Keystone logo
© Giorgio Leone
IMT School for Advanced Studies Lucca - Scuola IMT Alti Studi Lucca

IMT School for Advanced Studies Lucca - Scuola IMT Alti Studi Lucca

IMT School for Advanced Studies Lucca - Scuola IMT Alti Studi Lucca

Invoering

Genesteld in de schilderachtige regio Toscane, onderscheidt de IMT School zich als een vooraanstaand postdoctoraal instituut in Europa. Interdisciplinair onderzoek, geavanceerde technologieën en internationalisering vormen de hoeksteen van de identiteit van de IMT School.

Naast doctoraalopleidingen biedt de IMT School ook executive cursussen en masteropleidingen in samenwerking met prestigieuze universiteiten en onderzoeksinstituten. De IMT School faciliteert een stimulerende omgeving voor leren en groei en biedt een scala aan faciliteiten en voordelen, waaronder een goed gevulde bibliotheek, ultramoderne laboratoria, gratis accommodatie op de campus en kantinediensten.

Daarnaast kunnen PhD-studenten genieten van fitness- en ontspanningsfaciliteiten, ontspanningsruimtes om te socialiseren en mogelijkheden om zich onder te dompelen in de Italiaanse taal en cultuur door middel van speciale cursussen.

In essentie biedt de IMT School niet alleen een platform voor academische prestaties, maar ook een holistische educatieve ervaring die culturele diversiteit omarmt en persoonlijke groei stimuleert, allemaal binnen de fascinerende sfeer van Toscane.

De accreditatie van de IMT-school

De beoordeling ter plaatse vond plaats tussen 25 en 29 november 2019.

Het ministerie van Universiteit en Onderzoek verleende de initiële accreditatie aan de IMT-school op 10 augustus 2020 met Decreet nr. 438.

Campusfuncties

San Francesco-complex en zijn geschiedenis

Meditatie, studie, gastvrijheid: dit is de historische identiteit van het klooster van San Francesco, vakkundig geïnterpreteerd en opnieuw voorgesteld in een architecturale restauratie van grote esthetische waarde, maar nog bewonderenswaardiger vanwege zijn levende getuige van de geschiedenis. De plaats van Franciscaanse theologische en filosofische studies is vandaag de dag het centrum geworden van het universitaire instituut IMT Alti Studi. Dit resultaat is in acht jaar werk bereikt dankzij de vruchtbare synergie tussen de Comune, de Fondazione Cassa di Risparmio di Lucca en de Soprintendenza per i Beni Architettonici.

Wooncampus

De campus van de IMT School bestaat uit verschillende, ultramoderne gebouwen, allemaal op enkele minuten van elkaar gelegen binnen de historische muren uit de renaissancetijd van Lucca. Geavanceerde training en onderzoek aan de school zijn volledig geïntegreerd, dankzij de hoge kwaliteit van haar diensten en de onderliggende wetenschappelijke infrastructuur.

Momenteel strekt de Campus zich uit over 12.000 m2 en is gevestigd in drie verschillende complexen, het San Ponziano Complex, het San Francesco Complex en de Brunero Paoli Residence , beide gratis verhuurd aan de IMT School van Fondazione Cassa di Risparmio di Lucca, binnen waarin de bibliotheek, de klaslokalen, de laboratoria en de studieruimtes te vinden zijn.

De Campus herbergt verschillende interne en externe ruimtes die worden gebruikt voor studie en gezelligheid. Zonder twijfel biedt de residentiële Campus studenten en onderzoekers van de IMT School de kans om volledige interactie en multidisciplinaire integratie te ervaren.

  Visum vereisten

  Als u een niet-EU-burger bent, niet in Italië woont en geen verblijfsvergunning/permanente verblijfskaart in Italië heeft, heeft u een inreisvisum nodig. Bij aankomst in Italië dient u tevens een aanvraag in voor een verblijfsvergunning om studieredenen.

  De verblijfsvergunning ("Permesso di soggiorno") wordt afgegeven door het hoofdbureau van politie in de woonplaats in Italië, waardoor tijdelijk verblijf in het land mogelijk is. Niet-EU-burgers moeten binnen 8 werkdagen na aankomst in Italië een verblijfsvergunning aanvragen via geautoriseerde postkantoren.

  IMT Campus Management en Front Office of het Postkantoor zorgen voor een kit (een envelop met een gele band) met daarin de benodigde formulieren en instructies, hoewel deze in het Italiaans zijn.

  • Vereiste documenten voor de aanvraag zijn onder meer:
   • Formulier 1 ("Modulo 1") met accijnszegel ("marca da bollo") van 16,00 euro
   • Kopie van alle paspoortpagina's
   • Kopie uitnodigingsbrief of inschrijvingscertificaat van IMT
   • Kopie geldige zorgverzekering
   • Ontvangst van postbulletin voor 70,46 euro
   • Lever de documenten in bij een postkantoor dat de dienst "Sportello Amico" aanbiedt, betaal 30 euro portokosten en ontvang een ontvangstbewijs.
   • Volg de status van de aanvraag met behulp van de verstrekte gebruikers-ID en het wachtwoord op de bon via de immigratiewebsite of de Polizia di Stato-website.
   • Ontvang een brief van het postkantoor met vermelding van de datum en het tijdstip van de afspraak bij het immigratiebureau van het politiehoofdkwartier (Questura) in Lucca.
   • Vereist voor de afspraak:
   • Brief waarin de afspraak wordt vermeld
   • Originele documenten verzonden naar de Questura
   • 4 pasfoto's met lichtgekleurde achtergrond

  Bezoek het immigratiebureau van het hoofdbureau van politie een tweede keer om de elektronische verblijfsvergunning op te halen. IMT Campusmanagement en Front Office kunnen assisteren tijdens de aanmelding bij het Postkantoor en de eerste afspraak bij de Questura.

  Campusleven & Faciliteiten

  De school is uitgerust met geavanceerde laboratoria.

  • IT-faciliteiten
  • MUSAM-Lab
  • Neurowetenschappelijk laboratorium van Intesa Sanpaolo Innovation Center
  • Open laboratorium
  • GAME Wetenschappelijk Onderzoekscentrum

  Locaties

  • Lucca

   Piazza S. Ponziano, 6, 55100, Lucca

  • Lucca

   Piazza S.Francesco, 19, 55100, Lucca

  Vragen