Keystone logo
Hong Kong Baptist University (HKBU) School of Business PhD-programma
Hong Kong Baptist University (HKBU) School of Business

PhD-programma

Kowloon Tong, Hongkong

4 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

HKBU School of Business biedt een 4-jarig voltijds PhD-programma in 5 hoofddisciplines, waaronder accountancy en recht, economie, financiën en beslissingswetenschappen, management en marketing. Door academische strengheid te combineren met een resoluut internationale aanpak, beoogt het programma studenten op te leiden tot professoren.

Onze studenten zullen in staat zijn om kwalitatief hoogstaand en impactvol onderzoek uit te voeren onder toezicht van onze uitstekende faculteiten. Studenten zullen worden voorzien van enorme onderzoeksmiddelen, variërend van onderzoekslaboratoria tot beurzen, om uw intellectuele reis te ondersteunen. Het deeltijdse lectoraat is een ideale opstap naar een carrière in de wetenschap. Er zijn ook mogelijkheden voor blootstelling aan internationale conferenties en buitenlandse gehechtheid om netwerken op te bouwen en samenwerkingsprojecten met internationale wetenschappers te ontwikkelen. We erkennen studenten met uitstekende prestaties en worden uitgenodigd om deel te nemen aan ons double-degree PhD-programma dat wordt begeleid door de faculteiten van de HKBU en de Rijksuniversiteit Groningen.

Leerdoelen

De leerdoelen (LG's) van het PhD-programma zijn drieledig:

 • LG1: Studenten verwerven geavanceerde kennis en theorieën op hun specialisatiegebied en onderzoeksvaardigheden die nodig zijn voor het nastreven van onafhankelijk onderzoek over hun gekozen onderwerpen.
 • LG2: Studenten zullen het vermogen ontwikkelen met een internationaal perspectief om origineel onderzoek op hun vakgebied te ontwerpen en uit te voeren.
 • LG3: Studenten kunnen cursussen op universitair niveau geven in hun vakgebied.

Onderzoeksgebied

De school biedt studies die leiden tot een hogere onderzoeksgraad:

 • PhD - Doctor in de wijsbegeerte

De supervisie van postdoctorale onderzoeksstudenten is een integraal onderdeel van de activiteiten van elk departement. Deze studenten verrichten voltijds onderzoek en doen onderzoek naar een doctoraat. Studenten uit Hong Kong, China en overzeese landen zijn geaccepteerd voor dit programma.

Om toekomstige studenten te helpen bij het identificeren van mogelijke opties, volgt hieronder een lijst met disciplines / studiegebieden die door de afdelingen worden aangeboden.

 • Afdeling Accountancy en Recht
 • Afdeling Economie
 • Departement Financiering en Decision Sciences
 • Afdeling Management
 • Afdeling Marketing

Accountancy en recht

Financiële rapportage; Ondernemingsbestuur; Vrijgeven van informatie; Internationale boekhouding; Auditing en belastingen

Economie

Toegepaste micro-economische theorie; Toegepaste econometrie; Ontwikkelingseconomie; Arbeidseconomie; Chinese economie

Financiën en beslissingswetenschappen

Corporate Finance en Corporate Governance; Financiële derivaten en investeringsstrategieën; E-zakendoen; E-commerce; Beheer van informatiesystemen

Beheer

Organisatiegedrag en managementpsychologie; Beheerproblemen in China; Strategisch managementleiderschap; Maatschappelijk verantwoord ondernemen en bedrijfsethiek

afzet

Consumentengedrag; Marketing communicatie; Maatschappelijk verantwoorde marketing; Servicemarketing; Wereldwijde marketing

Toelatingseisen

Aanvragers zijn verplicht om GMAT- of GRE-score te verstrekken na aanmelding.

studietijd

School of Business biedt een 4-jarige full-time PhD-programma met een potentieel om uit te breiden tot 6-jarige studie.

Collegegeld (PhD)

Full time

 • $ 42.100 / academisch jaar (UGC-gefinancierd)
 • $ 84.200 / academiejaar (zelf gefinancierd)

leerplan

Programma resultaat

toelatingen

Programma collegegeld

Accreditaties

Over de school

Vragen