Keystone logo
Hector Fellow Academy

Hector Fellow Academy

Hector Fellow Academy

Invoering

Welkom bij de Hector Fellow Academy

We creëren synergieën om interdisciplinair cutting-edge onderzoek te bevorderen

De Hector Fellow Academy is een jonge academie van wetenschappen. Het biedt een platform voor netwerken, interdisciplinaire uitwisseling en wederzijdse inspiratie voor de laureaten van de Hector Science Award. Daarnaast ondersteunt de Academie veelbelovende jonge onderzoekers.

Over de Hector Fellow Academy

Interdisciplinair netwerk voor baanbrekend onderzoek

De Hector Fellow Academy is opgericht in 2013. Tegenwoordig bestaat dit netwerk uit 23 hoogleraren en 19 jonge wetenschappers die werkzaam zijn op het gebied van natuur- en ingenieurswetenschappen. Nieuwe onderzoeksthema's en innovatie worden opgestart door deze uitmuntende wetenschappers samen te brengen in verschillende instellingen en wetenschappelijke disciplines. De Hector Fellow Academy versterkt het onderzoek in Duitsland en draagt bij aan het oplossen van mondiale uitdagingen door het bewustzijn van sociaal-politieke kwesties te vergroten.

Interdisciplinair onderzoek

De belangrijkste zorg van de Hector Fellow Academy is de bevordering van interdisciplinaire uitwisseling tussen haar leden, die samenwerken tussen onderzoeksinstellingen, disciplines en onderzoeksgebieden. De leden van de Academie zijn de Hector Fellows - hoogleraren van STEM-onderwerpen - en jonge onderzoekers ondersteund door de Hector Fellow Academy . Jaarlijkse symposia bieden de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen binnen de Hector Fellow Academy en om een dialoog met het grote publiek aan te gaan. Bovendien kan Hector Fellows financiële steun ontvangen van de Academie voor gezamenlijke innovatieve multidisciplinaire wetenschappelijke projecten en conferenties.

Multidisciplinariteit als een fundamenteel principe:

 • Netwerk van toponderzoekers uit de natuurwetenschappen, engineering, geneeskunde
 • Samenwerking tussen instellingen
 • Onderzoek op interfacegebieden
 • Interdisciplinaire uitwisseling
 • Impulsen voor innovatieve onderzoeksbenaderingen

Bevordering van jonge wetenschappers

Een van de belangrijkste elementen van de Hector Fellow Academy is de ondersteuning van jonge onderzoekers. The Academy biedt Ph.D. functies voor ambitieuze afgestudeerde studenten. Als onderdeel van de toepassing moet een zelfontwikkeld, innovatief onderzoeksidee op het gebied van onderzoek van een van de Hector Fellows worden ingediend. Dit idee moet door de studenten worden onderzocht gedurende de drie jaar van hun doctoraat. fase. De jonge wetenschappers zijn werkzaam als onderzoeksassistenten bij het instituut van de respectievelijke Hector Fellow, die op zijn beurt de supervisor is van hun proefschrift. Bovendien ondersteunt de Academie jonge wetenschappers (meestal postdocs) die werken in een van de interdisciplinaire projecten van de Hector Fellows.

Zowel de promovendi als de postdocs hebben de mogelijkheid hun onderzoeksexpertise uit te breiden en managementkennis op te doen door deel te nemen aan cursussen aan de HECTOR School voor Engineering en Management, Technology Business School van het Karlsruhe Institute of Technology. Bovendien bevordert de Academie actieve internationale netwerking van hun jonge wetenschappers op bijvoorbeeld de jaarlijkse symposia.

Voordelen voor de HFA Young Scientists:

 • Lidmaatschap van een uitstekend onderzoeksnetwerk
 • Samenwerking met toponderzoekers
 • Aanvullende managementcursussen
 • Onderzoek naar de nieuwste wetenschappelijke kwesties
 • Ruimte voor visionaire ideeën
 • Gefinancierde posities en materiële uitgaven

106811_pexels-photo-668137.jpeg

Locaties

 • Karlsruhe

  Schlossplatz 19, 76131, Karlsruhe

  Vragen