. programma, moet je je fulltime inzetten voor je onderzoeksproject. Uw verblijf bij een gerenommeerd buitenlands onderzoekscentrum voor minimaal 6 maanden is verplicht. Dit zal een gelegenheid zijn om je studie-ervaring te diversifiëren door onderzoek te doen in een zeer stimulerende en concurrerende context, ideeën uit te wisselen met andere onderzoekers en daardoor te netwerken met internationale collega's.

Toepassing

Om te worden toegelaten tot de Ph.D. programma, moet je eerder 300 ECTS-credits (dwz bachelor en master) hebben behaald en een relevante academische opleiding, een relevante culturele achtergrond of relevante professionele ervaring hebben die verband houdt met de focus van de Ph.D. programma. U moet uw Engelse taalvaardigheid op B2-niveau certificeren en in aanmerking komen tijdens de openbare selectieprocedure.

toelatingen

leerplan

Carrièremogelijkheden

Programma collegegeld

Over de school

Vragen