Keystone logo
Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Invoering

Onze Graduate School

De Graduate School Life Science München maakt deel uit van de Faculteit Biologie en de Faculteit Scheikunde, Biochemie en Farmacie van de Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Deze uitstekende faculteiten behoren tot de beste onderwijsinstellingen voor biologie en biochemie in Duitsland. Samen met het LMU Gene Center en het Klinikum der Universtität München (KUM) behoren ze tot de HighTechCampusLMU in Grosshadern-Martinsried die bekend staat om internationaal state-of-the-art onderzoek in life sciences. De deelnemende onderzoeksgroepen werken vaak samen met de aangrenzende Max-Planck-instituten voor biochemie en neurobiologie en met het Duitse onderzoekscentrum voor milieugezondheid (Helmholtz Zentrum München).

Over de Ludwig-Maximilians-universiteit

De Italiaans geïnspireerde gebouwen van de prestigieuze Ludwig-Maximilians-Universität München bevinden zich in het centrum van München, dicht bij de Engelse Tuin, het eerste grote stadspark van Europa. De universiteit is een van de oudste en grootste van Duitsland. Het werd gesticht in 1472 in de Beierse stad Ingolstadt onder hertog Ludwig de Rijken, en na een tussenstop in Landshut, vestigde het zich uiteindelijk in 1826 in München. Sindsdien heeft het talloze gerenommeerde wetenschappers aangetrokken. Onder hen waren de röntgenuitvinder Wilhelm Roentgen, de chemicus en vader van de moderne landbouw Justus von Liebig, en de socioloog Max Weber. Sinds de oprichting heeft de universiteit 13 Nobelprijswinnaars voortgebracht. Tegenwoordig biedt de Ludwig-Maximilians-Universität met zijn 48.000 studenten, waarvan 15% internationale studenten, een bruisend studentenleven. De meer dan 700 professoren en 3.000 universitair docenten geven vorm aan een uniek landschap van onderzoek en onderwijs.

Ludwig-Maximilians-Universiteitsranglijst

Ook in 2021 bekleedt de Ludwig-Maximilians-Universität München een toppositie in de World Reputation Ranking van Times Higher Education Magazine, waar de LMU op plaats 32 verschijnt. De LMU behoort daarmee tot de meest gerenommeerde universiteiten van Europa. De World Reputation Ranking evalueert de reputatie van een universiteit in onderwijs en onderzoek door gerenommeerde wetenschappers van over de hele wereld te raadplegen.

Onze Graduate School

De Graduate School Life Science Munich (LSM), opgericht in 2009, biedt een internationaal doctoraatsprogramma in life sciences aan op het gebied van antropologie, biochemie en celbiologie, ecologie, evolutie, genetica, microbiologie, plantenwetenschappen, systematiek en zoölogie aan uitstekend gemotiveerde en gekwalificeerde onderzoekers. Het programma wordt volledig in het Engels gegeven en biedt uitgebreide wetenschappelijke training aan een van Europa's topuniversiteiten. De leden van de Graduate School maken deel uit van de Faculteit Biologie en de Faculteit Scheikunde, Biochemie en Farmacie van de Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). De faculteiten behoren tot de beste onderwijsinstellingen voor biologie en biochemie in Duitsland.

180907_180904_CampusFeatures_CopyrightLMUBleeseCarolin2021.jpg

Het programma en onze leden

De onderzoekstraining voor een specifiek project zal worden aangevuld met seminars, retraites, methodecursussen, training in overdraagbare vaardigheden en deelname aan ten minste één internationale conferentie. Het doctoraatsprogramma staat open voor studenten met een master- of diplomadiploma of, in uitzonderlijke gevallen, een 4-jarige bacheloropleiding. Succesvolle studenten van de graduate school krijgen na 3 tot 4 jaar een doctoraat (Dr. rer. nat.) door de LMU. Kandidaten moeten een sterke kwalitatieve achtergrond bewijzen, evenals interesse en het vermogen om onafhankelijk onderzoek uit te voeren.

Meer dan 50 onderzoeksgroepen, internationaal erkend voor hun innovatieve onderzoeksbenaderingen en technologieën, vormen de kernfaculteit van de Graduate School. Met behulp van state-of-the-art benaderingen willen deze groepen essentiële vragen beantwoorden die relevant zijn voor fundamenteel en toegepast biologisch en biochemisch onderzoek. Binnen de eigen onderzoeksgroep of in samenwerking met een gespecialiseerde onderzoeksgroep op de campus krijgen LSM-doctoraten de kans om verschillende technieken te leren en te beheersen. Zo krijgen de promovendi van de LSM een gedegen opleiding in geavanceerde methoden in de life science.

Het doel van het programma is om niet alleen de technische expertise aan te leren die nodig is voor succes in onderzoek, maar ook om vaardigheden bij te brengen die onmisbaar zijn voor elke bedachtzame en verantwoordelijke wetenschapper. Dit laatste omvat het vermogen om in eenvoudige taal te communiceren en de bereidheid om zich bezig te houden met bio-ethische kwesties en deel te nemen aan de openbare verhandelingen die ze kunnen uitlokken. Daarnaast worden interne Duitse taalcursussen aangeboden, inclusief interculturele aspecten, voor buitenlandse studenten om de integratie te vergemakkelijken. Succesvolle studenten ronden hun doctoraalstudie na ongeveer drie tot vier jaar af en krijgen hun doctoraat (Dr. rer. nat.) door LMU.

In een oogopslag

  • Duur van het doctoraat: 3 tot 4 jaar
  • doctoraat behaald (Dr. rer. nat.)
  • Cursussen worden in het Engels gegeven
  • Beschikbare beurzen: 2 DAAD- en 2 CSC LMU-beurzen
  • Campus: HighTechCampus in München

toelatingen

toelatingen

Beurzen en financiering

HoeveelheidDeadline voor aanmelding
DAAD1,220 EURNovember 30, 2022
CSC LMU1,350 EURNovember 30, 2022

Beurzen en financiering

HoeveelheidDeadline voor aanmelding
DAAD1,220 EURNovember 30, 2022
CSC LMU1,350 EURNovember 30, 2022

Locaties

Locaties
  • Grosshadernerstr. 2-4, 82152, Munich

Vragen